Zastanawiałem się, jaka reakcja na ten wpis byłaby lepsza: "jestem na nie" (niby oczywiste, bo zdecydowanie jestem na nie), czy może "zabawne", bo wypowiedź kolegi Tomasza jest po prostu śmieszna. Tak, jest po prostu śmieszna, ale wcale nie zabawna, dlatego w końcu zdecydowałem się na "jestem na nie". Z twierdzeniami typu "bylejakość", "przeciętniactwo" i innymi takim inwektywami nie zamierzam nawet dyskutować.
A tak nawiasem mówiąc: podejrzewam z prawie 100% pewnością, że gdyby autorem skrytykowanych przez kolegę
@Tomasz Sauer słów był ktoś inny, a nie ja, to nie wzbudziłyby takiej reakcji kolegi Tomasza. To też pozostawię bez komentarza...
A co do filmu, podlinkowanego przez kolegę
@rprail, to przyczyną problemów są beznadziejne własności jezdne wagonów. Skład 13 wagonów, z których każdy popchnięty palcem przejeżdża z trudem parę centymetrów, nawet ciągnięty przez ET41, mającą podwójny napęd, miałby takie problemy. Testowanie lokomotywy z takim składem nie ma najmniejszego sensu, zresztą autor filmu nie wyrażał specjalnych uwag do lokomotywy, a komentował jedynie jakość wagonów.