• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Peper

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
172 1 0
Co dla lojalnych klientów z poza Polski? Taki biznes model, weźmie się kasę, a potem nie nasza sprawa. Oj, nie ładnie, nie ładnie.
Rozumiem, że kolega już dostał odpowiedź na pytanie "Co dla lojalnych klientów z poza Polski?" i stąd ten smutek?
We wpisie na FB jest napisane, że części będą sprzedawane w trakcie i po trybunałach.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Rozumiem, że kolega już dostał odpowiedź na pytanie "Co dla lojalnych klientów z poza Polski?" i stąd ten smutek?
We wpisie na FB jest napisane, że części będą sprzedawane w trakcie i po trybunałach.
Aha, tak jak modele denaturatów, dla lojalnych klientów, ale tylko z Polski. Poza tym nie każdy jest uwieszony na FB 24/7. Nawiasem, pytałem dyrekcję SM co najmniej sześć razy na temat klientów z poza Polski. Do tej pory nie raczono odpowiedzieć. Takie podejście jest niżej krytyki.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.185 260 17
Aha, tak jak modele denaturatów, dla lojalnych klientów, ale tylko z Polski. Poza tym nie każdy jest uwieszony na FB 24/7. Nawiasem, pytałem dyrekcję SM co najmniej sześć razy na temat klientów z poza Polski. Do tej pory nie raczono odpowiedzieć. Takie podejście jest niżej krytyki.
Bo dyrekcja SM już pisała, że z nowym sklepem będą wysyłki też poza Polskę możliwe. Czy ta informacja nie wystarcza?

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.906 111 11
O, nareszcie konkretna odpowiedź. Dziękuję. Nowy sklep to dla mnie nowość, nie mam konta na FB, nie każdy je ma.
Jakby co to pisz na PW bo jestem jak ty dewizowy.

Na razie po tym jak sam napisałem do Roberta na FB dostałem odpowiedza ze wysylka tak ALE przelew to wciaz jednyna opcja na zapłatę (wciaz brak Paypala, Google Pay czy innego Apple)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Nie ma potrzeby posiadania konta na twarzoksiągu aby czytać posty firmowe SM czy ogólnie dostępne. Wystarczą chęci i jakakolwiek przeglądarka.
No tak, równie dobrze można pisać na Berdyczów. Sprawdzać platformę, z którą się nic nie ma wspólnego. Życie to dużo więcej niż wiszenie na FB. Zadałem dyrekcji pytanie siedem razy, dostawałem przytyki zamiast konkretnych odpowiedzi.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.128 88 0
Na dobrą sprawę, profil fb SchlesienModelle wyskakuje w wyszukiwarce Google, więc dla chcącego nic trudnego. Owszem, nie przepadam za stylem profili fb: promowanie ciągłych zmian kosztem trudniejszego dostępu do starych informacji; oraz zero struktury w takiej „witrynie”. Ale wypada zrozumieć, że korzystanie z fb jest prostsze i tańsze, a zasięgi bardzo dobre. Głównym celem tak małej firmy nie jest przecież ciągła praca na utrzymywaniem i pozycjonowaniem własnej witryny.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.185 260 17
I Pan Kapitan też leci, w schowku ;)
Nie, w cockpicie ;) W szafce tylko żakiet z munduru, i karton z częściami.

Boją się tego PayPal tylko nie wiadomo dlaczego. Jest jeszcze Klarna, która również jest bardzo przyjazna klientowi.
Proste. Paypal ZAWSZE jest po stronie klienta. Jak klient powie, że nie dostał towaru, to paypal mu zwraca pieniądze. A naz by ścigali, mimo że mamy dowód wysyłki i dostawy. Bo teoretycznie moglibyś my cegłe wysłać lub pustą paczke. A mało krętaczy, cwaniaczków i anti-fanów…? Dziękuje, nie potrzebne mi to. Wykonać przelew to naprawde nie jest rocket science.

Proponuję zakup w wspaniałym sklepie modelcenter... chyba że wyciągną z koszyka ;) ;) ;)
Z koszyka Ci wyciągną też inne sklepy…

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.739 60 9
Proste. Paypal ZAWSZE jest po stronie klienta. Jak klient powie, że nie dostał towaru, to paypal mu zwraca pieniądze.
Straszne dyrdymały wypisujesz Panie Robercie. Jakoś PayPal gdzie indziej funkcjonuje i nikt problemów nie robi, ludzie żyją i płacą swobodnie za zakupy i nikt nikogo nie chce wycwanić.
nas by ścigali, mimo że mamy dowód wysyłki i dostawy. Bo teoretycznie moglibyś my cegłe wysłać lub pustą paczke. A mało krętaczy, cwaniaczków i anti-fanów…
Tak samo możesz cegłę wysłać po otrzymaniu przelewu od klienta i co wtedy? Też powiesz, że masz dowód wysyłki i dostawy?
Przelew mogę zawsze wykonać w € i nie mam z tym problemu, problem mają sklepy bo eurokonta brak, PayPal beeeee itd itp.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.185 260 17
@śledź te dyrdymały koledzy ze sklepami internetowymi już mają za sobą. Więc ja nie mam zamiaru się w to bawić. Paypala nie będzie, koniec kropka.
Modelcenter cegieł nie wysyła. Dlatego to pytanie co wtedy jest zbędne. A Eurokonto mamy.

Zawsze pozostaje płatność kartą :)
Pewnie. Tylko % za płatność dodamy do ceny zakupu.