Tegoroczna edycja Hobby 2013, była niezwykle udaną imprezą
...
Mnóstwo przepięknych modeli samochodowych i kolejowych , oraz wspaniałych rarytasów jako zapowiedzi.. Tegoroczne moduły Klubu HAZERO , jak i inne wspaniałe makiety , które dane było mi dokładnie obejrzeć, też zachwyciły mnie swoim poziomem wykonania i pomysłowością. Myślę ,że wcale nie jesteśmy w tyle za Europą pod względem jakości .. Może tylko więcej polskiego taboru by się nam przydało , ale z tego co widziałem i słyszałem, niedługo ta luka się wspaniale zapełni
Chciałbym przy okazji podziękować serdecznie Kolegom z Klubu HAZERO Poznań, za miłe przyjęcia do grona. Wspaniale było także poznać Kolegów Forumowiczów , których znałem tylko z wirtualnej przestrzeni naszego Forum, a także kolegów , których znam osobiście
. W sumie byłem w swoim żywiole, bo takie Święto , zdarza się tylko raz w roku
. Może nie z wszystkimi się spotkałem i rozmawiałem jak planowałem wcześniej, ale latałem jak kot z pęcherzem za poszukiwaniem mojego cacka , które zdobyłem w stoisku Świat Modeli Rybnik i które to przyjechało ze mną do domku, za co stokrotne podziękowania wielkie dla Pani Dorotki i jej męża , oraz dla Kolegi Łukasza Pińskiego
, ale o tym w innym wątku niebawem
Wielkie podziękowania także dla Elvisa ( nad którym krążyłem co chwila jak upierdliwy trzmiel
) za ucyfrowienie mojego TKh1-3 , oraz podziękowania dla Rafała M za tabliczki na tenże parowóz.
Pracy i zabawy był bezmiar, co przekładało się także na imprezy "okolicznościowe" po pracowitych dniach na Hobby 2103
..
Jedna z tych imprez odbyła się w przefantastycznej knajpie kolejowej - NASTAWNIA usytuowanej tuż przy samych torach kolejowych. Miejsce niezwykle klimatyczne i swojskie
Kilka pamiątkowych fotek z imprezy, oraz kilka fotek z targów Hobby 3013: