• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wystawa w Krakowie 6-7.12.08 w Muzeum Inżynierii Miejskiej

Paweł

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
12 0 0
eSeL napisał(a):
Darth Maul napisał/a:
Prosił bym uprzejmie o fotki całego składu ,ktorego ciągnął ten pięknie wyekspleatowany gagarin

Prosisz i masz. Na mój gust to najlepsza walorka na imprezie! Salut dla Właściciela!
Przestańcie :p Wystarczy mieć aerograf i ok. 4-5 godzin czasu plus schnięcie farby.
Dziękuję za docenienie mojej pracy :)

Michał Szewczyk napisał(a):
Zauważyłem że oprócz nowych modułów wszystko co spotkania jest takie samo...
tak, na każdym spotkaniu jeździmy pociągami, rozkładamy i składamy makiety, obsługujemy stacje, posterunki, jeździmy według rozkładu jazdy... ;)
Ale nuuuuda ;) ;) ;)
Michał Szewczyk napisał(a):
Żałuje że nie mogłem przyjechać bo nie chciano dopuścić elektrowozów do wystawy. Szkoda bo naprawdę chciałem tam być.
było wiele składów, którymi można było jeździć. Nie ważne było czy mój skład czy nie. Dostawało się rozkład, mysz i konkretny skład od koordynatora rozkładu jazdy i każdy jeździł co mu dali. Ja np. z racji pełnienia obowiązków dyżurnego na posterunku odgałęźnym nie jeździłem moim gagarem, za to inni maszyniści już tak.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Były bilety za fotografowanie? Miało ich w tym roku nie być.
Ale to sprawa Muzeum, nie nasza, niestety.

Co do informacji, to jest takowa na BusTV, na szczęście poprawne daty.

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.730 14 0
Tak przy okazji wcześniejszych rozważań ;) na "loconetowych" spotkaniach sieć DCC jest zasilana z wyjścia prądowego centralki (lub wzmacniana SPAXami), tzn. w kabelku zasilane są tak skrajne przewody.

Bezpośrednio, tj. bez wzmacniaczy, tylko gdy podłącza się nie więcej niż 10 FREDów.

Paweł

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
12 0 0
dziś pytałem pracownika, który był na kasie wystawy i powiedział, że nie były pobierane opłaty za robienie zdjęć, patrzyłem na cennik i nic takiego nie pisze. Panu Lisowskiemu już podziękujemy

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Wygląda na to, że pan Kamil był na wystawie tylko wirtualnie, zwiedzając ją za pośrednictwem tego forum
i został wprowadzony w błąd przez kolege Maxeusa, który pokazał tylko ciemną stronę naszych makiet,
jeżeli tak, to Maxeus przeproś pana Kamila i zapraszamy do obejrzenia w realu,
nieoficjalnie jest też w tygodniu otwarte; no chyba że za daleko pan Kamil mieszka :)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Panowie był czy też nie mało istotne. Ważne że trzeba sie przygotować na next weekend ale ladnie nam działał rozkłąd jazdy ;)

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
pado napisał(a):
Ważne że trzeba sie przygotować na next weekend ale ładnie nam działał rozkład jazdy ;)
Już wczoraj zacząłem pisać go od nowa.
Szymku, czekam na SAD Padowa, jesteś ostatni :)

Maxeus, nie sap tak, to małe białe co wleciało ci do bazy to był tylko sarkazm :)

Michał Szewczyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
27 0 0
Marcin, Paweł, cofnij się do paru postów wcześniej które napisałeś a poczytaj te co teraz napisałeś i wyciagnij z tego jakieś wnioski. Nie trzeba było od razu na początku pisać że nie ma trakcji nie ma jazdy i że po zakończonej oficjalnej części będzie można pojeździć. Można było inaczej to rozegrać. Pozdrawiam

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
W weekend melduję się niezmiennie i w realu z taborem przed południem.
Michał nie marudź, to że dwie osoby coś tam napisały wcale nie musi oznaczać stanowiska pozostałych 10, więc wpadaj na jazdy :D

ciekma napisał(a):
Maxeus, nie sap tak, to małe białe co wleciało ci do bazy to był tylko sarkazm :)
Nie takie małe, nie takie białe i do tego rozpirzyło mi jednego AT-AT :devil:

Załączniki

Marcin

Użytkownik
KKMK
Reakcje
23 0 0
Ja się nigdzie nie mam zamiaru cofać ,bo idę przez życie do przodu.

Nie mam zamiaru cofać żadnych wypowiedzianych zdań gdyz wiem co piszę.

A ta Eu04 wjechała na moją stację jak była przerwa czyli między 14 a 16.

Maciek , jak możesz pisać Maxeusowi żeby kogoś przepraszał , przecież na tym forum można pisać co się chce to że pan X czy Y pisze że mu się nie podoba nasza wystawa to zapraszamy ich ze swoimi skrzynkami niech pokażą co umieją a potem nas krytykują a jak mają porównanie z Trako to niech tam se jeżdzą.

I KTO MA W OGÓLE LISTĘ ADRESÓW LOKOMOTYW W DCC :?: :?:

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Wracając do wątku przewodniego. Macku mam nadzieje że jutro mi się uda spłodzić mojego SADa do końca. Jest on mianowicie w 2 kawałkach które musze połączyc i sklecić w całość.

Dziś zanabyłem nowe deski na pólki wkoło pulpitów bo te co mam to mnie bardzo irytują :D Jeszcze w międzyczasie mam w planie wykombinowac półeczki na myszki itp ;)

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Stacyjne Arkusze Danych skończone i wydrukowane,
listy przewozowe częściowo wydrukowane i pocięte (okropna robota),
krótka pogadanka odbyta,
na jutro bardzo proszę uprzątnąć tory z wagonów które nie mają kart,
bez kart mogą zostać dwa wahadła węglarek, jedno w Kennedym, drugie w Szufladzie,
tak jest w rozkładzie przewidziane.
Wagony z kartami mają trafić:
węglarki, samowyładowcze, wapniarki, silosy, platformy zwykłe, cysterny - na Szufladę;
chłodnie, wagony do przewozu zwierząt, platformy specjalne, kryte zwykłe, kryte specjalne i kieszeniowe - Kennedy End.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Dziwi mnie fakt, że sporo ludzi robiło zdjęcia, a tak niewiele wrzucono na forum, Panowie nie dajcie się prosić - wieprzyć też nie :D

To dorzucam od siebie jeszcze kilka fotek z sobotnio-niedzielnego wstępu do wystawy ;)

Załączniki