• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.949 121 1
są zamowione. Będa woreczki z prawidłowymi częsciami do wymiany. Kto będzie chciał wymieni sobie na poprawne.
Popełnić błąd - niestety, ludzka rzecz:( Ale w takim przypadku najważniejsze żeby wyciągnąć właściwe wnioski, aby w przyszłości nie dochodziło do podobnych sytuacji.
Przyznać się do błędu - w przypadku firm modelarskim praktycznie rzecz niemożliwa:( Raczej mamy do czynienia z zamiataniem sprawy "pod dywan" albo z zaklinaniem rzeczywistości, odwracaniem "kota ogonem" czy wmawianie, że "czarne jest białe"/"białe jest czarne". I oczywiście pretensje, do osób, które owe nieścisłości, błędy śmiały zauważyć.
Naprawić błąd - jedyne i właściwe podejście do problemu:) A nie pisanie kocopołów, że "prawdziwy" modelarz "to czy tamto" może sobie zrobić.

Ps. Oby w przypadku modelu EU07-540 zapowiedź producenta o dostarczeniu prawidłowych elementów doszła do skutku. Bo niestety, w przypadku innego producenta, zapowiedzieć o dostarczeniu prawidłowego oszklenia, jak do tej pory nie została zrealizowana.

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
128 16 3
Andrzej Harassek

Nie tylko komentarze, ale przede wszystkim chamskie szczucie Producenta modeli.

Czasami dla każdego użytkownika powinna być granica której nie powinna być przekraczana, ale w tym przypadku jestem aby takiego Użytkownika usunąć z tego forum.

Ja do Właściciela firmy Schlesienmodelle nie mam nic.
Mam duże poszanowanie do tego producenta.
Czasami zdarzają drobne uchybienia w tych modelach ale da się je usunąć samemu, potrzebne są tylko chęci każdego z nas który zakupuje takie modele i nie szczuje producenta durnymi wpisami.

Pozdrawiam

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.698 15 0
A może zamiast takiego komentarza należałoby użytkownika, wypisującego takie chamstwa, po prostu na zawsze wywalić z forum?
Po pierwsze, to jest wiadomość prywatna. Nie mamy dostępu do wiadomości prywatnych, choć i takie podlegają zgłoszeniom. Wystarczy że Robert to uczyni.
Po drugie, nie wiem kto jest autorem tej wypowiedzi.

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
308 8 0
Spójrzcie na to z perspektywy producenta, zainwestował swój czas i pieniądze, zatrudnił ludzi, nawiązał współprace, zbudował niezłą rozpoznawalną markę promującą Polskę i Śląsk, czyli naszą kulturę techniczną i kulturę w ogóle. A teraz ktoś ukrywający się za pseudonimem pisze takie chamskie głupoty, że ma przestać...
Spora grupa innych krytykuje, choć zapewne oni nie muszą się mierzyć z problemami z jakimi styka się producent a i większość nie produkowała nigdy modeli. Jestem pewien, że dlatego pan Robert ma czasem dosyć forum, on jest świadomy tego co poszło nie tak a jednocześnie co może lub czego nie może z tym zrobić. Nie muszę chyba przypominać, że to ma się też opłacać, bo nikt nie buduje firmy dla samej idei.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
40 40 0
EU07 od SM to jest jak dotąd dla mnie jedyny model H0 PKP, którego żałuje że nie mam, bo zbieram jedynie modele DR i DB... to jest najpiękniej wykonany seryjnie model PKP dostępny na rynku... gdyby miał jeszcze automatycznie podnoszone pantografy, to w ogóle byłby dla mnie ideałem... obecnie u mnie najlepsze modele w mojej kolekcji to te od ESU... ale może z czasem się skusze na jedyny model PKP, EU07 SM... nie piszę tego postu, żeby kadzić producentowi, ale jak czytam te wpisy, że model jest "be" bo jakamś tam pierdoła, bo inaczej tego nazwać nie można, to mnie wzieło :D

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.739 60 9
A co to za kozak jakieś pierdoły o nazistowskiej mowie wypisuje? Bohater z dupy wzięty, nawet odwagi nie masz, by swój nick pokazać, a o imieniu i nazwisku nie wspomnę. Żenada. Mieszkam już lata w Niemczech i też jestem nazistą? Naprawdę jeszcze tacy ludzie są?
Dno, bana powinieneś dostać.

Reakcje
3.184 260 17
Z kolegą z forum wszystko ogarnięte przez PW. Przeprosił, przyjołem, sprawa dla mnie załatwiona. Było mineło. Patrzymy do przodu.

jak dostaniemy woreczki z częsciami do EU07-540 poinformujemy. Pracujemy też nad zestawem kalek do 512, ktory zawiera też dwie tablice PKP, bo niektóre mi sie na modelach nie podobały.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
151 24 6
Proponuję jednak zwracać uwagę na swoją ortografię i ogólnie styl wypowiedzi, a nie zachowywać się jak małe dziecko obrażone na cały świat, oznaczając chyba wszystkie moje wpisy reakcją wskazującą na niepoprawną pisownię.

Załączniki

Ostatnio edytowane:
Reakcje
3.184 260 17
Proponuję jednak zwracać uwagę na swoją ortografię i ogólnie styl wypowiedzi, a nie zachowywać się jak małe dziecko obrażone na cały świat, oznaczając chyba wszystkie moje wpisy reakcją wskazującą na niepoprawną pisownię.
you wanted to play this game… wyjedź ty za granice mając 5 lat, i znaj język tylko ze słuchu całe życie. Chcę zobaczeć twoją ortografie w takim wypadku…

Ostatnio edytowane: