Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Hm. Na Alamy Stok znalazłem zdjęcie wyładunku w Gdyni w 1947 roku "brytyjskich parowozów z dostaw UNRRA". Tam są dwa zawiesia. Jedno w okolicy połowy budki maszynisty, a drugie za ostoję tuż za dymnicą. Nie chce mi się to zdjęcie załadować, ale znalazłem je googlając hasło ' wyładunek parowozów unrra w porcie".
A tak a propos, były u nas jakieś brytyjskie parowozy? Elektrowozy tak, ale o parowozach nigdy nie słyszałem.
... zdjęcia do tematu wykonane latem 2020 ... czekały na lepsze czasy ...
I jak to rzadko albo nigdy bywa, nadeszły lepsze czasy !
Po wydostaniu się z kotła warszawskiej 3 milionowej moto-roboto-aglomeracji. Wyjebka 9 lipca tego roku aż 500km ! od Wwy na zawsze ! to spełnienie najbardziej radykalnego planu ...
To moja 9 poważna przeprowadzka w życiu, nie licząc drobniejszych ... ( z Dzielnicy Aleksandryjskiej ( ul.Wilcza ) na Żoliborz,dalej na Muranów,do Rzymu, do Bielefeld, powrót na Muranów, do Krakowa na Kazimierz, na Bieżanów, powrót do Wwy na Muranów i ... wreszcie w Lubuskim !
Wróćmy do zdjęć do tematu ...
Możliwości technologiczne wykonania elementów konstrukcji wagonów w miniaturze HO w XXI w. na przykładzie nowych opracowań NME, Roco i Brawa.
( z Dzielnicy Aleksandryjskiej ( ul.Wilcza ) na Żoliborz,dalej na Muranów,do Rzymu, do Bielefeld, powrót na Muranów, do Krakowa na Kazimierz, na Bieżanów, powrót do Wwy na Muranów i ... wreszcie w Lubuskim
Witam. Po półrocznym zamieszkiwaniu w Lubuskim zorientowałem się że południe województwa gdzie mieszkam to ...Dolny Śląsk !
W różnych okresach dawne Księstwo Głogowskie i Księstwo Żagańskie.
Jestem ca.220km od Berlina więc chyba nie taka głęboka prowincja .
Andrzej, Ty nam tu oczu nie zamydlaj nowymi konstrukcjami tylko odpowiadaj: Co się stało z Profesorem Maseczką?????????? Albo odpowiesz, albo zgłaszam sprawę na policję. Co żeś z nim zrobił????? Gdzie ukrył?
Andrzej, Ty nam tu oczu nie zamydlaj nowymi konstrukcjami tylko odpowiadaj: Co się stało z Profesorem Maseczką?????????? Albo odpowiesz, albo zgłaszam sprawę na policję.
Profesor Maseczka latem nawiązywał różne znajomości ze zwierzyną nocną.
Nakupował sporo książek i poustawiał je na opuszczonych przez budownictwo HO półkach regału.
Aktualnie spędza całe dnie na dole przy choince 2.6m wys i 1.6m szer.
Kazał wyciąć wielki gruby krzak i spalić w piecu...
Klepnę niebawem parę zdjęć z prof.Maseczką na tle wnętrz nowej Wilczycy Książęcej.
Wspaniale wykonane wagony ,Europa powoli z opóźnieniem circa 10-15 lat dociąga do poziomu amerykańskiego modelarstwa ,tak , tak , takiej jakości wagony już tam od dawna powstawały w produkcji wielkoseryjnej ,miały jeszcze usprzętowione wózki. Ruchome maźnice.
To zapraszam Pana Barona i chętnych do częściowego zwiedzenia nowej Wilczycy Książęcej. Która stara się być swojska z odrobiną magii i horroru , zejdziemy w tym celu do piwnicy oraz zajrzymy przed północą do salki bawialnianej... Zapraszam na amato-kazamato-piktorial, choć słabe światło nie dało wszystkiego pokazać .... Panie Baronie w łazience na dole gdzie Pan nocował wymieniono bebechy w "retro" spłuczce !
Po za tym dokonałem ponownego 3-go montażu ! tym razem jest to stylowy masywny wieszak na ręczniki z przed 30 lat ! Można się na nim powiesić ...
W pokoju jest nowy/stary dowieziony ze Smoczej żyrandol ...
polecam w trakcie ogladania utworek od 1 godz 25 min ....
Andrzej, Ty jesteś zdrowo j#####, aż pozazdrościć.
Od wczoraj słucham namiętnie Xenomorph The Hallucinatory Temple i napawam się widokiem dwupaka z epoki IVa. Na razie tylko na obrazku, ale.......
Kurde, żebym tylko nie bał się i Hrabiów i Drakul to mam relatywnie blisko, a i córce przydała by się lekcja historii.
No i jakby nie patrzeć jedną z ulubionych bajek/historii prawdziwych jest seria "Hotel Transylwania" gdzie Drakula rządzi.