• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.795 138 3
Jak widać też jest źle, że Ci co pojechali do Piotrkowa na Trybnały aby się czegos z pierwszej ręki odemnie dowiedzieć zostali wynagrodzeni ekslusywną informacią. Po to Trybunały są. Ja tylko tam będe nowości prezentował (i może jeszcze w Poznaniu) ale napewno nie w tej trolowni tutaj.
Ale podsumójąc to wszystko: najlepiej ignorować i olewać to forum.
Tyle narazie. To forum nie reprenstuje nawet 5% rynku modelarskiego w PL, więc nie będe dalej marnował czasu i energii na bezsensowne dyskusie tutaj. Happy trolling and happy hating ;-)
Jako że miałeś czas żeby przeprosić użytkowników forum i tego nie zrobiłeś. Do tego zaczynasz kolejne awantury w innych wątkach. Plus w sumie masz to forum gdzieś daję Ci możliwość spędzenia czasu w gronie rodzinnym.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Z Facebooka - Schlesienmodelle:

PL: W tym tygodniu zaczynamy sprzedaż EP07-412 (nr. kat. 107020) – o dokładnym terminie sprzedaży poinformujemy 24h wcześniej.
[...] 1243 wysyłka gratis. [...]
[...] www.modelcenter.pl - modelu tam jeszcze nie widać bo dałem go na "inactive" - jak dojdą wkładki z artworkiem i numerem seryjnym, to wkładamy do modeli i wjo. [...]

331893564_888256532387478_5342912978128939003_n.jpg

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Czyżby projekt najnowszego modelu lokomotywy EP07-412 od SM powstał w 2014 roku:niepewny:
Jężeli tak, to trochę lat upłynęło do jego realizacji:eek:

EP07-412.jpg

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Ide na zakląd, że w 2024 będzie to następna lokomotywa. Ta SM31 w tym roku to też nie przypadek. Jak ja mierzyłem SM31, to widziała mnie osoba związana z modelarstwem kolejowym i mnie poznała kim jestem. Więc już było wiadome co jest grane. Czemu nagle PIKO stosuje ruchome wentylatory w dachu…? ;)
Przy okazji zapytam - ile siódemek spod szyldu SM w tym roku ma się ukazać? Budżet nie jest z gumy i jakoś to trzeba będzie wytrzymać. I drugie pytanie - czy te kiepskie światła, tzn. ich punktowe świecenie jak w EU07-400 będzie wreszcie poprawione?

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.132 150 7
@Robert Reschka , czy model EP07-412 (nr kat. 107020) będzie również w sprzedaży w innych sklepach (poza ModelCenter.pl)? Jeśli tak to w jakich i od kiedy tam się rozpocznie sprzedaż? Czy ostatecznie będzie to wersja w pełni udźwiękowiona?
@Robert Reschka (lub Kolega @Elvis pomoże) Jeszcze w kwestii uzupełnienia, chciałbym dopytać, jak zakończyła się historia z uproszczoną płytką? Na czym dokładnie polegało uproszczenie płytki? We wrześniu 2022 ukazała się informacja o pozyskaniu głośników, zatem czy od tego momentu powrócono do oryginalnej płytki? Czy w omawianym modelu będzie ostatecznie uproszczona płytka czy "oryginalna" płytka?

1677063341699.png

Z poniższego wpisu wynika, że dekoder należy zakupić osobno. Czy mam rozumieć, że modele w sprzedaży będą TYLKO w wersji analogowej (z zamontowanym głośnikiem)?

1677063758619.png

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.262 261 17
Szanowni Klienci firmy Schlesienmodelle. Wszelkie i nformacie dotyczących naszych modeli podajemy narazie na stronie FB. Strona firmowa i modelcenter własnie zostają na nowo robione. Tutaj na forum jako producent będe udzielał ZERO informacji i już nie będe jako Firma Schlesienmodelle komunikował z klientami. Powód jest administracja tego forum która ignoruje moje prośby w niektórych kwestiach, i ciągle machają mi regulaminem przed nosem. Dobra, ok nie muszą iść mi na ręke. Ale tym regulaminem też nie mogą mnie zmuszać do tworzenia merytorycznego kontentu na temat Schlesienmodelle. No więc zamiast informacji z pierwszej ręki, będziecie tutaj niestety dalej od osób trzecich dostawać gadki szmatki i inne teorie o SM i naszych planach i produktach przy których się czasem włos na głowie jerzy. No ale za to wszystko ściśle zgodne z regulaminem forum. I am sorry.

