• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Reakcje
77 2 0
Gdy ja patrzę na model to (bez okularów) nie widzę problemów jak wy tutaj na zdjęciach makro.
Rzeczywiście - w zbliżeniu nadruk jest - jakby to ująć - "intensywniejszy nieco", więc te niebieskie kropki bardziej nachodzą na siebie.
Jeśli ktoś to zauważa własnymi nieuzbrojonymi oczami i nie może przez to spać, to ja współczuję ;-)
Każdy zobaczy to co chce zobaczyć. Ja tam widzę, ale też mi nie przeszkadza bo nie jestem tym modelem zainteresowany, więc mogę sobie pospać.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.586 120 86
Takie "najście" to wymóg technologiczny. Zapewne były trzy matryce do tampodruku do tego "szlaczku". Najważniejsze żeby kolory były takie same. Jak dla mnie to naprawdę nieźle spasowane.

A że ktoś robi zoooma... cóż...

clicktom

Nowy użytkownik
Reakcje
31 0 0
Podkreślę jeszcze raz - nie widziałem tego modelu na żywo (!) więc nie chce oceniać, ale na zdjęciach kolegów z tego wątku, widać nachodzenie oraz różnice koloru (tak to wygląda). Dobrze to widać na zdjęciach @Lucjan P. Stąd moje pytanie, jak jest na żywo.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Tak, bo kupujesz z pojedyńczym ślizgiem, a dostajesz z podwójnym:ROFL::ROFL::ROFL: Zobacz załącznik 1006357 l
Tu widać, że był czas, gdy miala reflektory lustrzane i odbieraki takie jak w modelu https://kolej.krakow.pl/galeria-taboru/image-2935-orig?format=jpg
Ta Siódemka w tym malowaniu załapała się jeszcze na nowe grafitowe ślizgi. Zawęża to okres odwzorowania, ale nie jest to błąd.
Ale gdyby założyć w tym układze tzw. okres przejsciowy, to czy nie pozostaje kwestia imitacji aparatu sprzęgłowego? Czy w tym okresie przejściowym nie był inny?

Na modelu jest taki:
Screenshot_20231014_173502_Chrome.jpg

Wycinek ze zdjęć kolegi kilka postów wcześniej.

A tu zbliżenie ze zdjęcia które podlinkowałem:

Screenshot_20231014_173725_Chrome.jpg

Modelarz sobie poprawi. Kolekcjoner? Niekoniecznie.

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.949 121 1
Modelarz sobie poprawi. Kolekcjoner? Niekoniecznie.
Zastanawiam się, jak ze zmianą imitacji aparatu cięgłowego poradzi sobie modelarz jak rówież z przeróbka wycieraczek na jednoramienne. Z zapartym tchem czekam na takie prace;)
(użyli karte konfiguracji z 412 zamiast 540)
Natomiast odpowiedź dlaczego w modelu mamy kilka niezgodności z oryginałem wynika wprost z powyższego wpisu. Miało być co innego a wyszło co wyszło. Wielka szkoda:(