• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.732 62 3
@Elvis - bardzo dziękuję! Już przestałem liczyć na odpowiedź Pana Reschki... Czy uproszczona płytka cechuje się jakimikolwiek uproszczonymi walorami dla użytkownika (np. poświęcono jakieś funkcje oświetlenia)? Czy jest to tylko i wyłącznie kwestia zastosowanej elektroniki?
Jak sama nazwa wskazuje, że jest uproszczona, tak. Kosztem świateł Pc2 i Pc6. W innym przypadku modele dalej by leżały na magazynie oczekując nie wiadomo ile, aż się ukażą procesory. Tak samo jak mamy ogromne niedobory w przypadku dekoderów czy nawet samochodów stojących na parkingach fabryk i czekających na odpowiednie chipy do ich sterowania.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.144 154 7
Wie Pan ile razy ludzie na FB zadają pytania, na które już była informacia… ? Jakie modele SM już Pan kupił?
Niniejszy post sprowokował mnie do mojej ostatniej wypowiedzi w tym temacie. Komunikowałem się z Panem kulturalnie i merytorycznie tutaj na forum oraz na FB, jako, że hejt to nie mój styl, choć dopiero dzisiaj wymieniliśmy bezpośredni dialog. Styl w jakim Pan prowadzi komunikację z klientami woła o pomstę do nieba i jest to brnięcie w ślepą uliczkę. A niewiele potrzeba, aby było wszystko jak trzeba - patrz Robo. Marnuje Pan swój i nasz cenny czas wdając się w słowne potyczki, snując domysły i pytając o rzeczy niezwiązane z tematem dyskusji, zamiast skupić się na merytoryce i reklamowaniu swoich produktów. I jeszcze daje Pan odwetowe oceny 'Zzz' swoim klientom...życzę powodzenia w biznesie, szczerze.

Ostatnio edytowane:

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.371 302 18
Niniejszy post sprowokował mnie do mojej ostatniej wypowiedzi w tym temacie. Komunikowałem się z Panem kulturalnie i merytorycznie tutaj na forum oraz na FB
Pan zadawał na forum tutaj upierdliwie te same pytania, na które można na FB znaleźć odpowiedzi. Ja nie jestem od tego, aby ludziom odpowiadać na każde pytanie. Jak to robię, to z grzeczności i że mam czas. Chwalili tu SK model, że na forum dawał suche informacje i tyle. Ile pytań olał? Chyba prawie wszystkie o ile pamiętam. A tam jakoś nikt nie marudzi…? Zamiast się zadowolić odpowiedzią że informacje są na FB, i można je poszukać, to nie, Pan wierci dalej, bo Pan myśli że ponoć jako klient ma Pan prawo na odpowiedź i Panu się należy. No good luck u Tiliga, Roco, itp…

, jako, że hejt to nie mój styl, choć dopiero dzisiaj wymieniliśmy bezpośredni dialog. Styl w jakim Pan prowadzi komunikację z klientami woła o pomstę do nieba i jest to brnięcie w ślepą uliczkę.
O hejtcie nikt tu mówił. To teraz już raczej kategoria malkontentów. Komunikacja z klientami się odbywa na FB. Jak Pan nie jest w stanie zrozumieć co pisałem TUTAJ, to już pomóc nie mogę. Upierdliwie ignorować mój wpis, i się potem skarżyć że się nie dostaje odpowiedzi, mimo że poprosiłem kolegę Elvisa, aby Panu PONOWNIE WYTŁUMACZYŁ CO JUŻ PISZE NA FB, to już chyba jest bezczelne, nie uważa Pan? Pan tu wjechał pełnym tempem w ślepą uliczkę, i teraz Pan mnie obwinia, że walnął Pan pełną parą w mur na końcu tej uliczki. Ręce opadają.

