Dziękuję Panie Robercie za odpowiedź

Pierwotnie myślałem, że forma wózka ma odwzorowaną wysuniętą część kołnierza obudowy przekładni nadajnika, która wchodzi do kadłuba łożyska zestawu kołowego i dopiero od niej jest montowany wyprasowany osobny element części cylindrycznej kołnierza obudowy nadajnika z przewodem giętkim aż do głowicy zaciskowej w skrzynce. Moje niedopatrzenie. Bardzo fajnie, że forma została zaprojektowana z zamysłem gdzie każdy kadłub łożyska ma otwór i dopiero do niego montowane są pozostałe, właściwe elementy.
Jeszcze większe moje zaskoczenie było, gdy chciałem zrobić zdjęcie zapasowego wózka dołączonego do modelu EP07-412 i znalazłem tam dedykowany element odwzorowujący przewód uziemiający zestaw kołowy, który jest właściwy dla prawego czopu trzeciego zestawu kołowego (od strony kabiny A).
Mi to nie przeszkadza, zostawiam w pinezkę. Aż takim ortodoksem nie jestem
Ortodoksem też nie jestem

W PKP IC od zawsze znane było pytanie instruktorów maszynistów z budowy EU07 / EP07, mianowicie:
Jak z zewnątrz rozpoznać stronę lokomotywy bez odczytywania oznaczeń stron kabin A (1) i B (2)?
Omawiana tu prądniczka prędkościomierza na lewym czopie drugiego zestawu (od strony kabiny A) jest prawidłową odpowiedzią na w/w pytanie.
Skoro w pudełku z modelem mamy część odpowiednią dla trzeciego zestawu kołowego (przewód uziemiający), to przy minimum umiejętności modelarskich warto to podmienić. Po takim zabiegu będziecie wnukom opowiadać o umiejscowieniu prądniczki prędkościomierza na siódemce