RAL 5015 zakupiony a wiec nie ma na co czekać i pobazgrać kolejne elementy mojej układanki. W międzyczasie powstał też pierwszy z dwóch Res-ów i dojechała też PseudoNorca od MaTrixa ;-). Wiedziałem, że to kawał wagonu ale nie myślałem, że aż tak. Nawet w wersji złożonej ma kłopoty by poruszać się po naszej makiecie, z pierwotnym ładunkiem nie przejedzie nawet przez Szadek. No cóż trzeba będzie wcielić Plan B. Jak Melius Manu się spręży z kalkami to może nawet uda się zrobić przedpremierowy pokaz składu w Toruniu.
Kolejny Heris zmasakrowany
Zobacz załącznik 363267
Element numer 3 moich puzzli. Najpierw zrobiłem plandekę z folii typu "stretch", wyszła bosko ale niestety za cholerę nie chciała się jej trzymać farba. Liczyłem po cichu, że Autocolor da radę, niestety łuszczy się. Pozostał więc w miarę sprawdzony sposób czyli papier. Efekt jest taki sobie ale z punktu widzenia przeciętnego oglądacza przypomina to co miało imitować więc na razie zostaje.
Zobacz załącznik 363268
Inspiracja filmami jest bezsprzeczna
. Wzorowałem się na wagonie pokazanym na filmie przez Morfeusza.
Zobacz załącznik 363269
Przy naturalnym oświetleniu struktury plandeki niemalże nie widać, silne światło z góry mocno to uwypukla.
Zobacz załącznik 363270