No i teraz znana frakcja moich „fanboy’ów” dawajcie wasze „jestem na nie” „nudne” „śmieszne” itp. Feuer frei.

Ostatnio edytowane:

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.262 261 17
A jak ktoś nie korzysta z facebooka?
Może się poskarzyć lub podziękować administracji tego forum dlaczego już tu nic nie będzie. Będzie oficialny newsfeed na stronie firmowej. A doktoryzowanie nad modelami, zamiarami, i strategicznymi decyzjami tak jak idealne analizy i bystre pomysły jak i co robic najlepiej, to znani eksperci tu na forum (którzy nie wyprodukowali nawet pojedyńczego kółka w H0) napewno nie zawjodą. Jestem pewny.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.262 261 17
Przeszkadza fakt, że obojętnie co jest tu napisane zostaje „własnoscią” forum. Traci się kontrole nad własnym kontentem. Oni nie mają zamiaru się z tej pozycji ruszyć ani milimetra, więc dlatego odemnie nie dostaną już nic z mojej strony na tym forum. Mieli evenement na rynku modelarskim. Mieli dwóch producentów wyłącznie Polskiego taboru, którze stali w bezpośrednim dialogu z modelarzami. A teraz, co z tego zostało?
Drugi producent też już prawie nie pisze, a ja Schlesienmodelle z tego forum kompletnie wycofałem. Zgodnie z regulaminem. Jak sobie tak życzą, prosze, tak mają. Dotego doprowadzili, ze zamiast być w bespośrednej wymianie z producentami polskiego taboru, będziecie tutaj mieli tylko informacie z drugiej ręki. O ile. Good Job Administration!

Zostaje tu jako osoba prywatna, jako kolekcioner taboru i modelarz. Bo tak było też przed założeniem marki Schlesienmodelle.

Ostatnio edytowane:

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.165 216 0
Robert bądź w końcu normalnym facetem i poproś o usunięcie konta, a nie biadol na każdym kroku i w każdym możliwym miejscu jakie to forum jest złe i niedobre. a jednak dalej tutaj siedzisz.

Reakcje
190 34 1
Zaraz, zaraz jaki regulamin:niepewny: Kolego @Robert Reschka może jakieś konkrety, "kawę na ławę". Co przeszkadza aby w kulturalny, merytoryczny sposób odpowiadać na pytania czy przekazywać informację.
Przeszkadza brak kultury osobistej Pana Reschki. Dostał za to bana i się śmiertelnie obraził. :ROFL:
Ps.
Faktycznie gdyby Pan Reschka usunąłby konto, nikomu krzywda by się nie stała.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.262 261 17
@Kempol jak wygaszenie konta by prowadziło też do wygaszenia całego kontentu stworzonego przez to konto, to już dawno bym to konto wygasił. Ale nie, tego kontentu się trzymacie jak tonący brzytwe. A ja nie muszę „biadolic” jako forum jest złe, na tą opinie już samo zarobi... Jedyny powód czemu to napisałem są moji klienci aby nie czuli się przez Schlesienmodelle „olani” - a poniewasz jeden się zapytał dlaczego, to odpowiedziałem. Wiesz zanim Corwin Ci sprzedał to bagno, pisał do mnie czy bym nie chcial kupić forum. Podziekowałem mu serdecznie. Zgadnij dlaczego… ;)

Jeden z najpopularnieszych wątków, też ucichł bo twórca ma tego tutaj dosyć. Ale napewno też nie jest „normalnym facetem”.

Konto zostawiam tylko po to, aby zareagować jak jeden z waszych ekspertów będzie pisał bzdury które będą wymagały sprostowania.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.780 141 0
Marek @Kempol , a co to zmieni, że Robert zrezygnuje, jego ulubieńcy (zawsze ci sami?) dalej będą na niego wylewali pomyje.
Tak to przynajmniej kolejny raz może napisać, że ma ich w du...ie.
Przeszkadza brak kultury osobistej. Dostał za to bana i się śmiertelnie obraził.
Czego oczywiście nie można powiedzieć o "ulubieńcach" Roberta