• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spalinowo-elektryczny hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

TomaszMK

Użytkownik
Reakcje
51 0 0
Z racji że jutro (27.07.2021) zamykają portal Nasza Klasa, postanowiłem że poszukam starych kolejowych zdjęć.
Dołączone zdjęcia są autorstwa Stefana Kanii i Jacka Wrzala i zostały wykonane w Jeleniej Górze i Kłodzku
f65587099b.jpeg
f503f69e3e.jpeg
db467b98ab.jpeg
06f0a5b75e.jpeg
2b42ce4d4c.jpeg
ca4efcb082.jpeg

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

axer1970

Znany użytkownik
Reakcje
157 1 0
A co z tym ST43-369 (na zdjęciu wyżej, który obsiadła jakaś klasa)? Jakiś taki pogięty jak po wypadku. Cóż to się z tą lokomotywą stało, że takie ma nieco zdeformowane pudło?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.838 618 30
Ciekawa fotografia, bo widać na niej lokomotywę w nowym malowaniu, stosowanym już wtedy od dość długiego czasu, bo od połowy lat 1960., ale z oznaczeniami w dawnej formie, tzn. małe tabliczki i orzeł. Ciekaw jestem, jak dużo było takich lokomotyw - teoretycznie mogło to dotyczyć, oprócz ET21, również EU04 i EU20. Warto wspomnieć, że taki sposób oznaczeń (z małymi tabliczkami i orłem) był dość długo stosowany na lokomotywach manewrowych oraz na wagonach motorowych SN52 i SN61, ale chyba rzadko na elektrowozach.