• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

X EDYCJA SALONU MODELARSTWA I GIER TOWARZYSKICH HOBBY POZNAŃ | 19-20 PAŹDZIERNIKA 2013

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
292 24 5
Właśnie wczoraj chciałem napisać to co napisał WITKOIM o Sklepie Świat Modeli,ale mówie sobie zobaczymy jutro...więc byłem dziś -no i znowu problem się dostać.A u konkurencji(chyba tylko z nazwy..)puuuustkiiii..

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
-dzwig świetny zwłaszcza subtelne ramię ALE ten blok z hakiem i te zawiesia to nie tak - -blok jakiś kloc , haczyczek rahityczny jakiś taki , zawiesia lewitujące z towarem - ale to wszystko mozna zmienić czyli poprawić - a tak model super

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
120 3 0
No więc, wróciłem, i było całkiem przyjemnie, choć tak jak i rok temu, wróciłem z pustymi rękoma :) Nawet bez takich drobnostek typu koła do wagonów, może innym razem, jak przyjadę z grubszą kasą.

Na wstępie jednak chciałbym pozdrowić kolegę @bstok70, z którym miło się rozmawiało i szczerze mówiąc zmotywował mnie, żeby coś dalej działać, mimo przeciwności... eee... portfela ;) Pragnę także podziękować panu, który na warsztacie przedstawiał, jak spatynować model za pomocą samych suchych pasteli! Jutro chyba wyruszam kupić pędzle i w końcu wezmę się za tego mojego nieodżałowanego boczniaka :)

Miło byłem zaskoczony makietą wąskotorówki, na której poruszał się tabor wyposażony w odwzorowane sprzęgi orczykowe, nie zawiodłem się także na Herisie, którego prototyp wagonu 111Ag (już wiadomo na czym stoimy) pojawił się na wystawie.

No nie wiem co by tu jeszcze powiedzieć, mi słów brakuje w każdym razie :) Pozostaje mi tylko podziękować wszystkim wystawcom za pojawienie się na targach, a było co podziwiać.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
1. Nowości MTB w postaci T466p w malowaniu PTKiGK Zabrze Fabryczny dźwięk do tej lokomotywy (wszystkie wersje T466p) POWALA!
Małe sprostowanie, tak aby każdy wiedział o co dokładnie chodzi. Nie T466p, tylko T448p. I z tego co widziałem, to malowanie było PTK Zabrze. Model w malowaniu PTKiGK już na rynku było wcześniej.

Tak celem uzupełnienia informacji o nowościach z firmy MTB. W witrynie wystawowej, co widać na fotce wstawionej wcześniej przez kogoś, widać nie jeden, a aż trzy modele tej lokomotywy w malowaniu polskich przewoźników. Pierwszym jaki ma wejść na rynek po obecnym pierwszym ze wszystkich PTKiGK ma być wersja CTL. Następne dwa nie wiem w jakiej kolejności się ukażą, ale są to wspomniane wyżej PTK Zabrze, oraz DB. Najpierw myślałem, że te malowanie DB to jest niemieckie, ale w oznaczeniu lokomotywy są symbole PL, zatem jest to lokomotywa należąca do rodzimego przewoźnika (czy też do polskiego oddziału DB).
Dźwięki dedykowane do tych lokomotyw potwierdzam że są bardzo ciekawe.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.198 504 30
...nie zawiodłem się także na Herisie, którego prototyp wagonu 111Ag (już wiadomo na czym stoimy) pojawił się na wystawie.
Ja niestety nie byłem w Poznaniu, ale na wcześniej zamieszczonych zdjęciach widziałem obok naszego Y Herisa, także prototyp (?) rosyjskiej "stodoły". Czyżby wreszcie Heris zabrał się za to, co już dawno obiecywał? Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?

Reakcje
1.780 13 0
Tegoroczna edycja Hobby 2013, była niezwykle udaną imprezą:)...
Mnóstwo przepięknych modeli samochodowych i kolejowych , oraz wspaniałych rarytasów jako zapowiedzi.. Tegoroczne moduły Klubu HAZERO , jak i inne wspaniałe makiety , które dane było mi dokładnie obejrzeć, też zachwyciły mnie swoim poziomem wykonania i pomysłowością. Myślę ,że wcale nie jesteśmy w tyle za Europą pod względem jakości .. Może tylko więcej polskiego taboru by się nam przydało , ale z tego co widziałem i słyszałem, niedługo ta luka się wspaniale zapełni:)
Chciałbym przy okazji podziękować serdecznie Kolegom z Klubu HAZERO Poznań, za miłe przyjęcia do grona. Wspaniale było także poznać Kolegów Forumowiczów , których znałem tylko z wirtualnej przestrzeni naszego Forum, a także kolegów , których znam osobiście:). W sumie byłem w swoim żywiole, bo takie Święto , zdarza się tylko raz w roku:). Może nie z wszystkimi się spotkałem i rozmawiałem jak planowałem wcześniej, ale latałem jak kot z pęcherzem za poszukiwaniem mojego cacka , które zdobyłem w stoisku Świat Modeli Rybnik i które to przyjechało ze mną do domku, za co stokrotne podziękowania wielkie dla Pani Dorotki i jej męża , oraz dla Kolegi Łukasza Pińskiego:), ale o tym w innym wątku niebawem:p
Wielkie podziękowania także dla Elvisa ( nad którym krążyłem co chwila jak upierdliwy trzmiel :podstepny: ) za ucyfrowienie mojego TKh1-3 , oraz podziękowania dla Rafała M za tabliczki na tenże parowóz.
Pracy i zabawy był bezmiar, co przekładało się także na imprezy "okolicznościowe" po pracowitych dniach na Hobby 2103:p..
Jedna z tych imprez odbyła się w przefantastycznej knajpie kolejowej - NASTAWNIA usytuowanej tuż przy samych torach kolejowych. Miejsce niezwykle klimatyczne i swojskie:)
Kilka pamiątkowych fotek z imprezy, oraz kilka fotek z targów Hobby 3013:

