• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Reakcje
3.183 260 17
Ale jasno widać co tu jest grane. Nagle się roji od nudnych i abc ocen, nawet w starych wpisach. Widać że tu mała banda paru ludzi docelowo działa. Spoko. Jak o to wam w forum chodzi… be my guest. Na koniec powiem tylko tyle.

Play with yourself lowbobs. Good Bye.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
683 54 1
Proponuję jednak zwracać uwagę na swoją ortografię i ogólnie styl wypowiedzi, a nie zachowywać się jak małe dziecko obrażone na cały świat, oznaczając chyba wszystkie moje wpisy reakcją wskazującą na niepoprawną pisownię.
Jak najbardziej popieram troskę o poszanowanie naszego języka ojczystego i to nie ulega wątpliwości, ale z drugiej strony, to zgadzam się i jak najbardziej rozumiem oraz popieram...
you wanted to play this game… wyjedź ty za granice mając 5 lat, i znaj język tylko ze słuchu całe życie. Chcę zobaczeć twoją ortografie w takim wypadku…
Zwłaszcza, że wielu naszych rodaków, po kilku miesiącach, ba(!) tygodniach spędzonych za granicą, zapomina naszej ojczystej mowy, a co dopiero wspominać o pisowni... "Eeee.... Jak to jest po waszyemuu?". Także tu na polskim forum, wiele osób robi byki, aż się słabo robi. Choćby zwroty do rozmówcy z małej litery - brak poszanowania swojego rozmówcy, tudzież adwersarza.
Nie pisze o wszystkich, bo każdemu może się zdarzyć, ale niestety na forach ogólnie, jest to zjawisko nagminne.

Z producentem Schlesienmodelle, Robertem miałem kiedyś okazję i przyjemność rozmawiać osobiście.
Bez najmniejszego problemu, biegle porozumiewaliśmy się w języku polskim. Byłem i jestem pod ogromnym wrażeniem znajomości, oraz umiejętności posługiwania się i komunikacji w języku polskim, przez tego człowieka, w tym także znajomością języka technicznego.
A z tego co wiadomo, to ten Gość, porozumiewa się biegle, także w języku niemieckim i angielskim.

Na koniec proponował bym nie ciągnąć tego tematu dalej i nie zaśmiecać tego wątku, a także powstrzymać się od wycieczek osobistych forumowiczów, nie tylko w stosunku do tego producenta. Zwłaszcza że inni producenci się w ogóle tutaj nie udzielają. O czymś to chyba świadczy...
A ja i wielu innych Kolegów tutaj z forum i nie tylko, chętnie by się dowiedziało czegoś więcej na temat wydawanych przez producentów modeli, co przez wszechobecny hejt może znowu stać się niemożliwe.

Oczywiście po to jest forum, żeby sie wymieniać informacjami na temat wydawanych modeli oraz ich wad, ale także zalet, w sposób merytoryczny, przy zastosowaniu konstruktywnej krytyki.

Ostatnio edytowane:

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5
Miałem się już tu nie udzielać, ale zauważyłem kilka pozytywów, które dają nadzieję, że jak już kiedyś pojawi się 303E w fabrycznym malowaniu, nie będę musiał korzystać z "czternastu dni":)
Zobacz załącznik 1007427
Nawet już kiedyś się pojawiły dwie EU07 Schlesienmodelle odzwierciedlające stan fabryczny tj. 400 i 424.

Reakcje
65 5 0
@Robert Reschka Dzien dobry Panie Robercie, poszukuje aktualnie dekodera dźwięku do jednego z nowych modeli SM i chciałbym zapytać, czy w najbliższych tygodniach/miesiącach można się spodziewać zapowiadanego wstępnie schematu dźwiękowego od Leo (jeżeli tak, poczekam z zakupem, aż się pojawi), czy tez jest to dłuższa perspektywa?

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 21 5
Miała ruszyć sprzedaż części zamiennych. I nic . Głupiego lusterka nie mogę dokupić. Facet ma chyba jednak wyrąbane.
Panowie panowie, czerwone zniesmaczenie widzę. Od ilu lat mamy modele? Czy odlanie drobiazgów jest takie niemożliwe? I umiejscowienie ich a nawet w dwóch sklepach. Wystarczyłoby. Trzeba tylko chcieć. No to można dalej krzyżykować na czerwono.