• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.498 18 0
najlepiej ignorować i olewać to forum
Facet przez kilka wpisów pisze, że trzeba ignorować to forum, ale na przekór pisze, pisze i końca nie widać... Nawet przez chwilę nie zastanowi się, dlaczego wzbudza tak negatywne emocje.
Dotrzymaj wreszcie słowa, chociaż w tej sytuacji.

Ostatnio edytowane:

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.371 473 107
Tak sobie myślę, że musze jednak koniecznie pojechać na kolejne Trybunały. To będzie niezwykle komiczne obserwować, jak każdy pyta o białe pudełeczko i szuka pod wykładzinami, pod krzesełkami wskazówek na temat modeli firmy SM. Równie zabawne będzie obserwować reakcje ludzi postronnych kiedy każdy kolejny gość imprezy pytał będzie Pana RR gdzie jest białe pudełeczko i czy mogą do niego zajrzeć i na pewno nie są z forum i na pewno nic nikomu nie powiedzą.:ROFL: :ROFL::ROFL:

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.549 60 1
Dajcie już spokój, wyraźnie widać, że zaliczeni zostaliśmy - my użytkownicy tego forum - jako "gorszy sort" nie warty informacji. Ja za modele od firmy SM już podziękuję, nawet jakby w tym pudełku kryło się modelarskie objawienie.

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
551 21 1
Niektórzy, włącznie ze mną, już kilka lat temu spostrzegli jak paskudny charakter ma ten człowiek. Jego, owszem, pięknych modeli w życiu już nie kupię, żeby napełnić mu kieszeń. Szkoda tylko, że pisząc takie niefajne rzeczy o tym forum, spalił za sobą most i stracił, jak sądzę, znaczny odsetek swoich klientów. Czy modele się ukażą? Wątpię. Wyczuwam kolejne kilka m-cy/lat zapowiedzi, a potem "modeli nie będzie, bo polski rynek jest szleśt" :gwizd:

grosiszcze

Znany użytkownik
Reakcje
1.268 225 2
Pana RR gdzie jest białe pudełeczko i czy mogą do niego zajrzeć i na pewno nie są z forum i na pewno nic nikomu nie powiedzą
A tak zmieniając temat. Jak tam diselku ramki okien w EN57 od piko? Podobają się? Bo to przecież prawie taki same ramki jak w ygrekach od Robo. Planujesz się poskarżyć panu z Piko, czy bez szemrania kupisz wszystko co Piko wyprodukuje.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.795 138 3
Dobra słuchajcie koniec tego, to nie fight club. Ocenianie modelu przez pryzmat charakteru producenta i tego czy wam się podoba czy nie jest bez sensu. Wątek jest o modelach. Do soboty tutaj posprzątam.
Wątki Roberta i "białego pudełka" mają się skończyć. Dostałem namaszczenie od @Kempol na zamknięcie tutaj tych wątków.
Robert mam nadzieję że jednak pisał o wszystkich użytkownikach forum pod wpływem emocji i jednak przez pryzmat kilku osób nie ma takiego zdania o całym forum.

Kolejne wpisy w tych wątkach = wakacje

Ostatnio edytowane:

SP45-166

Aktywny użytkownik
Reakcje
942 41 3
A tak zmieniając temat. Jak tam diselku ramki okien w EN57 od piko? Podobają się? Bo to przecież prawie taki same ramki jak w ygrekach od Robo. Planujesz się poskarżyć panu z Piko, czy bez szemrania kupisz wszystko co Piko wyprodukuje.
Na razie to ramy są niepomalowane tak samo jak i pudło. Będzie można wrócić do tego tematu jak wyjdzie gotowy model. Tymczasem kolego rozpoczynasz kolejną zbędną dyskusje nie na temat. Proszę moderatora o posprzątanie tematu.

grosiszcze

Znany użytkownik
Reakcje
1.268 225 2
Na razie to ramy są niepomalowane tak samo jak i pudło. Będzie można wrócić do tego tematu jak wyjdzie gotowy model. Tymczasem kolego rozpoczynasz kolejną zbędną dyskusje nie na temat. Proszę moderatora o posprzątanie tematu.
Dyskusja ma jak najbardziej sens. Pokazany został tylko prototyp, więc istnieje nikła szansa że zostanie to poprawione. Dlatego też pytam diselka jako forumowego specjalisty od ram okiennych o zdanie na ten temat.

