No to może spróbujmy z drugiej strony:
- Twarda Góra - Nowe,
- Morzeszczyn - Gniew,
- Terespol - Świecie,
lub trochę wyżej:
- Puck - Krokowa.
A w tym rejonie par. typu ELNA to chyba tylko na Haffuferbahn.
Dziękuję za starania. HUB na pewno nie, bo jest mi znany. Puck-Krokowa też nie, bo to prawie nad morzem. Teraz nie odgadnę na 100% nadal nie mogąc znaleźć na forum zdjęć z tej linii, ale mogła to być albo Terespol Pom. - Świecie n. Wisłą, albo Pruszcz-Bagienica, albo Morzeszczyn - Gniew -- najpewniej chodziło mi o tę ostatnią (PLK nr 244), więc musiałem pomylić, że miała być w pn.-wsch. części kraju. Możliwie, że faktycznie Elny tam nie służyły. Pamiętam tylko tyle, że było zamieszczonych kilka czarno-białych zdjęć, w tym z SN61 (lub innym), w tle za wagonem budynek dworca. Wagon stał jakby przy dedykowanym bardzo krótkim peronie, może z oblotką. Na kolejnych zdjęciach był chyba łuk z jakimś pociągiem, przy którym było przejście z barierkami zrobionymi z szyn. Dziś wszystko to jest już zaorane. Rejon Polski: zdecydowanie północno-wschodni. Aż wstyd, że nie pamiętam, gdzie to kiedyś wyklikałem.
Info dla pozostałych Kolegów. Oczywiście chodzi o linię normalnotorową, w co wpisywały się przed 1945 r. Kleinbahny. Może kiedyś była wąskotorowa.