A mnie się w tym roku bardzo podobało. Było tyle stoisk i makiet, że ciężko było to wszystko ogarnąć i parę razy była sytuacja, że już myślałem, że wszystko obszedłem a tu jeszcze się na coś nowego trafiało. Ludzi pełno, ale nie ma co się dziwić bo tyle innych imprez targowych odbywało się w tym samym czasie (chociażby akwarystyczne, dziecięce i Poznań Game Arena), a na wszystko można było wejść w cenie jednego biletu. Każda makieta na swój sposób robiła ogromne wrażenie, aby szkoda, że na tej głównej w sumie trochę rzadko ten tabor jeździł ale przynajmniej jak się zauważyło jadący pociąg z daleka to się natychmiast przerywało oglądanie jakiegoś powiedzmy stoiska i szybko znajdowało miejscie przy makiecie
Moim zdaniem było lepiej niż w zeszłym roku.
Co do ciekawostek to dowiedziałem się, że:
- wagon restauracyjny ACME będzie miał opóźnienie i raczej prawdopodobnie w tym roku się nie ukaże (ACME 52740),
- za miesiąc pojawią się zielone wagony ACME ze starym i nowym logo PKP (ACME 52720 i ACME 52721),
- dystrybutorowi bardzo zależy aby Chrobry ukazał się przed świętami, zgodnie z planem (ACME 90033),
- wagony 154A z zestawu EC Wawel raczej nie będą sprzedawane oddzielnie, a na pewno nie w najbliższym czasie,
- i to nie koniec ze strony ACME, ale wszystko w swoim czasie