A niewiele potrzeba, aby było wszystko jak trzeba - patrz Robo. Marnuje Pan swój i nasz cenny czas wdając się w słowne potyczki, snując domysły i pytając o rzeczy niezwiązane z tematem dyskusji, zamiast skupić się na merytoryce i reklamowaniu swoich produktów. I jeszcze daje Pan odwetowe oceny 'Zzz' swoim klientom...życzę powodzenia w biznesie, szczerze.
ROBO też nie odpowiada na pytania, które już zostały wyjaśnione. Właśnie Pan marnuje czas stawiając pytania, które już były ogarnięte. Idzie Pan na łatwe pytając mnie, marnując mój czas, bo Pan nie chce poświecić czasu aby samemu na FB poszukać odpowiedzi na swoje pytania. Tak to no nie gra Panie Rozjazd. Merytoryka i reklama produktów firmy Schlesienmodelle odbywa się na FB. Tutaj jestem jako osoba prywatna, I czy coś napisze czy nie, to moja osobista sprawa. Kiedy Pan to wreszcie zrozumie? Ja Pana wpisy bym chętnie od początku wszystkie ocenił „Zzz” bo naprawdę były nudne i męczące. Ale ja negatywów tak szybko nie rozdaje. Jak czytałem Pana wpisy moja myśł była (1 do 1): "Meine Güte, können oder wollen die Leute nicht lesen und verstehen was ich schreibe…?“ Tego „Zzz” Pan dostał w jednym wpisie dopiero jak Pan mi dał Zzz, mimo że Pan nudzi i marnuje czas. Pan się skarży, że nie odpowiadam na pytania. A Pan moje pytania odrzuca jako nie do tematu, bo może są… nie wygodne dla Pana. A jak Pan ma jeszcze coś do tego do powiedzenia, to na priv.

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.479 443 99
...panowie....sorry.... ale o co ta "g-burza"? Żebym ja, znany troll z forum (nauczony doświadczeniem :) ) musiał być zniesmaczony tym, co tutaj się od.....la? Wróćmy może na tematy modelarskie. Panie @Robert Reschka , pisze pan że "nie musi pan odpowiadać".... to niech Pan nie odpowiada. Po co to ciągnąć? Nawet jako osoba prywatna...
Forum modelarskie miało być.
Wchodzi człowiek na forum podziwiać jakieś nowe prace modelarskie czy konkretnie modele taboru, a tu znowu jakieś wymiany zdań nie na temat... znaczy taki publiczny PRIV. W ogóle to ja się dziwię, z czego ta cała afera? Kupiłem kiedyś siódemkę SM z Modelcenter (druga edycja EU07-400 i 424), model otrzymałem, puściłem by sprawdzić czy jeździ, woreczek z częściami dodatkowymi jest, pudełko spoko, model też. Kiedyś dokupi się dekoder i będzie git.... i nie mam pytań. Po co te dyskusje?

Ostatnio edytowane:

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.371 302 18
...panowie....sorry.... ale o co ta "g-burza"? Żebym ja, znany troll z forum (nauczony doświadczeniem :) ) musiał być zniesmaczony tym, co tutaj się od.....la? Wróćmy może na tematy modelarskie. Panie @Robert Reschka , pisze pan że "nie musi pan odpowiadać".... to niech Pan nie odpowiada. Po co to ciągnąć? Nawet jako osoba prywatna...
Forum modelarskie miało być.
Wchodzi człowiek na forum podziwiać jakieś nowe prace modelarskie, a tu znowu jakieś wymiany zdań nie na temat.
Nie tylko Ty jesteś zniesmaczony… To czepiania się mnie o byle g….. to już naprawde Zzz…

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.469 147 0
Dobrze że ja nie poluję na siódemki z Schlesienmodelle, bo bym zawału dostał jakby mi zniknęło z koszyka. :) Ale przynajmniej jak widzę to chociaż godzina startu sprzedaży została dotrzymana, a nie jak z modelami Albert Modell, gdzie trzebabyło parę godzin klikać F5, bo Świat Modeli nie dotrzymuje zapowiadanej godziny startu sprzedaży. :)

Mam nadzieję, że w Schlesienmodelle uda mi się upolować zapowiadane modele wagonów samowyładowczych... :)

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.783 179 15
Jeżeli nakład będzie na tak niskim poziomie jak siódemki, to pewnie będzie to tak samo wyglądać w przypadku wagonów.

