• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

Per Bulwers

Nowy użytkownik
MSMK
Reakcje
24 0 0
Z facebooka Schlesienmodelle:

Ponieważ nasz system sprzedaży nie umożliwia przekształcenia istniejących zamówień przedpremierowych na analogowe EP09 na wersję z dźwiękiem, istnieje tylko jedna opcja, abyście otrzymali lokomotywę z fabrycznym dźwiękiem w cenie 1295,00 zł.
Musicie ściśle trzymać się opisanego tutaj procedury. Nie mamy czasu ani zasobów, aby odpowiadać na indywidualne e-maile w tej sprawie, i nie będziemy tego robić. Dlatego prosimy, abyście dokładnie przeczytali instrukcje i postępowali zgodnie z nimi. Ta procedura musi być wykonana dla KAŻDEGO zamówienia przedpremierowego osobno!
Wysyłacie e-mail na adres biuro małpa modelcenter.pl. E-mail musi być skonstruowany w następujący sposób:
Temat: Numer Preorderu, Imię Nazwisko, Numer artykułu
Treść e-maila: SOUNDORDER ESU LOKSOUND, Numer lokomotywy
Przykład:
Temat: 5876, Arnold Bobrowicz, 109007
Treść: SOUNDORDER ESU LOKSOUND, EP09-031
Nic więcej! Zwróćcie uwagę na wielkość liter, jak podano powyżej!
Jeśli będziecie się różnić od podanej składni e-maila, nie gwarantujemy, że zostanie on uwzględniony. Nie będzie także wysyłana żadna e-mailowa potwierdzająca.
Proszę powstrzymać się od pytań, czy wszystko się udało lub podobnych, na które nie będę odpowiadał, ponieważ nie mam na to czasu. Mogę wam tylko teraz powiedzieć: TAK, udało się, jeśli trzymaliście się procedury.

Seko1

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
cholibcia przekopiowałem treść bo też 031 zamówiłem i dopiero przy zmienianiu numeru loka w innym zamówieniu zorientowałem się, że wiadomość jest kursywą :eek:
Skoro nie ma potwierdzenia czy dobrze to w ostateczności można 10 wersji wiadomości wysłać na ich skrzynkę. Tak dla 111% pewności :p

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
91 7 0
Rozumiem że jak zamówiłem od razu z dźwiękiem to nic nie musze wysyłać. Jak to rozumiecie?

Napisane też jest 2 razy "na"..
"Ponieważ nasz system sprzedaży nie umożliwia przekształcenia istniejących zamówień przedpremierowych na analogowe EP09 na wersję z dźwiękiem,"

kdam

Użytkownik
Reakcje
15 0 0
Rozumiem że jak zamówiłem od razu z dźwiękiem to nic nie musze wysyłać. Jak to rozumiecie?

Napisane też jest 2 razy "na"..
"Ponieważ nasz system sprzedaży nie umożliwia przekształcenia istniejących zamówień przedpremierowych na analogowe EP09 na wersję z dźwiękiem,"
Myślę, że to zwyczajnie pomyłka.
Skoro zamówiliśmy z dźwiękiem to raczej dostaniemy już z zamontowanym dekoderem, szczególnie, że jest mowa o przekształceniu zamówienia w jak to rozumiem inny produkt - "produkt z dźwiękiem".

Mogliby jeszcze w takim razie dorzucić jakiś kondensator, co by nie trzeba było już loka otwierać :p Nie lubię otwierać siódemek SM, bo już samo ściąganie śrubek haczy o elementy wózków, delikatne zgarniacze i prawie nie ma za co złapać aby otworzyć, w starszej formie w dodatku buda połączona kabelkami. Ponoć w dziewiątkach będzie lepiej, bo połączenie budy z dołem kontaktowe zdaje się.

