• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

arvent

Aktywny użytkownik
Reakcje
597 8 0
wszystko jasne :
Zobacz załącznik 1013332
źródło FB, autor w grafice
To zdjęcie Mateusza EU07-541 od SM sprzed laty :p

Przyznaję, że jestem w konsternacji i czekam na oficjalne info ze strony Pana Roberta, czy model EU07-541 z najnowszego wypustu będzie mieć brązowe zderzaki, identycznie do wypustu z bodaj 2015 roku, albo czy będzie mieć czarne zderzaki, tak jak to wygląda na najnowszej grafice ze strony sklepu Modelcenter.
Nie wiem gdzie leży prawda przy odwzorowaniu oryginału. Żadnych zdjęć tej lokomotywy z okresu między naprawami w 1996, a w 1999 roku nie znalazłem. Najchętniej widziałbym czarne. Model postaram się kupić. Jeżeli będą brązowe, to albo wymienię w przyszłości same zderzaki na czarne, albo upierdzielę patyną, żeby mniej raziły w oczy.
Proszę o info jakie zderzaki miała prawdziwa EU07-541 w okresie po naprawie w 1996 roku w Oleśnicy.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.294 504 30

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.294 504 30
No więc zderzaki są (raczej były zaraz po naprawie ;)) albo w kolorze czołownicy, czyli pomarańczowe, albo w kolorze bordo. Jeżeli są w kolorze czołownicy, to nie są bordo. Nie wiem, jak jaśniej mogę to wyrazić.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
o_O
Panowie, skąd taki pomysł? :niepewny:
Czołownica zawsze na pomarańczowo
Zdziwiłbyś się jakie bywały egzemplarze. W albumie Wolna Droga jest np.. zdjęcie ST44-863 z 1986 roku z bardziej czerwonym kolorem w dolnej części czoła lokomotywy na wysokości zderzaków niż pomarańczowym. Zwykle ST44 też malowano na pomarańczowo w tym miejscu. Na dodatek na czerwono pociągnęli obramówkę pomostu /zwykle na biało lub żółto/.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.294 504 30