Ostatnio edytowane:

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Niestety trole i malkontenty do tego doprowadzili… Ja ten model polazałem ludziom którzy mi powiedzieli że nie są na forum lub objecali że nic o tym modelu w tej trolowni nie napiszą.
No i zostałem internetowym trollem, bo jestem na tym forum ...
Co robić?
To już chyba do Bydgoszczu będę jeździł, a u Pana nie będę kupował ... :LOL::LOL::LOL:

Komiczne Robercie ...

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
Dyskusja ma jak najbardziej sens. Pokazany został tylko prototyp, więc istnieje nikła szansa że zostanie to poprawione. Dlatego też pytam diselka jako forumowego specjalisty od ram okiennych o zdanie na ten temat.
A jakie ty masz zdanie na ten temat forumowy specjalisto od ciągłych prowokacji, jątrzenia, intrygowania i generalnie kreciej roboty. Pewnie jesteś krótki i brzydki.

pirath1978

Nowy użytkownik
Reakcje
36 8 0
Ehhhh dzień dobry Panom...
Wyznam że jestem tu nowy i trochę mi głupio jako pierwszy wpis udzielić się w tym wątku, ale czytając powyższe, po prostu ręce opadają... Takiego popisu krnąbrnej bufonady i megalomanii dawno nie widziałem, więc wtrącę od siebie słówko... panie Reschka, te trolle jak pan pogardliwie określa osoby, które całkiem konstruktywnie wbijają panu szpileczki, to pana przyszli, obecni bądź niedoszli klienci, z których pieniędzy jak mniemam pan żyje. Zalecam więc więcej pokory i radzę bardziej szanować swoich potencjalnych chlebodawców, bo mogą w końcu nie zdzierżyć i głosując portfelem, finalnie zbojkotują pańskie wyroby. Proszę to rozważyć i wyciągnąć wnioski, bo kto sieje wiatr, ten zbiera burę*
*to nie literówka

p.s. znam zasady pisowni form grzecznościowych, ale na mój szacunek, czyli "pan" z wielkiej litery, trzeba sobie zapracować, bo na razie wszystkich pan poobrażał i konsekwentnie, przynajmniej mnie zniechęcił do swojej osoby i wyrobów marki, której reputację pan sromotnie szarga swoją postawą.
Przepraszam szanownych forumowiczów, ale musiałem to z siebie wyrzucić.

Ostatnio edytowane:

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Ehhhh dzień dobry Panom...
Wyznam że jestem tu nowy i trochę mi głupio jako pierwszy wpis udzielić się w tym wątku, ale czytając powyższe, po prostu ręce opadają... Takiego popisu krnąbrnej bufonady i megalomanii dawno nie widziałem, więc wtrącę od siebie słówko... panie Reschka, te trolle jak pan pogardliwie określa osoby, które całkiem konstruktywnie wbijają panu szpileczki, to pana przyszli, obecni bądź niedoszli klienci, z których pieniędzy jak mniemam pan żyje. Zalecam więc więcej pokory i radzę bardziej szanować swoich potencjalnych chlebodawców, bo mogą w końcu nie zdzierżyć i głosując portfelem, finalnie zbojkotują pańskie wyroby. proszę to rozważyć i wyciągnąć wnioski, bo kto sieje wiatr, ten zbiera *t
Dzięn dobry panie anonimowy (Konto Nr 372813)

1.) Jeżeli pan faktów nie zna, nie powinien pan sie wypowiadać.
2.) Ja nie żyje z pieniedzy które przynoszą modele. Z firmy SM do dzisaj ANI JEDEN GROSZ nie popłynoł do mojej prywatnej kieszeni. Ja żyje z pieniedzy z mojego zawodu. Pieniadze firmy SM poszły na formy nowych POLSKICH modeli. I na sponsoring polskich imprez kolejowych. Może boli, ale ja nie jestem uzależniony od pana i innych. Modele robie z pasji i entuziazmu. Dla ludźi którzy szanują moją robote. Ja nie musze - i nie będe - nikogo prosił aby kupował moje modele. Jak się pszestaną sprzedawać - dobra! Zamkne ten interes. Mniej stresu, mniej nerwów, wiecej czasu z rodzniną, i będe dalej dobrze żył z mojego zawodu. I to lepiej niż bym mógł żyć z modeli jak bym musiał.

Jeszcze jakies dobre rady proszę pana?

PS: Czy pan mnie się do mnie zwraca przez duże P czy prez małe - who cares. Ja nie muszę być everybodies darling.

pirath1978

Nowy użytkownik
Reakcje
36 8 0
No widzę, że spadając z poziomu swego ego na ziemię, mógłby pan doznać przynajmniej poważnego uszczerbku na zdrowiu. To może niech pan zacznie produkować bierki, lub coś podobnie złożonego, przynajmniej system nerwowy odsapnie?...