• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Synteza Sudecka. TKt2 PKP Dracula ....

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.097 276 41
... Żary wrzesień 2015 dobrze po godzinie 22 a tuż przed północą ...
Zdjęcia z równi stacyjnej oraz z nastawni ! dzięki uprzejmości jednej z naszych wampirzyc.
Wampi włączała różne konfiguracje oświetlenia (widać to dobrze na 2 i 3 zdjęciu), w pewnym momencie wygasiła światło na zachodniej głowicy całkowicie !
W tym momencie wymiana krwi ...

P1500977.JPG
P1510018.JPG
P1510019.JPG

P1510026.JPG
P1510009.JPG
P1510013.JPG
P1500986.JPG
P1500982.JPG
P1500995.JPG
P1510023.JPG
P1510017.JPG
P1510004.JPG

P1500999 — kopia.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.097 276 41
Kurde, żebym tylko nie bał się i Hrabiów i Drakul to mam relatywnie blisko, a i córce przydała by się lekcja historii. ;)
No i jakby nie patrzeć jedną z ulubionych bajek/historii prawdziwych jest seria "Hotel Transylwania" gdzie Drakula rządzi.:cool:
Jakby co to bliżej wiosny zapraszam, kolega z Wrocka jak pamiętam, to raptem trochę ponad 100km.
Hotel Transylwania czytałem ...

Skiper

Aktywny użytkownik
Reakcje
294 39 11
Andrzej, Ty jesteś zdrowo j#####
On zawsze taki był - teraz to już tylko eskalacja :LOL:
Ale fakt - pozazdrościć....

Jędruś, przy takich możliwościach lokalowych to już chyba czas na właściwe "środowisko" dla Twoich zbiorów?
Zdjęcia nocne super, uwielbiam takie klimaty. *
Szkoda, że już się raczej nie spotkamy - w wielu kwestiach się z Tobą nie zgadzam, ale jak tu takiego olbrzyma nie lubić.....

* łapki w górę dać nie mogę, bo mi na to nie pozwalają (a innym jak najbardziej tak, choć na to na pewno nie zasługują).

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.221 52 6
Hrabio, zawsze mnie czymś "rozwalisz" Tym razem są to dziwne pary. Szkoda, że w trakcie mojej dziewiczej wizyty u Ciebie, o północy już spałem. Ale niebawem to naprawimy. I do tej trumny muszę zajrzeć. Ale nie sam. Sam się boję.

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.097 276 41
...Dawnych Wspomnień Czarrrrr ... ! ... :podstepny:

Były to czasy kiedy Kraina Parowozu wyrzucała za burtę europejskich pucharów takie kluby jak Herta Berlin i Manchester City ... !
To sąsiedzka ówcześnie Wolsztynowi - Dyskobolia Grodzisk
Wielkopolski...
To własnie podczas transmisji meczu z Manchesterm City realizator pokazał przejeżdżający obok stadionu pociąg z Ol49 ! i wpatrujących się w nią piłkarzy gości ...
W dalekim tle tych wielkich sportowych wydarzeń ...
Dracula Waggon-Industrie biła europejską konkurencję konwersją ST44 w liczbie 99szt w kilku wersjach numerycznych i malowań a przede wszystkim wersją z ...
obracanym wentylatorem ! przestrzennymi zespołami numerycznymi i oczywiście odzielnymi czerwonymi światłami na diodach ... ! :D

Montaż i malowanie 99 szt ręcznie wykonane ! ... :rolleyes:

Modele posiadały 27 lub 28 ELEMENTÓW ! FOTORAWIONYCH i TOCZONYCH W MOSIĄDZU w postaci :
- 2 x trąbki sygnałowe
- wentylator
- siatka maskująca wentylator
- 4 x pionowe poręcze narożne
- 2 x PRZESTRZENNE BOCZNE ZESPOŁY NUMERYCZNE
- 2 x przestrzenne tablice numeryczne czołowe
- 4 x tarcze i trzpienie zderzakowe
- 4 x obudowy reflektorów
- 4 oddzielne pierścienie mocujące w reflektorach

- 4 x GALWANIZOWANE ODBŁYŚNIKI w reflektorach
I oczywiście wszystkie kompletne oznaczenia tamodrukiem ... !

Poniżej foto jednego z egzemplarzy z obracanym wentylatorem ....

ST44 - 686
Epoka Va-b
Lokomotywownia Szczecinek
Pomorska DOKP

Naprawa rewizyjna 23.2.90

IMG_9418.JPG
IMG_9403.JPG
IMG_9411.JPG
IMG_9412.JPG
IMG_9409.JPG
IMG_9434.JPG

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.832 444 99
Jakość oznaczeń powala. Często dzisiejsze kalki "zabijają" całą ciężką pracę przy konwersji
Ale ogólna satysfakcja z wykonania i tak przebija tą niedogodność. Przynajmniej ja tak mam. Fakt... Model ST44 jak zaprezentował @DRACULA powala jakością wykonania konwersji.

@DRACULA mam pytanie. Taki tampodruk.... to było robione w domu? Mi się zawsze kojarzyło to z fabryką :) Jeśli 'zu Hause' to obnażasz nowe możliwości. Ciekawe czy kosztowne...

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.097 276 41
czy w drukarni zrobiono jakieś mini pieczątki, czy też budy modeli były zanoszone do drukarni
Budy były zawiezione do drukarni gdzie wcześniej wykonano profesjonalne tampony.
Robota naniesienia napisów była wykonana przez wspólnika Remigiusza Chołdę z Krakowa na czarno bo prywatna drukarnia nie chciała tego robić ze wzgledu na małą ilość....
Praktycznie zapłaciliśmy za komplet tamponów do napisów i dostęp do maszyny-tamponierki...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.832 444 99
Budy były zawiezione do drukarni gdzie wcześniej wykonano profesjonalne tampony.
Robota naniesienia napisów była wykonana przez wspólnika Remigiusza Chołdę z Krakowa na czarno bo prywatna drukarnia nie chciała tego robić ze wzgledu na małą ilość....
Praktycznie zapłaciliśmy za komplet tamponów do napisów i dostęp do maszyny-tamponierki...
OK. Przynajmniej się dowiedziałem, że jest coś takiego jak maszyna tamponierka ;-) Raczej tanie to nie jest.
Dzięki za info.