• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.624 160 0
Ja zdjęcie 036 dałem jako przykład. Mi nie zależy na jakichś tam herbach Warszawy. Chciałbym po prostu klasyczną pomarańczową dziewiątkę z epoki V, z klasycznymi pantografami i starymi reflektorami - wiadrami. :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.913 529 30
pojawiła ep z dwoma rodzajami odbieraków
No, nie pierwsza. EP09-009, Rzepin, lipiec 1993.

96 (4)a.jpg

Ale rok później miała już dwa zwykłe pantografy. Z tymi połówkowymi pantografami mam jeszcze zdjęcie EP09-046, ale ona była już wymieniona wyżej.

PS. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek widział EP09 w kolorze pomarańczowym. :D

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
557 24 3
Dlatego zawsze bylem zdania ze powinno sie dodać opis wyszczególniając zrodlo, date oraz autora zdjęcia. Inaczej robi sie zamieszanie. Z wpisu @TORONCIAK nawet nie wiadomo KIEDY zostalo zrobione to zdjecie!
Zdjęcia użyłem poglądowo do nakreślenia tematu... po za tym 029 nie była jedyną EP z różnymi pantografami.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.717 125 86
To może następny projekt to Dragon (E6ACT)? Dokumentacja jest, ilość sztuk i wersji też sporo. Epoka VI - podobno najlepie sprzedająca się, więc można liczyć na szybki zwrot z inwestycji. ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.725 443 99
To może następny projekt to Dragon (E6ACT)? Dokumentacja jest, ilość sztuk i wersji też sporo. Epoka VI - podobno najlepie sprzedająca się, więc można liczyć na szybki zwrot z inwestycji. ;)
EP09 jeszcze w trakcie tworzenia.... Tak szczerze - to wolał bym tu poczytać konkretne informacje na temat modelu EP09, a nie rozwadniających temat sugestii co następne, gdy jeszcze to się nie ukazało.

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
419 17 2
No, nie pierwsza. EP09-009, Rzepin, lipiec 1993.

Zobacz załącznik 978863

Ale rok później miała już dwa zwykłe pantografy. Z tymi połówkowymi pantografami mam jeszcze zdjęcie EP09-046, ale ona była już wymieniona wyżej.

PS. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek widział EP09 w kolorze pomarańczowym. :D
Oooo właśnie to malowanie i dwa różne patografy
Licencję (pozwolenie) od Newagu na produkcję modelu ma inna firma.
Ooooo właśnie to malowanie! I dwa różne pantografy w tym 55ZW to jest to. Panie Robercie taka 09 musi być.

ogi76

Użytkownik
Reakcje
143 10 0
Moim zdaniem produkcja powinna się rozpocząć od zwykłych egzemplarzy, których jeździ/jeździło najwięcej. Jak rynek się nasyci to przychodzi czas na smaczki, wtedy nawet jak ktoś ma dane malowanie, to kupi drugie takie samo, tylko ze smaczkiem. Jeśli ma już takie nietypowe, to typowego nie kupi. Tak to mniej więcej działa ze wszystkim, może tu jest inaczej....

Artur_BJ

Aktywny użytkownik
Reakcje
479 8 0
Żeby pogodzić wszystkich składam propozycję, aby pantografy były dostępne jako części zamienne. Wtedy każdy sobie zmontuje co chce - wersje regularne lub wybryki natury... :)

Podziękowania za mój geniusz można składać w formie i kwocie dowolnej ;)

feymo

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
548 6 0
Żeby pogodzić wszystkich składam propozycję, aby pantografy były dostępne jako części zamienne. Wtedy każdy sobie zmontuje co chce - wersje regularne lub wybryki natury... :)

Podziękowania za mój geniusz można składać w formie i kwocie dowolnej ;)
Właśnie zafundowałeś dodatkowe koszty zakupu modelu
Także dziekujemy

arhi91

Użytkownik
Reakcje
84 18 0
Części zamienne w postaci innych pantografów to słaby pomysł w połączeniu z modelem. Jeżeli powstanie baza częsci zamiennych które można dodatkowo zakupić w sklepie to ok, w przeciwnym razie zaraz będzie wysyp postów że skoro pantografy inne można "chcieć" to inni będą chcieli zamienne koła, dodatkowo wymienny odbiór prądu typu Marklin, inne lampy, wersje z dodatkowymi klimatyzatorami itp... Po prostu zrobi się bajzel.