• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
471 25 1
Kupta sobie "monitor fotograficzny". Wtedy można dyskutować o 'kulorach'.
Monitor monitorem (sam mam tzw. "monitor fotograficzny" więc mam pojęcie o czym mówisz), ale tak naprawdę nigdy nie jesteśmy w stanie ocenić w jaki sposób autor zdjęcia je zmodyfikował podczas obróbki kręcąc krzywymi, nasyceniem i innymi suwakami. Także z tych dwóch względów (monitor +postprocessing) wszelkie porównywanie zdjęć modeli i oryginału pod kątem poprawności barw mija się w sumie z celem.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.698 124 86
@Robert Reschka Taka natura człowieka :LOL:
Ile tu się o kulorach napisało... a zawsze znajdzie się mundrala i bedzie koncytypował czy to czerń szwedzka czy może jednak ilmenitowa a może jednak manganowa ;)

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
A gdzie teraz jest sklep Modelcenter, bo tamten link nie działa? Taki komunikat się pojawia:" Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie."

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
471 25 1
Panie Robercie jeszcze pytanie odnośnie nowego wypustu:
Czy obecny model będzie w dalszym ciągu posiadał tą uproszczoną płytkę i czy będą "na pokładzie" już nowe głosniki, o których było wspominane kiedyś na FB?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
@Laku nie, materialy i częsci na tą serie (wszystko co sie pokazało na FB w „sneak preview“) są gotowe w fabryce, teraz tylko montaż i malowanie. Zmieniać coś w tym bloku produkcyjnym spowodowało by ogromne opóźnienia. Seria 300 będzie miała nową płytke, i nowe głośniki.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 65 11
a ja trochę się pogubiłem. Kiedy będą dostępne dekodery do Denaturata? Zdaje się, ze to miało być w okolicach Trybunałów. Bo tak stoi w gablotce i smętnie czeka

Peper

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
172 1 0
a ja trochę się pogubiłem. Kiedy będą dostępne dekodery do Denaturata? Zdaje się, ze to miało być w okolicach Trybunałów. Bo tak stoi w gablotce i smętnie czeka
Dekodery są dostępne w sklepach, np. tu:
https://przystaneksklep.pl/dekoder-esu-loksound-5-21mtc-multi-esu-58419
Projekt dostępny na stronie ESU:
http://projects.esu.eu/projectoverviews/7?type=all&order=date&country=pl

Większość sklepów przy zakupie dekodera wgrywa projekt gratis.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Tak tylko sprzedawają stary Loksound 4.0 - na dekoder Loksound 5.0 możesz wgrać stary projekt dzwiękowy z ESU. Do nowego dzwieku EU07 pod Loksound 5.0 żaden sklep dostępu nie będzie miał bo tego pliku nikomu nie dam. Jedynie w modelcenter.pl i u Elvisa będzie nowy dzwięk do EU07. U wszystkich innych dostaniecie tylko starego kotleta.