• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

X EDYCJA SALONU MODELARSTWA I GIER TOWARZYSKICH HOBBY POZNAŃ | 19-20 PAŹDZIERNIKA 2013

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
No właśnie, bo tu jest wielu takich, co czekają na wieści o zapowiadanych cudach modelarskich albo ... na kiju :gwizd:, więc co się dziwicie, że tylu pyta ?
Mile widziane foto, byle nie pani Jadzi z klozeta przy dworcowego, a jakieś ciekawego modelika, żeby chociaż oczy cudzym dobrem nacieszyć :rolleyes:

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.776 179 15
znajomy przed momentem dzwonił i mówił, że lipa, nic ciekawego i wszystko "opatrzone" ... być może i tak jest, proszę tego nie traktować jako wyrocznia, pewnie każdy znalazł coś dla siebie :)

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
292 24 5
Byłem , jutro też będę i podzielam wpis wyżej.
Jakoś szału nie było.Była 'Energetyka' od sk-model i Bipa ale tylko budy wagonów. Jakoś w tamtym roku bardziej mi się podobało,więcej jakoś tego było.Nowe Ryflaki na żywo można było pomacać.(jak ktoś nie ma w okolicy sklepu i kupuje przez neta.)Najlepiej z organizacją to chyba w HAZERO było. Pisze jako widz nie uczestnik.Wąskotorówke to chłopaki pchali, pchali...pchali...może to taki urok...

Reakcje
1 0 0
A mnie się w tym roku bardzo podobało. Było tyle stoisk i makiet, że ciężko było to wszystko ogarnąć i parę razy była sytuacja, że już myślałem, że wszystko obszedłem a tu jeszcze się na coś nowego trafiało. Ludzi pełno, ale nie ma co się dziwić bo tyle innych imprez targowych odbywało się w tym samym czasie (chociażby akwarystyczne, dziecięce i Poznań Game Arena), a na wszystko można było wejść w cenie jednego biletu. Każda makieta na swój sposób robiła ogromne wrażenie, aby szkoda, że na tej głównej w sumie trochę rzadko ten tabor jeździł ale przynajmniej jak się zauważyło jadący pociąg z daleka to się natychmiast przerywało oglądanie jakiegoś powiedzmy stoiska i szybko znajdowało miejscie przy makiecie ;) Moim zdaniem było lepiej niż w zeszłym roku.

Co do ciekawostek to dowiedziałem się, że:
- wagon restauracyjny ACME będzie miał opóźnienie i raczej prawdopodobnie w tym roku się nie ukaże (ACME 52740),
- za miesiąc pojawią się zielone wagony ACME ze starym i nowym logo PKP (ACME 52720 i ACME 52721),
- dystrybutorowi bardzo zależy aby Chrobry ukazał się przed świętami, zgodnie z planem (ACME 90033),
- wagony 154A z zestawu EC Wawel raczej nie będą sprzedawane oddzielnie, a na pewno nie w najbliższym czasie,
- i to nie koniec ze strony ACME, ale wszystko w swoim czasie ;)

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
:)

Załączniki

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
352 15 0
Wróciłem. Niestety zdjęć nie robiłem. Jestem zdziwiony, że nikt do tej pory nie powiedział o :
1. Nowości MTB w postaci T466p w malowaniu PTKiGK Zabrze Fabryczny dźwięk do tej lokomotywy (wszystkie wersje T466p) POWALA!
2. Działającego, zbudowanego od podstaw, aczkolwiek poskładanego "na targi" i do dopracowania modelu TKt 48 od EFC
3. 3-ch malowań "na gotowo" SM 31 z tej samej firmy - można zamawiać

Jestem pod wrażeniem pierwszej części nowej stacji Pawła Kooba gdzie wszystkie budynki są budowane na podstawie oryginałów od podstaw.
Tylko TMM wylądował w fatalnej lokalizacji koło mistrzostw model RC. Wyrazy współczucia Panowie.
Pomimo szczerych chęci nie udalo mi się namierzyc kanciatej SM-ki 42 :cry:
Było wporzo!

Aaa zapomniałbym - Bystrzyca z ACME też wymiata :) Do stoiska Świata Modeli z Rybnika, który miał na targach w sprzedaży ten zestaw nie można było sie dopchać - odpuściłem, wyślę maila ;)

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
352 15 0
O jeszcze jednej zapowiedzi zapomniałem - 2 Falsy PTK Rybnik (forma ex Klein Modellbahn) na stoisku Świata Modeli z Rybnika. Do zamawiania za jakies 2 tygodnie.