• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - wagony typu 440V

krzy.lok

Znany użytkownik
Reakcje
528 16 0
W mailu jest numer konta do wpłaty. Ale nazwy kanta, lub też właściciela już brak. A coś wpisać trzeba. Więc się zastanawiam co wpisać..... ModelCenter, RP Group czy może coś jeszcze innego? :niepewny:

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
4.034 8 0
@Robert Reschka jestes przedsiebiorca. Postaw sie na miejscu klienta. "Przychodzę" do sklepu i chciałbym kupić towar który mi pasuje. W tym przypadku interesuje mnie data rewizji i przydział. Dlaczego mam tego szukać na forum lub FB? Dlaczego brak takiej informacji w samym sklepie przy konkretnym modelu? To jakas trudnosc?

Nie należę do klienta "biorę co dają". Jestem wybredny. I nie należę do "grupy" roszczeniowej. Myślę , że to o czym pisze to informacje podstawowe o takim typie produktu.
Powinienem bardziej się postarać ... Uzupełniam mój wcześniejszy wpis o nowych modelach 440V:

- wagon 6637 222-9 REV/1040/14.04.10. ważony 12.04.10
- wagon 6634 939-1 REV/1050/26.06.13. ważony 25.06.13
- wagon 6637 278-1 REV/1040/26.07.11. ważony 19.07.11

Żeby nie było, podam jeszcze numery zakładów przeprowadzających rewizje:
1040 - Wagrem Kluczbork
1050 - Gorzów Wagony

Wykaz mam już "wiekowy", więc nazwy zakładów mogły ulec zmianie ...

No i proszę wziąć poprawkę na mój "lichawy" wzrok ... Mogą być "różnice" pomiędzy stanem faktycznym a tym co udało mi się odczytać ... ;)

Ostatnio edytowane:

arvent

Aktywny użytkownik
Reakcje
598 8 0
Zamówiłem w pierwszej minucie, ale dobrze oceniam fakt, że po 4 godzinach od rozpoczęcia sprzedaży, pierwszy zestaw 440001 nadal jest dostępny.
Taki nakład daje nadzieję na mniej stresowe zakupy kolejnych zapowiadanych zestawów, bez gwałcenia klawisza F5 na klawiaturze o godzinie "zero".
Pomimo, że prawie nie zbieram modeli z epoki VI, a już szczególnie PKP Cargo, to jeżeli powstaną kolejne dwa zestawy, to będę próbował zakupić
...choć przyznaję, że czekam na epokę V i także tlenkowe sztuki.

Gdy nowe modele dotrą do nabywców, którzy mają już Falns-y od konkurencji, to nalegam, żeby podjąć się fotograficznego porównania obu modeli, ponieważ sporo osób nie jest świadomych różnic i fikcyjności tego co było jak dotąd sprzedawane jako modele odwzorowujące ten typ polskiego wagonu. Sam jestem ciekaw porównania całego wahadła od Schlesienmodelle do chociażby wahadła od Roco ...czy temat jest ważny tylko dla kolejowych ortodoksów, czy jednak zwykli zbieracze bandery PKP też zgodzą się, że te nowe modele są jakieś bardziej polskie.

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
284 10 2
Może większośc pomyślała, że znów będzie bitwa na sekundy i nawet nie próbowała. Nie wiem czemu ale antywirus wariuje mi przy próbie wejscia do sklepu i po dodaniu koszyka nic dalej nie mogłem zrobić o rejestracji nie wspominając.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.464 496 107
Dla mnie też pozytywne jest, że modele utrzymują się w sklepie dość długo. Interesująca jest kwestia ilości zestawów. W mailu z potwierdzeniem zakupu jest wskazany numer zamówienia. Ciekawe który numer np. teraz by był, gdyby złożyć zamówienie ?

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.739 62 1
Piękne wagony, nie mogę się doczekać kiedy je dostanę. Wczoraj zamówiłem i było to 180 zamówienie. Mam jednak pytanie. Wyczytałem z Atlasu wagonów towarowych P. że ostatnia seria tych wagonów była produkowana w Zielonej Górze w latach 2000 - 2006. W 2003 r. wprowadzono malowanie niebieskie z żółtymi klapami i logiem PKP Cargo na białym tle. I teraz do sedna - od którego mniej więcej roku zaczęło pojawiać się na tych wagonach jednolite niebieskie malowanie? I czy było już wtedy obecne aktualnego logo które jest na modelach czy jeszcze obowiązywało stare? Chciałbym po prostu wiedzieć (pomijając oczywiście datę rewizji) jak "wcześnie" mogły zacząć kursować wagony w tej malaturze jaka jest na modelu. Pozdrawiam

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
474 69 32
Daleko mi do ep.VI , ale przyznać muszę, że cały set tych wagonów zrobił na mnie OGROMNE wrażenie !
Przede wszystkim, bardzo schludnie, czytelnie i naprawdę zachęcająco , wygląda już samo pudełko. Po otwarciu widać, duże zaskoczenie w postaci ,,książeczki,, z ,prawdopodobnie opisem ?, i fantastycznie wykonana gąbeczka trzymająca wagony ! I ten kolorek ! Klasa !
Panie Robercie, to jest mistrzostwo:) Nic więcej nie dodam, a Panu życzę dalszej owocnej i bezstresowej pracy dla nas wszystkich na takim poziomie , jak ten ostatni wypust.

Reakcje
124 9 0
Do mnie tez dzisiaj dotarły, bardzo ładne i czytelne opisy ogólnie bardzo pozytywny odbiór.
Niestety w moim secie zderzaki od strony pomostu są krzywo zamontowane.