• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Synteza Sudecka. TKt2 PKP Dracula ....

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.134 26 1
:niepewny: Hm. Na Alamy Stok znalazłem zdjęcie wyładunku w Gdyni w 1947 roku "brytyjskich parowozów z dostaw UNRRA". Tam są dwa zawiesia. Jedno w okolicy połowy budki maszynisty, a drugie za ostoję tuż za dymnicą. Nie chce mi się to zdjęcie załadować, ale znalazłem je googlając hasło ' wyładunek parowozów unrra w porcie".
A tak a propos, były u nas jakieś brytyjskie parowozy? Elektrowozy tak, ale o parowozach nigdy nie słyszałem.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.098 276 41
... zdjęcia do tematu wykonane latem 2020 ... czekały na lepsze czasy ...
I jak to rzadko albo nigdy bywa,
nadeszły lepsze czasy !
Po wydostaniu się z kotła warszawskiej 3 milionowej moto-roboto-aglomeracji.
Wyjebka 9 lipca tego roku aż 500km ! od Wwy
na zawsze ! to spełnienie najbardziej radykalnego planu ...
To moja 9 poważna przeprowadzka w życiu, nie licząc drobniejszych ... :D
( z Dzielnicy Aleksandryjskiej ( ul.Wilcza ) na Żoliborz,dalej na Muranów,do Rzymu, do Bielefeld, powrót na Muranów, do Krakowa na Kazimierz, na Bieżanów, powrót do Wwy na Muranów i ... wreszcie w Lubuskim !
Wróćmy do zdjęć do tematu ...

Możliwości technologiczne wykonania elementów konstrukcji wagonów w miniaturze HO w XXI w. na przykładzie nowych opracowań NME, Roco i Brawa.

Załączniki

Ostatnio edytowane:
OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.098 276 41
cd ...
Tak ! Szanowni ... ubrałem się w te wagony ... :D

Załączniki

Ostatnio edytowane:
OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.098 276 41
Wnosząc z sitka, sporych rozmiarów wylewki mają krany w tej Wilczycy :ROFL:
Świetna patyna.
Sitka Panie na pół wagonu bo od kolektorów wielkomiejskich gdzie siambo cywilizacyjne leje sie dosłownie po uliach ... :D
Witam bliżej Dolnego Śląska.
Witam. Po półrocznym zamieszkiwaniu w Lubuskim zorientowałem się że południe województwa gdzie mieszkam to ...Dolny Śląsk !
W różnych okresach dawne Księstwo Głogowskie i Księstwo Żagańskie.
Jestem ca.220km od Berlina więc chyba nie taka głęboka prowincja . ;)

Powodzenia na nowym Hrabiemu życzę.
Dziękuję , przez nie cierpiące zwłoki remonty już przeszedłem, teraz w sezonie rowerek, wagoniki na żywo i w modelu. :ninja:

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.098 276 41
Andrzej, Ty nam tu oczu nie zamydlaj nowymi konstrukcjami tylko odpowiadaj: Co się stało z Profesorem Maseczką?????????? Albo odpowiesz, albo zgłaszam sprawę na policję.
Profesor Maseczka latem nawiązywał różne znajomości ze zwierzyną nocną.
Nakupował sporo książek i poustawiał je na opuszczonych przez budownictwo HO półkach regału.
Aktualnie spędza całe dnie na dole przy choince 2.6m wys i 1.6m szer.
Kazał wyciąć wielki gruby krzak i spalić w piecu...
Klepnę niebawem parę zdjęć z prof.Maseczką na tle wnętrz nowej Wilczycy Książęcej.

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.574 253 31
Wspaniale wykonane wagony ,Europa powoli z opóźnieniem circa 10-15 lat dociąga do poziomu amerykańskiego modelarstwa ,tak , tak , takiej jakości wagony już tam od dawna powstawały w produkcji wielkoseryjnej ,miały jeszcze usprzętowione wózki. Ruchome maźnice.

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.098 276 41
O, smutne..... A tak miło było popatrzeć na te cegły w przeróżnych odcieniach ... cegły. I te fugi......
...
Budownictwo jest teraz w pracowni i częściowo ustawione przy owalu w bawialni .... :giggle:

Jak nie zobacze zdjęcia żywego Profesora- nie uwierzę !!!
To zapraszam Pana Barona i chętnych do częściowego zwiedzenia nowej Wilczycy Książęcej.
Która stara się być swojska z odrobiną magii i horroru , zejdziemy w tym celu do piwnicy oraz zajrzymy
przed północą do salki bawialnianej...
Zapraszam na amato-kazamato-piktorial, choć słabe światło nie dało wszystkiego pokazać ....

Panie Baronie w łazience na dole gdzie Pan nocował wymieniono bebechy w "retro" spłuczce !
Po za tym dokonałem ponownego 3-go montażu ! :mad: tym razem jest to stylowy masywny wieszak na ręczniki z przed 30 lat ! Można się na nim powiesić ... :D
W pokoju jest nowy/stary dowieziony ze Smoczej żyrandol ...

polecam w trakcie ogladania utworek od 1 godz 25 min ....

IMG_7834.JPG
IMG_7907.JPG
IMG_7908.JPG
IMG_7910.JPG
IMG_7911.JPG
IMG_7906.JPG
IMG_7844.JPG
IMG_7846.JPG
IMG_7850.JPG

Ostatnio edytowane: