• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Wnioskuję po ilości i dostępności nowych modeli na rynku, że strasznie słaba coś ta pasja, a i entuzjazm też marny.
Proste pytanie. Co jest ważniesze ? Produkcja modeli które tak prawde mówiąc nikomu do życia nie są potrzebne, czy czas z rodziną…? Family goes first! Przynajmniej u mnie. Rodzinom tych, co kochaja twoj wpis, lub go popierają tylko współczóć. O ile mają rodzine… pathetic.

HMG

Aktywny użytkownik
club 0
Reakcje
758 12 1
Panie Robercie,

Miałem tu nic nie pisać, ale co mi tam, najwyżej dostanę bana :rolleyes:
Ja naprawdę doceniam to, że chce się Panu "bawić" w produkcję modeli, bo w końcu to Pan dostarczył na rynek najlepszy moim zdaniem model polskiej lokomotywy, za co jestem bardzo wdzięczny. Rozumiem też, że nie musi Pan na tej działalności zarabiać, zatem może Pan nie przejmować się marketingiem, public relations czy wreszcie klientami. Ale niestety w ostatnich wpisach udało się Panu hurtem obrazić wszystkich uczestników tego forum, bez względu na to, czy są to owe "trole" czy też osoby Panu przychylne. Przykre to (n)

Pozdrawiam,
Maciej Gruza (przedstawiam się imieniem i nazwiskiem, żeby nie było, że się "ukrywam")

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Panie Robercie,

Miałem tu nic nie pisać, ale co mi tam, najwyżej dostanę bana :rolleyes:
Ja naprawdę doceniam to, że chce się Panu "bawić" w produkcję modeli, bo w końcu to Pan dostarczył na rynek najlepszy moim zdaniem model polskiej lokomotywy, za co jestem bardzo wdzięczny. Rozumiem też, że nie musi Pan na tej działalności zarabiać, zatem może Pan nie przejmować się marketingiem, public relations czy wreszcie klientami. Ale niestety w ostatnich wpisach udało się Panu hurtem obrazić wszystkich uczestników tego forum, bez względu na to, czy są to owe "trole" czy też osoby Panu przychylne. Przykre to (n)

Pozdrawiam,
Maciej Gruza (przedstawiam się imieniem i nazwiskiem, żeby nie było, że się "ukrywam")
Panie Marcinie,

przykro mi że Pan wzioł to osobiscie do siebie. To
nie była moja intencia. Moje słowa są kierowane wyłacznie do troli i wiecznych malkontentów jak i tych co tylko z ocenami wyskakują, jak można wlepić negatywa, a reszte czasu brylują nieobecnością. Te owe osoby niestety spowodowały że to forum zeszło na psy… Administracja jak widać nie jest w stanie sobie z tym poradzić.

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
To pisz Robert tak, żeby to było zrozumiałe dla wszystkich. Nie wiem, ghost writera zatrudnij?
Albo nie pisz wcale, tak jak się zarzekasz, a za przeproszeniem, wielkie g... z tego wychodzi jak dotychczas, bo dajesz się non stop prowokować. Nikt Ci nie broni, ale nie miej pretensji o reakcje.
Uważam, że bzdury mi dziś na privie napisałeś i nie zareagowałeś na odpowiedź, co sobie poczytuję za to, że uważasz, że całe forum źle zinterpretowało Twoje wpisy, a Ty masz rację.
A teraz, po paru godzinach, Ci przykro... Piaskownica

Oczywiście mój wpis jest bez znaczenia, przybliża mnie tylko do bana, ale chciałem go popełnić

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
A teraz, po paru godzinach, Ci przykro..
Nic my przykro nie jest. To co do trolów i hejterów pisałem, jest jak jest. Że tobie na priv jeszcze nie odpisałem - jak mam to zrobić jak Twoja odpowiedź znikła? Wyciągać privy na forum, to też naprawde żenada. Akurat po tobie bym się tego nie spodziewał szkoda.

Ostatnio edytowane:

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
277 34 8
Proste pytanie. Co jest ważniesze ? Produkcja modeli które tak prawde mówiąc nikomu do życia nie są potrzebne, czy czas z rodziną…? Family goes first! Przynajmniej u mnie. Rodzinom tych, co kochaja twoj wpis, lub go popierają tylko współczóć. O ile mają rodzine… pathetic.
Mnie modele są potrzebne do życia. Pozwalają mi przeżyć życie bez alkocholu!! Drogie te zabawki ale dają mi mase frajdy pozwalają uciec od prozy mego zawodu jak i Pańskiej profesji czyli stresu...Ja już pisałem czemu mimo że nie jestem Pana klijentem chce by był Pan na rynku..Do przodu!

Reakcje
190 34 1
Dzień dobry.
Obserwuję tę dyskusję i jest mi zwyczajnie przykro. Ja rozumiem, że może dojść do opóźnień. Jednak kluczem jest informowanie o tym. Pan RR miał dwa wyjścia, albo informuje o opóźnieniach, albo po prostu ma modele w magazynie i dopiero wówczas informuje o sprzedaży.
W innym przypadku wychodzi na niepoważnego człowieka, który na forum modelarstwa szuka atencji, zapowiadając modele.

To zaś stwierdzenie: Proste pytanie. Co jest ważniejsze ? Produkcja modeli które tak prawdę mówiąc nikomu do życia nie są potrzebne, czy czas z rodziną - w ogóle dla mnie jest niezrozumiałe.

To po co zapowiadać modele? Najpierw wywołuje się temat, a potem napada na czytelników, że ci maja pretensje o brak właściwej komunikacji. Wystarczy nie dawać obietnic bez pokrycia. To co człowiek ma najważniejsze w życiu to szacunek, ale napadanie na interlokutorów z pewnością go nie buduje.

Kudlaty

Aktywny użytkownik
Reakcje
727 23 1
Niestety ale jak to bywa wszędzie dochodzi do wojny Polsko Polskiej.
W swojej kolekcji mam wszystkie modele SM plus pare przeróbek typu budyń i inne. Nie ma moim zdaniem ładniejszych modeli na rynku a to, że jestem maniakiem 7 tylko podgrzewa atmosferę na myśl o nowych wypustach. Kupie zapewne jak się uda wszystko co pokaże SM EP09,ET41,SU45,EP/EU07 czy inne.
Ale jest jeden problem który wskazuje przedmówcy.
Brak informacji co się dzieje. Jako stały klient a za takiego się uważam chce w swoich zbiorach mieć pełną kolekcje. Trochę męczy mnie tropienie czy coś sie pokazało czy nie, czy uda mi się kupić czy handlarzyny wykupią po pare sztuk. Nie jestem mąciwodą chce się cieszyć tą pasją i nie być pomijany bo nie mam układzików bo nie liże niczyjego odwłoku.
Pozdrawiam Maciej Moeller

grosiszcze

Znany użytkownik
Reakcje
1.268 225 2
Od czterech dni trwa tu napierdalanka słowna, a admini tego szamba zajmują się usuwaniem postów o modelach moniczki zamiast się zająć tym wątkiem. Odnoszę wrażenie że adminom tego szamba zależy by powstawały negatywne emocje wokół firmy SM.
@Artur widzę że wszyscy ciebie olali i z realizacją własnych postanowień krucho u ciebie.

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.779 179 15
Dziwne to wszystko, serio. Robert nigdzie niczego nie obiecywał. Przywiózł ze sobą do Piotrkowa trzy obudowy EU07, tajemnicze pudełko i zaczęła się gównoburza.
Można się czepiać człowieka na wszelkie sposoby i obrabiać mu d*** także na tysiąc sposobów, ale on nie ma i nie musi nikogo informować co miał bądź ma w tym pudełku, co będzie produkował. Tak samo jak może nic nie robić w kwestii modeli bo to nie jest jego źródło dochodu, może sprzedawać modele komu chce, nawet spod lady jak będzie miał taki kaprys.
Musicie zrozumieć, że firma SM to nie Piko, nie ROCO, gdzie możliwości finansowe są praktycznie nieograniczone, nie wspomnę o całej machinie ludzi. Firma SM to zaledwie kilka osób prywatnych i oni muszą też normalnie żyć, pracować, mają rodziny, czasami chorują, itd ....
Nie wszystko idzie tak jak się zaplanuje, nie zawsze to co zostało zamówione jest dobrze wykonane przez producenta, tu piję do kilku osób, które były zaangażowane w powstanie EU, oni dokładnie wiedzą jak przebiegał ten proces, a dziś też tu wbijają gwoździe w plecy Roberta bo osobiście coś poszło nie tak i mają gorzkie żale.
Chciałbym, aby SM się rozwijała, aby modele były coraz to lepsze i ukazywały się w miarę szybkich i realnych terminach, lecz niestety tak nie jest z różnych przyczyn, często nie zależnych od Roberta.
Obserwuję ten wątek od lat i nikt realnie nie wsparł SM tylko ciągle jakieś szpile i dobijanie. Człowiek dał Wam drodzy modelarze, zbieracze, handlarze i spekulanci model z górnej półki, model który w tamtym czasie bił na łeb wszystko co wyszło do tej pory, ba ... przewyższał modele z blach, w cenie zwykłego modelu, a Wam ciągle było źle. Nie potrafiliście sobie w modelu za 600 zł przykleić jakiejś trąbki na dachu, czy SHP, płakaliście, że odpada czy haczy zgarniacz na torach podczas jazdy na modułach, a nie potrafiliście napisać, że z torami było coś nie tak na ich połączeniach, zawsze można było podpiłować trochę zgarniacz. Dostaliście model za grosze w stosunku do modeli z blachy, gdzie często jest masa usterek, a koszty zaczynają się od 3 tys zł, o modelach z innych komercyjnych firm nie wspomnę, bo też mają braki i nikt jakoś z tym nie walczy. Dlaczego nie walczycie z Piko, o to aby w końcu zrobiło EU07 ze światłami takimi, by nie trzeba było robić przeróbek, dlaczego nie piszecie do ROCO by zrobiło ST44 z siatką i "wentlem" oraz z reflektorami i czerwonymi światełkami ..itd itd ???
Kończąc ten wylew, od początku działania SM była wojna, cicha wojna zwolenników Piko, później wyszły inne demony tego forum i tak to się ma do dziś.
Śmieszy mnie to wszystko, bo będzie jak zawsze, jak będą w sprzedaży nowe produkty SM, czy to lokomotywy, czy też wagony to i tak je kupicie po cichutku, postawicie w swoich domowych gablotkowych ołtarzykach, będziecie cykać słodkie focie i wrzucać na fejsa, takie są realia.
Tak samo było przy EU07-400, ileż to było gadania, model z magazynu, leżaki magazynowe, a i tak wszystko sprzedało się na pniu w jeden week, ba .... jeszcze do dziś ludzie dzwonią i się pytają, czy gdzieś może by się znalazła jakaś wolna sztuka.
Ehh ......Polska.

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Nic my przykro nie jest. To co do trolów i hejterów pisałem, jest jak jest. Że tobie na priv jeszcze nie odpisałem - jak mam to zrobić jak Twoja odpowiedź znikła? Wyciągać privy na forum, to też naprawde żenada. Akurat po tobie bym się tego nie spodziewał szkoda.
Co Ty piszesz Robert :)
Dwie rozmowy ze mną rozpocząłeś. Obie o tej samej treści :) Na pierwszą odpisałem, na drugą nie, bo była identycznej treści, więc uznałem, że się zdublowały i drugą zignorowałem.
I nie wyciągam treści rozmów prywatnych na forum. Pokaż mi że coś cytuję ...
Pisząc, że Ci nagle przykro, nie odnosiłem się do żadnej prywatnej korespondencji, tylko do Twojego wpisu powyżej mojego przedostatniego.
Ale Ty nie przyznasz, że obraziłeś niechcący kilkoma wpisami całe forum, dyskusja jest bezcelowa.
Niech jest na Twoim.
A jak już odnajdziesz moją odpowiedź na privie, to ją przeczytaj proszę

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.779 179 15
Od czterech dni trwa tu napierdalanka słowna, a admini tego szamba zajmują się usuwaniem postów o modelach moniczki zamiast się zająć tym wątkiem. Odnoszę wrażenie że adminom tego szamba zależy by powstawały negatywne emocje wokół firmy SM.
@Artur widzę że wszyscy ciebie olali i z realizacją własnych postanowień krucho u ciebie.

Tu od dłuższego czasu nikt nie sprząta, kiedyś ze Zwolakiem proponowaliśmy rewolucję adminowi, dziś mamy tego skutki, że nie chciał robić rewolucji.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.795 138 3
Nawet chorować nie można w spokoju. Zamykam wątek, wakacje i wpis na zamknięcie będzie niedługo.

Narzekać to potraficie jakie to forum jest be i jacy moderatorzy są be ale do dwóch prostych wpisów nie potraficie się zastosować ....

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.795 138 3
Tu od dłuższego czasu nikt nie sprząta, kiedyś ze Zwolakiem proponowaliśmy rewolucję adminowi, dziś mamy tego skutki, że nie chciał robić rewolucji.
To chyba innemu bo obecny właściciel i admin (1 osoba, reszta to moderatorzy) nie był w właścicielem forum kiedy na forum był Zwolak. Tak więc proszę nie pisać głupot.

Cyt:Od czterech dni trwa tu napierdalanka słowna, a admini tego szamba zajmują się usuwaniem postów o modelach moniczki zamiast się zająć tym wątkiem. Odnoszę wrażenie że adminom tego szamba zależy by powstawały negatywne emocje wokół firmy SM.

Dobra słuchajcie koniec tego, to nie fight club. Ocenianie modelu przez pryzmat charakteru producenta i tego czy wam się podoba czy nie jest bez sensu. Wątek jest o modelach. Do soboty tutaj posprzątam.
O ile temperatura jeszcze mózgu mi nie zamieniła w kisiel to mamy czwartek. Nie sobotę. Prosiłem w 2 wpisach żeby to skończyć. @Coyote przypomniał mój wpis a wy dalej swoje. My sobie nie radzimy? To wy sobie nie radzicie i nie potraficie się zastosować do prostej prośby.