• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Takiej "rada" producenta świadczy o tym, że modele produkuje dla "funu" a nie dla pieniędzy. Tak trzymaj.
Jak nie masz pojęcia o tym co piszesz, to się lepiej zamknij. Ja chcialem ten model wycofać z sprzedaży, ale ludzie na FB prosili aby tego nie zrobić bo kupią z tym błedem i sobie poradzą. Dlatego też jest tańszy. Więc dlatego taka moja odpowiedź. Ale z jednym masz racie. Modele robie z pasji do modelarstwa kolejowego, nie na kase. Jak mi się odechce, to zamkne ten interes z jednego dnia na drugi. Ale hej - powiem Ci coś - przez takich jak ty go nie zamkne. Możesz sobie 100 kont tu zakładać i trolować - i don’t care ;-)

Don’t forget „pisownia” Fanboys.

PS: Ja z mojej strony się tylko w wątkach udzielałem, z których modele też posiadam ;-)

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.980 121 1
Informacje z newslettera Model Center

Nowości Schlesienmodelle - listopad 2023
Dzień dobry,
17.11.2023 o godzinie 19:30 planujemy rozpocząć sprzedaż modeli Schlesienmodelle:
EU07-433 nr kat. 107023
EU07-466 nr kat. 107016
EU07-541 nr kat. 107107017
EP07-442 nr kat. 107025
EP07-442 EVN nr kat. 107026.
Sklep nie stawia ograniczeń co do ilości zamawianych modeli.
W przypadku pytań wątpliwości - proszę o kontakt 519 183 134.
Dla przypomnienia - istnieje możliwość wypisania się z otrzymywania informacji o nowościach - można to zrobić wypisując się bezpośrednio w sklepie.
Pozdrawiam
Piotr Ciechociński

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.980 121 1
Kurczę, pięć modeli na raz:eek: To w sumie 6215,00 zł. Czeka nas istne bankructwo:cry:

I tak z ciekawości:niepewny: Co jest takiego atrakcyjnego w modelu EU07-541, że tak wielu Kolegów czeka na ten konkretny model z taką niecierpliwością (tym bardziej, że mamy jego reedycję co w przypadku innych wcześniej wydanych modeli nie miało miejsca i jakoś nie słyszę aby była taka potrzeba).
Ps. Trochę dziwny jest również numer katalogowy rzeczonego modelu 107107017:oops:

Kolejowy jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
112 23 7
Jak nie masz pojęcia o tym co piszesz, to się lepiej zamknij. Ja chcialem ten model wycofać z sprzedaży, ale ludzie na FB prosili aby tego nie zrobić bo kupią z tym błedem i sobie poradzą. Dlatego też jest tańszy. Więc dlatego taka moja odpowiedź. Ale z jednym masz racie. Modele robie z pasji do modelarstwa kolejowego, nie na kase. Jak mi się odechce, to zamkne ten interes z jednego dnia na drugi. Ale hej - powiem Ci coś - przez takich jak ty go nie zamkne. Możesz sobie 100 kont tu zakładać i trolować - i don’t care ;-)

Don’t forget „pisownia” Fanboys.

PS: Ja z mojej strony się tylko w wątkach udzielałem, z których modele też posiadam ;-)
Każdy kto ma choć trochę smykałki w modelarstwie to sobie poradzi z tym problemem, nie takie błache kłopoty bywały.

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.282 32 10
Co jest takiego atrakcyjnego w modelu EU07-541, że tak wielu Kolegów czeka na ten konkretny model z taką niecierpliwością (tym bardziej, że mamy jego reedycję co w przypadku innych wcześniej wydanych modeli nie miało miejsca i jakoś nie słyszę aby była taka potrzeba).
Jest potrzeba! Niektórzy 9 lat na niego czekają :)

ZamEU07.jpg

(przy okazji dane do wskażnika inflacji)

Oryginalny nakład tego modelu miał pecha być wyprodukowanym tylko częściowo, żadne zapowiadane w 2016 roku modele (w tym pozostałe EU07-541) też się nie pojawiły

EU07-541.jpg

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Trolle pierw jaja
Dobrze już dobrze, przekonałeś mnie. Cieszę się, że Cię umocniłem na pozycji. Tak trzymaj i nie ulegaj trollom.
Nie mam zamiaru Ciebie do czegokolwiek przekonywać. Bo po co. Nie masz ani jednego modelu, też nigdy nie kupisz, a wielce tu krytykujesz. Motywacji ku temu nie jest trudno rozpoznać… Powiedz nam. Pod jakim pseudonimem już z tego forum wyleciałeś? ;)