Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Na tygodniu też nikt nie leżał, prowadzono szereg prac przy skrzynkach, testowano składy różnych zarządów oraz mieszane, więc i ja coś pogoniłem po malowniczych skrzynkach.
Był też akcent z koleją amerykańską, jednak kolejne zdjęcia trafią tu już za dnia - spokojnej nocy życzę
Macie moze jakies luzy w jazdach
mam ładny skład do przetocznia
powaszych pieknych modułach
oczywicie wezme loki mniejsze aby w skrajnych sie miesciły
i ładne platynawane wagony i warte uwagi
jak tak to beda jutro rano z BB.
Macie moze jakies luzy w jazdach - czy można Wam dokręcić śrubki :?: (luzy mimo wszystko mile widziane) mam ładny skład do przetocznia - mam ładny skład nie w tej skali, tylko przetoczyć (frezować też możemy) powaszych pieknych modułach - ładne laski u Was stoją oczywicie wezme loki mniejsze aby w skrajnych sie miesciły - peruka mi się sprała, ale wezmę loki i ładne platynawane wagony i warte uwagi - wszystkie wykonane z platyny i bardzo cenne jak tak to beda jutro rano z BB. - jak będą OK, to się stawie z Brigitte Bardot
Tekst przetłumaczono dzięki pomocy translatora Erewań
powaszych pieknych modułach
oczywicie wezme loki mniejsze aby w skrajnych sie miesciły
i ładne platynawane wagony i warte uwagi
jak tak to beda jutro rano z BB.
Witam. Nie dało rady być ostatnim razem w Bytomiu - ale wszystko wskazuje na to, że będę jutro w Krakowie, z czego się cieszę. To taka ogólna dygresja. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na miejscu.
Wczoraj i dzisiaj Ciekma objaśniał nam jazdy fremo. Wczoraj karty wagonów, dziś próbna jazda, zamówienia towarów, odbiór wagonów, manewry na stacjach.
Przedstawiam kilka zdjęć z odpowiednim komentarzem :
Michał22 napisał(a):
No ja wlasnie na te zdjecia czekam najbardziej
Moze ktos ze mna tez [/quote]
Marudzisz jak teściowa brata
Zdjęć niewiele, bo hamerykance mi nie siedzą, więc monotematyczne i bez komentów, bo ledwo na oczy widzę przez poprzednią noc :neutral:
Nooo ... z małym wyjątkiem, bo ten zgaszony przez polską skrajnię kolo na pierwszej focie, to sam legendarny Big Boy (dziewczyny przestańcie piszczeć z zachwytu, bo się pisać nie da) zwany też Łukaszem
Natomiast, to co udrażniało nam torowisko z wszystkich dodatków, to jego skład
Jutro wszystkie ręce na pokład, no i myszki, potrzeba:
min. 9 osób do obsługi stacji (dla szuflad przydało by się po 2),
10 osób do obsługi pociągów,
14 myszek (jak będzie więcej to też się przydadzą dla lokomotyw manewrowych),
w rozkładzie jazdy przewidziane są następujące pojazdy:
Ok1
OKl2
OKo1
Pm2
SM42
SM48
SP45 lub ekwiwalent
ST43
ST44
TEE
Tr12
Tw1
Ty5
VT137 lub inny wagon motorowy
plus 6 składów osobowych i pospiesznych, 2 wahadła z węglem, 3 brankardy.
Ps.Tw1 może zastępować OKo1, ale będzie wtedy tendrem naprzód.
Niektóre turnusy i lokomotywy będzie można w drugiej kolejności obsadzać,
niemniej jak ktoś chce sobie pojeździć,to proszę przed 10tą się zgłosić,
bo potem w biegu się nie wskakuje.
Lokomotywy, oprócz pospiesznej, muszą mieć sprzęgi z przodu i z tyłu, standardowe.
Nieeee no.... było superaście!!! Pozdrawiam wszystkich uczestniczących w spotkaniu - fajnie było się z niektórymi spotkać, a z innymi poznać! Dzięki za super zabawę! Wasz samozwańczy dyżurny ruchu a i pomocnik maszynisty. Przemek.
P.S. Zdjęcia dołączę później.
Niestety jestem zmuszony zgłosić bark obecności w dniu jutrzejszym (niedziela) z powodów rodzinnych i zdrowotnych - jakaś gadzina atakuje już drugi dzień mój organizm.
Mam nadzieję, że brak mojej osoby w tak praktyczny sposób poprawi wszystkim uczestnikom imprezy nastroje i nie wpłynie na braki taborowe zanadto :neutral:
Co do Kroniki, to owszem, widziałem Tomka, Jacka i Marcina w akcji
- wszystkich balowiczów z Wawrzyńca pozdrawiam