Nakład będzie podobny, czyli reasumując modele zejdą w 6 minut ;)

Świadczy to tylko, o tym, że pomimo tego całego zasr....go hejtu, model trzyma się mocno na rynku, a klienci są "głodni" modeli spod znaku SM.

Ostatnio edytowane:

BorekT

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
41 1 0
Choć ogólnie nienawidzę siódemek i w IC zawsze wpisywałem do książki pokładowej dość pokaźne litanie usterek do naprawy, to z chęcią dalej będę nienawidził tą EP07-412, gdy ten piękny model od SM będzie w tubie na mojej ścianie ...żeby sobie codziennie przypominać jak te bite lusterka od Jelcza wiecznie trzepały się w czasie jazdy i nic nie było w nich widać ...jak podczas deszczu ciekło pod oknem ...jak głośne było to ustrojstwo ...jak kręciło się pierdyliard razy tym kołem ...jak było trzeba uważnie oglądać podwozie, czy znowu coś nie odpadło ...jak waliło denaturatem podczas zimowej obsługi kranu maszynisty ...jak w otwierane okna upychało się papier, żeby nie stukało podczas jazdy ...jak wiele razy darło się kamizelkę odblaskową w przedziale maszynowym, hacząc podczas przechodzenia o wystające elementy :cry:
Tymczasem ta sama lokomotywa pozdrawia w roku 2023:

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.163 98 2
Napiszę w skrócie (post życzliwy):
Czytam komentarze na forum czy FB. Ja jakiegoś większego hejtu nie widzę. Za to dostrzegam jak na własne życzenie błyskawicznie można stworzyć sobie zbędny bałagan i niepotrzebnie szarpać nerwy. Wpaść z ślepy schemat...

Modele siódemek SM są ok, wiadomo trafiały się w przeszłości z wadami fabrycznymi- tak to bywa przy produkcji. Z mojej perspektywy ludzka rzecz- wystarczy życzliwie pomóc przy wymianie lub umożliwić zakup części zapasowych. Ten problem nie został rozwiązany do dziś. Części które miał Elvis wyczerpały się.

Problem który ja widzę dotyczy komunikacji z klientem. Z tego robi się cały ten syf. Tyle i aż tyle. Niestety schemat komunikacyjny praktycznie od momentu wydania pierwszej siódemki SM jest na podobnym poziomie… bez wyciągania wniosków. CoCu się starał- to miało sens.

Widzę następujące rozwiązanie:
Oddzielenie grubą czerwoną linią tego co było- niewracanie do przeszłości (bo każdorazowo będzie z tego dym). Krótkie i rzeczowe zbiorowe odpowiedzi (ze dwa, trzy razy dziennie) na istotne pytania- głównie odnośnie dostępnych aktulanie w sprzedaży modeli. Bez wyrażania emocji, sądów, szukania „wrogów”, pisania o planach, etc.
Jedna (bez "samozwańczych rzeczników" chcących pokarmić się nie swoim sukcesem) inteligentna osoba sprawnie posługująca się językiem polskim, zorientowana w temacie, szacunek/zrozumienie i powinno być ok.
W mojej ocenie wystarczyłby pojedynczy wątek tu na forum + krótkie info na FB SM (z widocznym linkiem do forum). Na FB z czasem posty giną w natłoku innych. Poza tym nie każdy używa FB (i ma do tego prawo). Ludzie chcą wiedzieć co kupują i za co płacą.
Szacunku nie zdobywa się tym co się ma, tylko tym kim się jest i co się sobą reprezentuje jako człowiek...
Tyle ode mnie.
3`mam kciuki za kolejne projekty Panie R.R.