• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Wiadomo już kiedy czerwone wagony 1 kl. będą dostępne w sprzedaży?
Oraz czy jest szansa w tym roku na wagon 111A?
Jeszcze jedno pytanie. Czy przewidziany jest do produkcji wagon kuszetka typu 110A?

siódemka

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
20 0 0
Coś tam mi się obiło o uszy, że mogą być problemy z wagonami od Robo jednak jak to plotki - trzeba poczekać na oficjalny komunikat firmy.

Rownież czekam na kolejne wypusty od Robo, a szczególnie na wagony dla PKP Energetyki ;)

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Pytam z lekkim niepokojem ws. wagonów 112A.
Czy możemy spodziewać się w jakimś określonym czasie wagonów w malowaniu czerwono-kremowym?

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
19 0 0
Takie o:
@mikel
Byliśmy z kolegą na jego stoisku.
Jak go zapytałem o wagony 112A w malowaniu czerwono-kremowym i oliwkowym (oraz o wagony 111A zielono-kremowe i oliwkowe), to moim zdaniem widać było, że nie bardzo wie co odpowiedzieć.
Powiedział, że wagony TLK się kończą, ale sprzedaż wagonów w malowaniu IC całkiem stanęła i podobno to właśnie to hamuje kolejne dostawy. Z rozmowy wynikło, że
najpierw musi sprzedać te wagony IC, żeby mieć kasę na kolejną dostawę. Przynajmniej tak to zrozumiałem.
Powiedział jeszcze, że jak w końcu sprzeda te wagony IC, to w następnej dostawie będzie kolejna partia wagonów TLK (w sumie to nie wiem po co tego malowania TLK aż tyle zamówił), oraz BYĆ MOŻE zapowiedziane w zeszłym roku wagony czerwono-kremowe, ale podobno nie jest to pewne. Oliwkowe mają być w następnej kolejności.
Nie mam pojęcia dlaczego wymyślił akurat taką kolejność, zwłaszcza przy takiej cenie.

Ty2-911

Użytkownik
Reakcje
11 0 0
To co się dowiedziałem, zamieściłem właśnie tam, ponieważ w tamtym właśnie wątku padło pytanie czy ktoś był na stoisku ROBO i pytał o te wagony.
Niestety wagonami TLK rynek chyba też już się nasycił. Kto je chciał to już je kupił i zdaje się, że jeszcze w niektórych sklepach można je znaleźć.
Więc cała nadzieja w tym, że te wagony czerwono-kremowe przyjdą jednak z tą drugą dostawą wagonów TLK, bo jak nie to chyba wszyscy wiemy, że skończy się to długim oczekiwaniem, aż się wyprzeda to malowanie TLK :( Tym bardziej przy takiej cenie.

B

bobby74

Gość
Gdyby zmienili trochę koncepcję i zrezygnowali z masy detali szczególnie wewnątrz wagonu, byłoby taniej i mniej lęku o sprzedaż.

tatkosz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mnie nie przypadły do gustu wagony zdeklasowane i na pewno ich nie wezmę. Wydaje mi się że słabsza sprzedaż też jest tym spowodowana, ludzie chyba jednak wolą dwójki które są dwójkami. Osobiście czekam na obniżenie ceny wagonów w malowaniu TLK, tak choćby do 240 zł.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Mnie też nie bardzo podobał się pomysł z zdeklasowanymi wagonami.
Jakby były dwie różne jedynki, brałbym dwie jedynki, a tak...

tatkosz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Natomiast jeśli to co pisze kolega @Ty2-911 okaże się prawdą tzn. że czeka kolejna dostawa TLK to ciekaw jestem kto to kupi, no chyba że będą to wagony niebieskie, wtedy sam kupię 2 wagony pod warunkiem że będą miały różne numery.

kzk kolej

Ostrzeżony
Reakcje
56 3 0
A ja bardziej czekam na wagony 2 klasy.
Mnie się te zdeklasowane wagony o tyle nie podobają, że gołym okiem widać że jest to wagon klasy 1, a koło drzwi mamy 2. Gdyby była to klasa 1 z kartką naklejoną na szybę drzwi, informującą o zdeklasowaniu wagonu, to myślę że lepiej by się sprzedawały... :)
Po prostu częściej widzę wagony intercity, z kartką w drzwiach, niż z żółtym pasem i dwójką...