DSCN2805 VIp's  Party Nastawnia.jpg

DSCN2806 Vip's Party Nastawnia.jpg

DSCN2807 Vip's Party Nastawnia.jpg

DSCN2854 Z okien Nastawni.jpg

DSCN2845 Z okien Nastawni.jpg

DSCN2825 Odbicie imprezy w oknach Nastawni z przejeżdżającym pociagiem.jpg

DSCN2834 Obicie imprezy w oknach nastawni z widokiem na tory.jpg

DSCN2839 makieta w Nastawni.jpg

DSCN2866 TARGI HOBBY 2013.jpg

DSCN2867 HAZERO.jpg

DSCN2861.jpg

DSCN2885 o.jpg

Reakcje
0 0 0
Termin słaby dla Hobby 2013. Za tydzień w Holandii największe(chyba) targi modelarstwa kolejowego w Europie Eurospoor 2013.
http://www.eurospoor.nl/
Czy ktoś z polskich wystawców się wybiera do Utrechtu? Impreza wydaje się być warta zobaczenia i wystawienia się. Jak zauważyłem organizatorzy dają możliwość zwrotu kosztów transportu makiety. Wystawiać się ma ok. 50 klubów. Dodatkowo dla mnie z Trójmiasta dogodny transport - Eurolot bezpośrednio do Amsterdamu tylko 2 godziny lotu. Bilet ok. 800 zł.

Reakcje
167 1 0
Ja wystawcą co prawda, ale będę :) Eurospoor 2013 reklamowany jest jako największe targi modelarstwa kolejowego w Europie. Hale naprawdę są duże i jak się nie mylę to są 3. Lokalizacja też dobra, naprzeciwko dworca kolejowego. Ogólnie to polecam wszystkim przyjazd, bo naprawdę warto. Multum makiet, multum wystawców i fajne pokazy(wycinanie laserem na miejscu czy warsztaty patynowania).

Reakcje
0 0 0
004a.JPG 006a.JPG 009a.JPG 010a.JPG 011a.JPG 013a.JPG 015a.JPG 014a.JPG 016a.JPG 018a.JPG 008a.JPG 021a.JPG Witam,
na targach, jak co roku byłem jako obserwator - dla mnie impreza udana. Mogą narzekać co niektórzy, że mało "nowego", że to samo co w latach poprzednich, ale ja w tym miejscu zapytam się tych "narzekających" co sami stworzyli nowego? ... Doceniajmy to co robią inni i chwała im za to, bo dzięki takim właśnie pasjonatom mamy w Poznaniu co roku naprawdę dwa fantastyczne dni :) Ja tradycyjnie większość czasu spędziłem przy ekspozycji klubu HAZERO :) - w załączeniu krótka relacja fotograficzna

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Zobacz załącznik 148755 Zobacz załącznik 148756 Zobacz załącznik 148757 Zobacz załącznik 148758 Zobacz załącznik 148759 Zobacz załącznik 148760 Zobacz załącznik 148761 Zobacz załącznik 148762 Zobacz załącznik 148763 Zobacz załącznik 148764 Zobacz załącznik 148765 Zobacz załącznik 148766 Witam,
na targach, jak co roku byłem jako obserwator - dla mnie impreza udana. Mogą narzekać co niektórzy, że mało "nowego", że to samo co w latach poprzednich, ale ja w tym miejscu zapytam się tych "narzekających" co sami stworzyli nowego? ... Doceniajmy to co robią inni i chwała im za to, bo dzięki takim właśnie pasjonatom mamy w Poznaniu co roku naprawdę dwa fantastyczne dni :) Ja tradycyjnie większość czasu spędziłem przy ekspozycji klubu HAZERO :) - w załączeniu krótka relacja fotograficzna
Jak zwykle ekstra fotki, szkoda że takie małe.

sarycz

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
Tak celem uzupełnienia informacji o nowościach z firmy MTB. W witrynie wystawowej, co widać na fotce wstawionej wcześniej przez kogoś, widać nie jeden, a aż trzy modele tej lokomotywy w malowaniu polskich przewoźników. Pierwszym jaki ma wejść na rynek po obecnym pierwszym ze wszystkich PTKiGK ma być wersja CTL. Następne dwa nie wiem w jakiej kolejności się ukażą, ale są to wspomniane wyżej PTK Zabrze, oraz DB. Najpierw myślałem, że te malowanie DB to jest niemieckie, ale w oznaczeniu lokomotywy są symbole PL, zatem jest to lokomotywa należąca do rodzimego przewoźnika (czy też do polskiego oddziału DB).
Dźwięki dedykowane do tych lokomotyw potwierdzam że są bardzo ciekawe.
Ja już jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu w barwach CTL. Można było kupować na stoisku MTB modele we wszystkich barwach.