• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Stacja Włoszakowice

OP
OP
Scenika

Scenika

Znany użytkownik
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
LGMK
Reakcje
768 7 0
Dojechały łuki z firmy Pikart - gdybym wiedział że to taki fajny system chyba nie zdecydowałbym się na robienie skrzynek samemu… serio.
Świetna jakość wykonania.
91F6A387-7902-418E-A947-9BBA1E6FEF1D.jpeg
39F04E5C-E606-43A7-ABED-496006DABA4F.jpeg

Lupino

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,
Z innej beczki ale w temacie - czy któryś z Szanownych Kolegów wie co się dzieje ze stroną www p. Zbigniewa Kluby?
Od jakiegoś czasu jest niedostępna.

OP
OP
Scenika

Scenika

Znany użytkownik
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
LGMK
Reakcje
768 7 0
Mam ból głowy - Weinert czy Viessmann. Weinerty ładniejsze… a viessmann gotowy z napędem. Za jakie pieniążki kupię Viessmanny @śledź ?

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.783 61 10
OP
OP
Scenika

Scenika

Znany użytkownik
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
LGMK
Reakcje
768 7 0
Trawa moim zdaniem za jednolita. Trzeba podczas siania mieszać odcienie i długości.
Zdaję sobie sprawę, uczę się wielu rzeczy - będę to poprawiał. Ten kawałek wjazdu na stację jest mocno porośnięty trawą i krzakami - będę się starał to zrównoważyć.
Szykuję drogę, przejazd kolejowy - użyłem taśmy Woodland Scenics ST1455 oraz masy ST1452 - fajnie się tym pracuje. Zobaczymy jak wyschnie, i jak będzie z obróbką, malowaniem.
IMG_3200.jpg
IMG_3203.jpg

Załączniki

OP
OP
Scenika

Scenika

Znany użytkownik
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
LGMK
Reakcje
768 7 0
Witajcie, działam:
22104052-98CF-4274-97B5-A357CC142CF6.jpeg

Mam natomiast pytanie, prośbę o pomoc:
Zwrotnik Kluba - najłatwiej przymocować cięgno do fabrycznego mocowania ale zwrotnik będzie wyglądał nierealnie. Czy zatem powinienem przylutować cięgno do ruchomej części szyny od spodu ?
1D19DA1F-5734-4C2A-ADF3-303CA58595FE.jpeg

Proszę także o informacje do czego służy ten „nit” widoczny na zdjęciu ?
Jeśli ktoś posiada zdjęcie jak powinno to wyglądać aby dobrze działało poproszę o zdjęcie.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.980 5 0
Zwrotnik powinien znajdować się bardziej w prawą stronę, na wysokości ściągu iglicowego. Drążek zwrotnika mocuje się do imitacji ściągu w rozjeździe. Toczony detal to nit, za pomocą którego łączy się dźwignię z cięgnem. On jest wybrakowany pod tym względem, że tokarka nie odcięła krążka materiału. Trzeba go usunąć.