• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.913 529 30
Natomiast na różnych stronach (portalach) zdjęcia są po prostu zabezpieczone przed kopiowaniem i wtedy sprawa jest jasna.
Takie zabezpieczenie przed niczym nie zabezpiecza. Wystarczy zrobić zrzut ekranu (klawisz PrtSc) albo użyć narzędzia "Wycinanie". Ale rzeczywiście, o tym dyskutowaliśmy już wielokrotnie na forum i nie ma sensu tu tego ciągnąć.

jaco

Znany użytkownik
Reakcje
858 14 1
Klasyczna z wiadrami lustrzankami będzie. Tylko nie wiem jeszcze jaki numer. Zależy z której będę miał najwięcej dobrych zdjęć
Swego czasu wykonałem dość sporo szczegółowej dokumentacji (fotograficznej), w celu stworzenia kalkomanii. Mam obfotografowane ok. 50 malowań, głównie z okresu 2006-2012. Są Denaturaty, są IC, jest jakaś klasyczna brązowa - ale już z czasów IC i chyba jakaś CARGO się znajdzie, jest też trochę rodzynków z czasów EURO. Gdyby Pan był zainteresowany proszę o kontakt, chciałem napisać priv. ale widoczność profilu ograniczona ;-)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.913 529 30
Wg mnie ambulans pocztowy w starym malowaniu.
Nie powinno być żadnych wątpliwości, czerwony pasek wskazuje na to jednoznacznie. Jak robiłem to zdjęcie, wagony pocztowe nie były dla mnie jakoś specjalnie interesujące, choć po latach żałuję.

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 348 18
Pierwsze dwa planowane modele EP09 dostały już swoje numery katalogowe i EAN.

EP09-001 Epoka VI
Nr kat. 109001 EAN 4260409150751

IC PKP Intercity S.A.
Zakład Południowy
Newag S.A.
Napr. 1P4/6 09.11.20

EP09-046 Epoka VI
Nr kat. 109002 EAN 4260409150768

IC PKP Intercity S.A.
Zakład Południowy
Newag Gliwice S.A.
Napr. P5/1+M 23.02.15

EP09-001 EP09-046 FB.jpg
Foto Michał Wysocki

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.336 122 1
Jak dla mnie, te pierwsze propozycje "malowań", to przysłowiowy strzała w "10"(y)
Szczególnie propozycja w "malowaniu" PKP Cargo, która do tej pory była przez wszystkich producentów (z wyjątkiem SU46-032) traktowana po macoszemu, jest warta szczególnej uwagi.
Do kompletu, warto byłoby jeszcze rozważyć dodanie (jak nie w pierwszej edycji to już w kolejnych) "malowań" w okleinach historycznych/reklamowych. Tu też występuje wielka "posuch".

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 348 18
Też żałuje, ale zadowolę się pomarańczową z ep. VI
a nie lepiej nasycić rynek pomarańczową i ICC epoką i dopiero potem pomyśleć o tych "wybrykach"?
Denaturatu nie oceniałbym jako wybryk. Jaki plan mi po głowie chodzi to, dodać parę dwóch Denaturatów, jedna Krakowianka druga Warszawianka, a Cargo zrobić z Warszawskim przydziałem i jeszcze jedna w kolorach IC z Warszawy. Tak by były 3 z Południowego, i 3 z Centralnego.

Jak dla mnie, te pierwsze propozycje "malowań", to przysłowiowy strzała w "10"(y)
Szczególnie propozycja w "malowaniu" PKP Cargo, która do tej pory była przez wszystkich producentów (z wyjątkiem SU46-032) traktowana po macoszemu, jest warta szczególnej uwagi.
Do kompletu, warto byłoby jeszcze rozważyć dodanie (jak nie w pierwszej edycji to już w kolejnych) "malowań" w okleinach historycznych/reklamowych. Tu też występuje wielka "posuch".
W okleiny na razie nie będę się bawił. Powód jest, że na dzień dzisiejszy mi się po prostu nie podoba technologia wykonania tego na modelach.

Artur_BJ

Aktywny użytkownik
Reakcje
479 8 0
Panie Robercie,
myślę, że najważniejsza wspólna dla wszystkich nabywców kwestia, to łatwa dostępność lokomotyw, niezależna od szybkości łącza internetowego. Mam nadzieję, że uda się zorganizować przedpłaty. W razie czego ja również jestem chętny na obydwa modele w wersji z przedpłatą.

darole

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
145 1 1
Pierwsze dwa planowane modele EP09 dostały już swoje numery katalogowe i EAN.

EP09-001 Epoka VI
Nr kat. 109001 EAN 4260409150751

IC PKP Intercity S.A.
Zakład Południowy
Newag S.A.
Napr. 1P4/6 09.11.20

EP09-046 Epoka VI
Nr kat. 109002 EAN 4260409150768

IC PKP Intercity S.A.
Zakład Południowy
Newag Gliwice S.A.
Napr. P5/1+M 23.02.15

Zobacz załącznik 979922
Foto Michał Wysocki
Panie Robercie,
Na początek, to dziękuje za ten projekt.
Bez wahania wchodzę w przedpłatę i zamawiam oba modele!

Ostatnio edytowane: