Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Znana cecha, jeśli gość w tym robi od czterdziestu lat to albo jest gamoniem albo stróżem nocnym, natomiast zdjęcie poprzedzające to, jest naprawdę ciekawe.
Witam to ja tutaj tylko wrzucę część mojej kolekcji którą można obejrzeć na WMT Politechniki Rzeszowskiej w Stalowej Woli Już wkrótce będzie gotowy stojak wraz z opisami dla wszystkich szyn, oraz dojdzie kolejne 10 eksponatów, które są w trakcie malowania. Pozdrawiam
Dzień dobry.
Zwracam się z prośbą o rozszyfrowanie sygnatur dwóch szyn. Jedna szyna ma napis T.I.C1868. z kropkami po środku a druga W.W.T.I.C.1866 Zastanawia mnie kto je wyprodukował i dla czego są do siebie podobne sygnatury. Na szynach są dwa symbole nr. 1 i 2 które różnią się od siebie kreseczką pod kółkiem. Poświęciłem sporo czasu na poszukiwaniach w internecie ale niestety nic nie znalazłem.