Maćku pytałem o cenę za kilogram bo u mnie w Łodzi pomijając sklepy które sprzedają gotowe odcinki/formatki, nie wspominam o internecie, są sklepy takie jak Metalpol ( a jakże nasz narodowy) gdzie kupujesz dowolny odcinek, rurki, pręta, kształtownika, blachę tną na wymiar jaki chcesz, cena waha się od 25 do 50 zł za kg, w zależności od masy materiału, im większa tym droższy.
Blach którą pokazujesz ma chyba grubość 1,5 mm, omsknął Ci się palec bo nie wygląda na taką o grubości 1,5 cm.
Ale to rzeczy taki kawałek blachy mam masę 196,7 g czyli można powiedzieć że waży 0,2 kg, przy cenie za taką blachę 30 zł/kg to wychodzi 6 zł plus cięcie jakieś dwa złote, nawet biorąc pod uwagę maksymalną cenę to i tak to raptem dwanaście złotych, przy oficjalnym kursie dolara(3,72) Twoja kosztowałaby u nas 40,92 zł.
U nas łatwiej budować modele, no ale myśmy wstali z kolan i jesteśmy w czołówce rozwijających państw w Juropie, nie wspomnieli tylko w jakiej kategorii, rozwijanie dywanu przed pedofilami z watykanu, rolki bandaża żeby usztywnić złamaną przez policję (czytaj) Omon, rękę młodej dziewczyny, ale się rozwijamy, wracaj do nas tu Cię czeka świetlana przyszłość, może nawet zostaniesz kasjerem w faszystowskim sklepie.
Działaj, jesteś nielicznym z pozostałych modelarzy na tym forum, że też Ci się chce to pokazywać, szacunek.