Dzięki za miłe słowa, jak wspomożecie wiedzą to postaram się by reszta składu trzymała poziom. Chodzą mi po głowie różne pomysły, co z nich się ostatecznie wykluje zobaczymy. Na pewno będzie to skład z lat 85-90 ubiegłego stulecia oraz pewne jest, że będzie on z Łodzi Kaliskiej a być może uda się odtworzyć nawet konkretny pociąg. Prawdopodobne jest, że postaram się o pełną różnorodność wstawiając w niego ciekawostki np. 104Af czy może 111A ale z HCP. Na pierwszy ogień i tak pójdzie 209C i prawdopodobnie 112A robione równolegle, choć być może na etapie przeróbek pudeł pójdę szeroko czyli np. podwijać będę wszystkie będę równocześnie. Może dla kolorytu powstanie jakiś WARS-ik..... Na ten moment dawcy są na bagaż, jedynkę i trzy dwójki, do końca wakacji jest prosty plan na pozostałe zakupy. Jakby nie patrzeć 6-cio wagonowy skład oparty o Bautzen'y i 127A mam już gotowy a dwóch nie ma sensu utrzymywać wiec pewnie się pożegnam z nim jak będą chętni, co pozwoli szybciej zbudować bazę do przeróbek.
Grunt to mieć jasno określony cel i małymi kroczkami do niego dążyć. Tak było w przypadku STK-owskiej "skrajni", która bardzo mi się podoba i powstała właśnie w ten sposób. Od początku miałem w głowie obraz całości i ostateczny wynik niewiele się różni od założeń. Co więcej, jeszcze w planach jest mały suplement w postaci T448p