• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.293 93 9

sybic

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 82 0
Taki turkusowy wyszedł... w rzeczywistości te kolory były chyba intensywniejsze.
Z kolei 512 wydaje się mieć barwy zbyt intensywne. W rzeczywistości były sprane.
Ale to subiektywne odczucie.

Ale bez wątpienia 466 jest to najbardziej atrakcyjny model.
Zejdzie jako pierwszy.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.949 121 1
Mam nadzieje, że końcowy montaż i kontrola jakości będzie lepsza prawie wszystko jest pokrzywione, pantorafy, bufory, lampy, trąbki, drabinki itp. Szkoda modelu bo zacny.
Faktycznie, z jakością montażu nie jest najlepiej:(
I jeszcze zwróciłbym uwagę na malowanie ramek reflektorów. Jeżeli w przypadku modelu EU07-433 jest wszystko w porządku to w przypadku dwóch pozostałych modeli stało się coś niedobrego. Czy to użyto za gęstą farbę czy był jakiś inny czynnik ale w efekcie końcowym otrzymujemy niechlujnie położną grubą warstwę farby, która skutecznie maskuje znajdujące na ramce szczegóły.

SM EU07.jpg

Reakcje
151 24 6
Wrzucanie fotografii tak pogiętych, powyginanych i ogólnie spapranych pod względem jakości montażu modeli na oficjalny sklep to jest nieporozumienie. Chyba że chodzi tu o pokazanie potencjalnemu kupującemu jakiej jakości ma się spodziewać. Wtedy zwracam honor, i doceniam działanie producenta.

SU45-122

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 1
Panie Robercie, a mógłby pan bardziej sprecyzować, kiedy będą dostępne modele EU07-433,466.
Znaczy się którego dnia i o której godzinie startuje sprzedaż, jak to było przy wcześniejszych wypustach

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.184 260 17
Ja nie kupiłem już od pierwszej wydanej bo widziałem, że produkcja jest "rzemieślnicza". Dziwię się kupującym, że to kupują pomimo widocznych wad. Wad które świadomie są powtarzane.
I tak trzymaj. A tak na boku. Jak już od 2014 znasz te modele, to trudno uwierzyć że to forum znasz dopiero od września 23 ;-)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Ten seledynowy ma odcienie niebieskiego :cry:?
Czekałem na ten model długo ... i :rolleyes:
W przypadku tej 466 może to kwestia zdjęć. Ale wiem, że w rzeczywistości takie bywały. Gdy blakły takie się robiły z czasem...

Np. 408: https://forum.modelarstwo.info/attachments/8-jpg.990044/

....i model kolegi @Rokstedi : >KLIK<

Osobiście to mi nawet takie 'wyblaknięte' bardziej się podobają niż prosto z fabryki. Widać na nich "ząb czasu", a wyblaknięty kolor to niejako taka druga patyna /poza śladami zabrudzeń/.

Ostatnio edytowane: