Kolejowy klimacik.
Druga rampa w Golczewie.
Ruszamy dalej do naszego kolejnego punktu wycieczki. Po drodze trafiamy na koniec toru prowadzącego do rampy czołowej. Rozebrany, czy wycięty?
Widok w kierunku Płot.
Trzecia rampa?
(9)
Krążek do przeciągania wagonów na linie.
Do czego mogły być wykorzystywane te fundamenty po lewej?
Wycinka prowadzona na nasypie linii kolejowej wąskotorowej. W lewo Gryfice, w prawo Golczewo Wąskotorowe i analogicznie na linii 420, z której wykonałem to zdjęcie: w lewo Płoty, w prawo Golczewo (dalej Wysoka Kamieńska).
Przemieściliśmy się na ten nasyp. Widok w kierunku Golczewa Wąskotorowego.
Widok w kierunku Gryfic. Idzie się po tym nasypie zdecydowanie lepiej, bo drzewa i chaszcze zostały wycięte. Czyżby szykowali się do budowy ścieżki rowerowej? Czas pokaże. Sprawdzę to za rok.
Wchodzimy w wąwóz. Kierunek Gryfice.
Resztki starotorza. W ziemi widać resztki podkładów kolejowych.
Widok w kierunku Golczewa Wąskotorowego.
Bliżej, co raz bliżej. Zbliżamy się do kolejnego naszego celu... Widok w kierunku Gryfic.
(10)
Jesteśmy na miejscu. Wiadukt kolejowy. Na górze biegnie linia 420. W lewo Golczewo (dalej Wysoka Kamieńska), w prawo Płoty.
Dołem jechała kolej wąskotorowa do Gryfic.
Druga rampa w Golczewie.
Ruszamy dalej do naszego kolejnego punktu wycieczki. Po drodze trafiamy na koniec toru prowadzącego do rampy czołowej. Rozebrany, czy wycięty?
Widok w kierunku Płot.
Trzecia rampa?
(9)
Krążek do przeciągania wagonów na linie.
Do czego mogły być wykorzystywane te fundamenty po lewej?
Wycinka prowadzona na nasypie linii kolejowej wąskotorowej. W lewo Gryfice, w prawo Golczewo Wąskotorowe i analogicznie na linii 420, z której wykonałem to zdjęcie: w lewo Płoty, w prawo Golczewo (dalej Wysoka Kamieńska).
Przemieściliśmy się na ten nasyp. Widok w kierunku Golczewa Wąskotorowego.
Widok w kierunku Gryfic. Idzie się po tym nasypie zdecydowanie lepiej, bo drzewa i chaszcze zostały wycięte. Czyżby szykowali się do budowy ścieżki rowerowej? Czas pokaże. Sprawdzę to za rok.
Wchodzimy w wąwóz. Kierunek Gryfice.
Resztki starotorza. W ziemi widać resztki podkładów kolejowych.
Widok w kierunku Golczewa Wąskotorowego.
Bliżej, co raz bliżej. Zbliżamy się do kolejnego naszego celu... Widok w kierunku Gryfic.
(10)
Jesteśmy na miejscu. Wiadukt kolejowy. Na górze biegnie linia 420. W lewo Golczewo (dalej Wysoka Kamieńska), w prawo Płoty.
Dołem jechała kolej wąskotorowa do Gryfic.
Ostatnio edytowane:
- 8
- 2
- Pokaż wszystkie