• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.082 115 11
Krótkie pytanie do forumowiczów: Która lokomotywa pasuje do wagonów IC od Robo?

Z tego co przeglądnąłem są trzy "zerosiódemki" w malowaniu IC (dwie od SM i jedna od PIKO). Te dwie od SM ukazują stan na 2011 (433 i 516), zaś wagony od Robo są z data naprawy rewizyjnej z 2013. Ta od PIKO (EP07-198) ma date rewizji 2009

Jesli nic z powyzszego, to czy w przyszlosci bedzie lokomotywa do tego skladu?

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
U mnie pasuje 433:) od SM... znowu nie przesadzajmy tak z rewizjami:) bo tak to 3/4 składów na wystawach nie ma prawa jeździć:) a już napewno nikt ze znajomych nie będzie na makiecie bądź w gablotce oglądał każdej cyferki drobnym maczkiem:) u mnie EP09 od EFC IC jeździe z Polonią, Husarz z różnymi wagonami IC od ACME, EU07 jeździ z wagonami od ROBO, EP08 od PIKO jeździ z Wawelem.... wizualnie pasują, cieszą oko:), a tak to pewnie nie złożyłbym żadnego składu i wagony stałyby na bocznicy a loki w szopie... choć i tak nie mogłyby stać w tym samym czasie na tej samej makiecie;) ale to moje indywidualne podejście:)

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 63 25
U mnie pasuje 433:) od SM... znowu nie przesadzajmy tak z rewizjami:) bo tak to 3/4 składów na wystawach nie ma prawa jeździć:) a już napewno nikt ze znajomych nie będzie na makiecie bądź w gablotce oglądał każdej cyferki drobnym maczkiem:) u mnie EP09 od EFC IC jeździe z Polonią, Husarz z różnymi wagonami IC od ACME, EU07 jeździ z wagonami od ROBO, EP08 od PIKO jeździ z Wawelem.... wizualnie pasują, cieszą oko:), a tak to pewnie nie złożyłbym żadnego składu i wagony stałyby na bocznicy a loki w szopie... choć i tak nie mogłyby stać w tym samym czasie na tej samej makiecie;) ale to moje indywidualne podejście:)
I to jest normalne, zdrowe podejście. Juz była o tym mowa.

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.061 24 8
U mnie jezdzi wszystko to, co w danym momencie sprawia mi radosc i cieszy oko :) W koncu kazdy z nas robi to chyba dla siebie i szkoda życia na nadmierne przejmowanie sie szczegolami.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Wie ktoś dlaczego w Modelmanii były wagony 112A od Robo są dostępne tylko na zamówienie. Jeszcze kilka dni temu mieli po kilka-kilkanaście sztuk na stanie?

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
Wie ktoś dlaczego w Modelmanii były wagony 112A od Robo są dostępne tylko na zamówienie. Jeszcze kilka dni temu mieli po kilka-kilkanaście sztuk na stanie?
Czasami tam tak jest, że cały zapas z magazynu znika (dziwnym trafem wszystkie stonki też jakoś zeszły). Myślę, że to błąd na stronie i wszystko się pojawi na nowo w poniedziałek.

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
Z tego co pamiętam, to Karol dostosowuje odstępy między diodami na listwach, tak żeby pasowały do przedziałów - może nie do wszystkich typów wagonów, ale do tych od ROBO pasują idealnie.