• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.512 345 18
Wszakże Pan Reschka napisał otwartym tekstem, że traktuje produkcję zabawek czysto hobbystycznie i opinie osób trzecich nie robią na nim żadnego wrażenia. W sumie, zazdroszczę takiego luzu...
Bez luzu Polskiego piekiełka modelarskiego się nie wytrzyma na dłuższą metę ;)

Panie Budaczu, znowu się Pan myli. Poprostu mam dobrą pamięć i tyle. I czasem poprostu fajnie wam napisać riposte ;)

Reakcje
163 25 7
Bez luzu Polskiego piekiełka modelarskiego się nie wytrzyma na dłuższą metę ;)

Panie Budaczu, znowu się Pan myli. Poprostu mam dobrą pamięć i tyle. I czasem poprostu fajnie wam napisać riposte ;)
To może po starej znajomości jakiś rabacik na model? W końcu pisał mi Pan na priv, że mój hejt Pana wzmacnia, więc może gdyby nie hejterzy, nie było by Pana tu gdzie jest ;)

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
38 5 1
@Robert Reschka
Szczerze to przez 10 stron kłótni I dyskusji nic dobrego się nie dzieje. I to zarówno w temacie 7 jak I 09.
Klienci chcą to, tamto I jeszcze co innego, Pan obiecuje to wszystko, klienci znowu chcą coś nowego, tamto stare nie takie, nie proste nie krzywe.
Zabawa w nie wiem co.
Nie prościej było by np w perspektywie roku
Produkt 1: Cena
Produkt 2 Cena
Produkt 3: Cena
Towar na magazynie, forsa zaksiegowana, towar do klienta.
Zaplecze części zamiennych I za rok znowu.
Ta cała zabawa w screeny, fotki detali, przepychanki na forum z konkurencja.
Dobry produkt nie wymaga rozgłosu

Slash

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Panie Robercie, niestety ani siódemka, ani dziewiątka nie leżą w spektrum moich zainteresowań. Niemniej podziwiam za cierpliwość i upór w dyskusjach. Chyba mało który forumowicz docenia, że może się wyżalić na model i jeszcze dostanie odpowiedź od samego pana Schlesienmodele. Szkoda, że pan Piko albo pan Roco nie dają takiej możliwości, a za niektóre przemalowanki pewnie dostaliby sporo postów ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.612 443 99
Szkoda, że pan Piko albo pan Roco nie dają takiej możliwości
Widać nie każdy ma ochotę "szarpać się" forumowiczami i ja to rozumiem czytając co niektórzy tu piszą. Biorąc pod uwagę wspomniany poziom dyskusji, na ich miejscu (PIKO, Roco) też bym wolał robić swoje i liczyć kasę.

Ostatnio edytowane:

kdam

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
Panie Robercie, niestety ani siódemka, ani dziewiątka nie leżą w spektrum moich zainteresowań. Niemniej podziwiam za cierpliwość i upór w dyskusjach. Chyba mało który forumowicz docenia, że może się wyżalić na model i jeszcze dostanie odpowiedź od samego pana Schlesienmodele. Szkoda, że pan Piko albo pan Roco nie dają takiej możliwości, a za niektóre przemalowanki pewnie dostaliby sporo postów ;)
Takie same wnioski mam czytając ten wątek. Fajnie, że przedstawiciel marki jest na forum i rozmawia, poprawia znalezione błędy, po prostu ma interakcję ze społecznością - to też spory wysiłek. Duże firmy tylko wydają modele nie patrząc na feedback od ludzi i kupuje się u nich kota w worku jeżeli chodzi o preorder. Myślę, że to wyróżnia lokalnego producenta modeli od dużej firmy.

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Odnoszę wrażenie, że Pan Robert ma otwarte drzwi z których nie chce do końca skorzystać, ma dobrze zaprojektowane modele gdzie szwankuje montaż i ostatecznie traci to wszystko na jakości, nie lepiej puścić w końcu serię modeli do składania? Jest dużo ludzi chcących indywidualnych modeli na bazie Pana modeli jest tylko ale, te modele średnio nadają się na przeróbki...

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
405 17 2
Odnoszę wrażenie, że Pan Robert ma otwarte drzwi z których nie chce do końca skorzystać, ma dobrze zaprojektowane modele gdzie szwankuje montaż i ostatecznie traci to wszystko na jakości, nie lepiej puścić w końcu serię modeli do składania? Jest dużo ludzi chcących indywidualnych modeli na bazie Pana modeli jest tylko ale, te modele średnio nadają się na przeróbki...
Co masz na myśli mówiąc: te modele średnio nadają się na przeróbki...

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Co masz na myśli mówiąc: te modele średnio nadają się na przeróbki...
Dużo elementów klejonych na cjanoakryl, kruchy plastik przy przekładni, przypuszczam, że przez smar w samej przekładni bo zęby w przekładni też przeszły do historii (swoją drogą od 8 lat czekam na odzew w sprawie przekładni zamiennej :D ). Dodatkowo moim skromnym zdaniem tak szczegółowe modele lepiej składać od podstaw niż rozbierać.

Slash

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Chyba mało kto zdaje sobie sprawę, że wypuszczenie tego samego produktu, ale pod koleją postacią (do samodzielnego montażu) to dla producenta zawsze dodatkowe obciążenie organizacyjne, logistyczne itd. o dodatkowej instrukcji wymagającej opracowania nie mówiąc. A na koniec może się okazać, że ta sama lokomotywa, ale w częściach, może będzie czym innym z punktu widzenia prawa i będzie trzeba to inaczej rozliczać... Pewne rzeczy proste są tylko na etapie komentowania, niestety.

Ostatnio edytowane:

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.633 61 1
Chyba mało kto zdaje sobie sprawę, że wypuszczenie tego samego produktu, ale pod koleją postacią (do samodzielnego montażu) to dla producenta zawsze dodatkowe obciążenie organizacyjne, logistyczne itd. o dodatkowej instrukcji wymagającej opracowania nie mówiąc. A na koniec może się okazać, że ta sama lokomotywa, ale w częściach, może będzie czym innym z punktu widzenia prawa i będzie trzeba to inaczej rozliczać... Pewne rzeczy proste są tylko na etapie komentowania, niestety.
Chyba nie musisz się tak na wyrost martwić, w przypadku EU07 było zapowiedziane wypuszczenie egzemplarza do samodzielnego montażu i z tego co kojarzę jeden z kolegów prowadził tu na forum relację z montażu.

Slash

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Jeżeli mnie coś tu martwi, to prędzej to, że w niektórych tematach na forum obowiązuje jedyna słuszna opinia, a odmienne spotykają się z niechęcią :p

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.284 32 10
VAT zawsze jest naliczany i musisz go uiścić, a dopiero potem realizujesz procedure zwrotu?
Tego też SM/Modelcenter nie oferuje, pomimo że rejestracja aby udostępnić usługę Tax Free nie wydaje się skomplikowana. Dla mieszkających poza Polską, a odwiedzających kraj 23% redukcji ceny to byłby świetny powód aby zabrać ze sobą pamiątkę ze znaczkiem PKP :)