To widać.
Nie wiem, ile razy mam powtórzyć: w trybie POM (p. 2.3 instrukcji)
nie można zmienić adresu. Jest to wyraźnie napisane w instrukcji.
2.3. „TRYB“
multiMAUS ustawiony jest fabrycznie na „tryb programowania CV“. Jednakże gdy chce się
programować lokomotywy bez konieczności używania specjalnego toru programowania, należy
przestawić multiMAUS w tryb „POM“ („programowanie główne“). Zatem można zaprogramować
lokomotywę, której adres został nastawiony w multiMAUS.
Proszę przeczytać do końca:
Ewentualnie należy wykonać reset dekodera. Przestrzegać „PORAD I WSKAZÓWEK“ na stronie 28. CV1
(adres) programowanej lokomotywy nie można programować w trybie „POM“.
Napisane jest przecież, co kolega
@Slash sam zacytował, że w trybie POM
można zaprogramować lokomotywę, której adres został nastawiony w multiMAUS. Właśnie na tym polega tryb POM, że
najpierw wybiera się adres lokomotywy, w której chce się zmienić ustawienia, a
potem dokonuje zmian, ale w tym trybie nie można zmienić adresu. Chodzi o to, że tryb POM służy do zmiany ustawień w lokomotywie np. na makiecie, gdzie są inne lokomotywy - dlatego najpierw wybiera się adres lokomotywy, żeby potem zmiany ustawień dotyczyły
tylko tej lokomotywy, a nie żadnej innej - i dlatego nie można zmienić samego adresu. Chyba logiczne?
Ale niezależnie od tego, przecież wyraźnie napisałem, jak należy to zrobić: skorzystać z p. 2.1 instrukcji, a w żadnym wypadku nie stosować p. 2.3 instrukcji - ale Kolega zrobił po swojemu i dlatego nie wyszło...