• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wystawa w Krakowie 6-7.12.08 w Muzeum Inżynierii Miejskiej

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Do Krzysztofa proszę też się zgłaszać,jeśli ktoś nie ma taboru a chciałby pojeździć,
taboru mamy trochę natomiast gorzej z maszynistami,
istotne jest to aby zadeklarować w których dniach się będzie
oraz stawić się na początku (10ta lub 16ta) gdy są rozdzielane turnusy
obsługi trakcyjnej.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Dokumentacja związana z rozkładem jazdy jest tu:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/T ... an/KKMK08/
najważniejsze - wykresy rozkładu jazdy:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/Train/tmp/modele/warsztat/fahrplan/KKMK08/SRJPKKMK2008v06-Szuflada-Kend.png
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/Train/tmp/modele/warsztat/fahrplan/KKMK08/SRJPKKMK2008v06-Strumien-Izikowo.png
(czas 1:4)
i forma zeszytowa:
http://layer.uci.agh.edu.pl/~mczapkie/T ... 08v06.html

Proszę szybko o uwagi zanim nie wydrukuję.

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Pytanko: Na rozkładzie w ramach stacji są tory. Czy one sa ułożone zgodnie z ułożeniem fizycznym na stacji, czy z godnie z numerami torów (1, 2, 3... od góry)?

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Numeracja taka jak na stacji, ale 1 jest na ogół w środku!

Plik gtm wrzucony bezpośrednio, zip starsza wersja.

Znowu NIE UMIEM WYDRUKOWAĆ ZESZYTOWYCH - myslałem że to poprawili.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.748 141 0
ciekma napisał(a):
Znowu NIE UMIEM WYDRUKOWAĆ ZESZYTOWYCH - myslałem że to poprawili.
eee tam, da się druknąć

Hugwa na pewno wie jak to zrobić szybko i przyjemnie ;-)
ja to robię metodą prób i błedów drukując pojedynczo kartki, składając "na sucho" i potem kserując poprzez ADF

jacekk

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
497 18 0
Stare kolejki będą jeździć w muzeum

Dziś i jutro w byłej zajezdni tramwajowej Muzeum Inżynierii Miejskiej (ul. św. Wawrzyńca 15) będzie można podziwiać modele i makiety kolejowe. Wystawa będzie czynna w godz. 10 - 14 i 16-20. Największą jej atrakcją będzie fakt, że pociągi kursować będą według rozkładu jazdy.

Wszystkie są sterowane systemami elektronicznymi, dzięki czemu każdy pociąg musi (i będzie miał) swojego maszynistę, który indywidualnie będzie go prowadził. Prawie wszystkie pociągi dzięki elektronice będą wydawać odgłosy identyczne lub zbliżone do odgłosów pracy lokomotyw. Makieta będzie miała długość ponad 100 metrów. Ci, którzy nie zdążą zwiedzić tej wystawy w ten weekend, będą mieli okazję zrobić to jeszcze 13 i 14 grudnia tego roku.
(mst) - POLSKA Gazeta Krakowska

Michał22

Użytkownik
NAMR
Reakcje
15 10 0
Chciałem przerosić,że mnie wczoraj nie było przy rozkładaniu makiet :(, pytanie w Niedzile od której jest otwarte dla Nas :) musze skład przetestować i złożyc do kupy ??

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Rozkład jazdy się rozłożył z prozaicznego powodu - robiliśmy listę taboru,
a zapomnieliśmy zrobić listę myszek - których jest za mało i są awaryjne.

Michał22

Użytkownik
NAMR
Reakcje
15 10 0
A jka jest z jazdami w tygodniu :)
w weekend niedałęm rady :(, chetnie pojedzie moim składam Towarowym :) o iczywiscie jak pozwolicie to i w dla publicznosci chetnie zrobie kilka jazd :)

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Gbbsoft, fajna dokumentacja.
Stacja bez nazwy to nie stacja tylko posterunek odgałęźny Pawłowo.
Na ostatnim zdjęciu goście z CZech są na drugim planie oczywiście :)

Dziś, dzięki inicjatywie Szymka Pado, który wziął wszystkich... w garść,
udało się uruchomić coś lepszego niż sobotnie "wolne jazdy".
Udział wzięło 9 osób personelu stacyjnego i 8 maszynistów (i maszynistek :), obsługujących łącznie 12 składów (turnus amerykański, każdy maszynista prowadził kilka pociągów).
Mimo braków w dokumentacji rozkładowej (tu podziękowania dla Miśka z N-ormy za pomoc w drukowaniu) i braku doświadczenia niektórych osób, udało się przeprowadzić w ciągu 3 godzin czasu rzeczywistego (6:00-18:00 skrócenie 1:4) prawie 70 pociągów, jedynie kilka miało poważne spóźnienia, a dwa zaginęły, ale się znalazły ;)
A przede wszystkim coś się konkretnego działo.

Jeśli chodzi o sprawy techniczne - chyba jest już jasne, że xpressnetowe produkty Roco nadają się do zabawy w domciu a nie na tego typu imprezach?
Całe szczęście że Cyrrus odkrył winowajcę gryzących się myszek - spadki napięcia z powodu zbyt dużego poboru prądu, dzięki zrównolegleniu magistrali i wyłączeniu podświetlenia w myszkach udało się temu zaradzić.

Dziś dowiedzieliśmy się, że wystawa jest również w ciągu tygodnia, 16-20tej.
Komentarz w innym wątku.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
ciekma napisał(a):
Dziś dowiedzieliśmy się, że wystawa jest również w ciągu tygodnia, 16-20tej.
Komentarz w innym wątku.
A jak wygląda sprawa z obstawą i taborem na tygodniu, bo nie znalazłem innej informacji o tym :?:

P.S. Później wkleję zdjęcia z hali

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
A ja z innej beczki, żeby zamiast bełkotu o jakiejś czarnej magii ludziska foty po podziwiali :D
Czyli mniej niż więcej, układ skrzynek z góry ;)

Załączniki