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.294 25 2
Na potwierdzeniu zamówienia nia ma numeru artykułu danego modelu.
Po kliknięciu w link w mailu do artykułu na stronie, jeden się otworzył i coś wyczytałem, a drugi otworzył się bez zawartości - numer artykułu wybrałem drogą dedukcji :):)
Potwierdzenia nie dostanę, bo jak trzymałem się procedury to się udało :)
Trzeba mieć do SM naprawdę baaaaardzo dużo cierpliwości

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
903 34 1
No nie ma modelu bo... i nie da rady sprawdzić numeru katalogowego bo...
"W środę, 8 stycznia 2025 roku o godzinie 23:59 czasu środkowoeuropejskiego kończymy przedsprzedaż dla następujących modeli:
EP09-046 (109002, 109012, 109013) oraz EP09-031 (109007).
"
ale... gdyby @Per Bulwers wkleił całą wiadomość, niebyło by wątpliwości:
"Ponieważ nasz system sprzedaży nie umożliwia przekształcenia istniejących zamówień przedpremierowych na analogowe EP09 na wersję z dźwiękiem, istnieje tylko jedna opcja, abyście otrzymali lokomotywę z fabrycznym dźwiękiem w cenie 1295,00 zł.
Musicie ściśle trzymać się opisanego tutaj procedury. Nie mamy czasu ani zasobów, aby odpowiadać na indywidualne e-maile w tej sprawie, i nie będziemy tego robić. Dlatego prosimy, abyście dokładnie przeczytali instrukcje i postępowali zgodnie z nimi. Ta procedura musi być wykonana dla KAŻDEGO zamówienia przedpremierowego osobno!
Wysyłacie e-mail na adres biuro małpa modelcenter.pl. E-mail musi być skonstruowany w następujący sposób:
Temat: Numer Preorderu, Imię Nazwisko, Numer artykułu
Treść e-maila: SOUNDORDER ESU LOKSOUND, Numer lokomotywy
Przykład:
Temat: 5876, Arnold Bobrowicz, 109007
Treść: SOUNDORDER ESU LOKSOUND, EP09-031
Nic więcej! Zwróćcie uwagę na wielkość liter, jak podano powyżej!
Jeśli będziecie się różnić od podanej składni e-maila, nie gwarantujemy, że zostanie on uwzględniony. Nie będzie także wysyłana żadna e-mailowa potwierdzająca.
Proszę powstrzymać się od pytań, czy wszystko się udało lub podobnych, na które nie będę odpowiadał, ponieważ nie mam na to czasu. Mogę wam tylko teraz powiedzieć: TAK, udało się, jeśli trzymaliście się procedury.
EP09-046 (2021) 109002
EP09-046 (2012) 109012
EP09-046 (2015) 109013
EP09-031 109007
------------------------------------------------------------------------
"
No chyba że EDIT był potem/później....

Inna sprawa, że to powinno być w całości wyszczególnione w zamówieniu, a nie tylko...

Screenshot 2025-01-09 at 18.04.54.png
Ale SM w końcu do tego dojdzie... Dajcie im czas.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
92 0 0
Pytanie pewnie bardzo podstawowe, ale chciałbym się upewnić. Wersja z dekoderem dźwięku za 1295 zł oznacza, że do tego modelu nie będę już musiał dokupować dodatkowo dekodera jazdy, gdyż za to odpowiada już tez fabrycznie zamontowany? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Reakcje
92 0 0
Dzięki za odpowiedź. Niby wiedziałem ale wolałem się upewnić. Moje wątpliwości wzbudziła niska cena za wersje dźwiękową. Różnica w cenie to tylko 300 zł, podczas gdy standardowo u innych producentów 500 zł. Ponieważ i tak bym ucyfrowił (dekoder ok.170 zł), to faktyczna różnica w cenie to tylko około 130 zł za dźwięk. Bardzo kusząca opcja też co do innych modeli SM w preoderach.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.578 28 1
@Darth_Bane
Tylko dodam dla wyjaśnienia, że dekodery skrótowo określa się:
* dekoder funkcyjny - oznacza, że nie jazdy, nie dźwięku, ale dekoder sterowania różnych funkcji, także świetlnych (do wagonów itp.).
* dekoder jazdy - oznacza to dekoder jazdy i świateł.
* dekoder dźwiękowy - oznacza to dekoder jazdy świateł i dźwięku.

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.056 24 8
Mam pytanie: czy po wysłaniu email do Modelcenter w temacie zmiany analoga na cyfrę dźwiękową oni przesyłają jakieś potwierdzenie?