• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

jaco

Znany użytkownik
Reakcje
852 14 1
Wagony z ogrzewaniem nawiewnym nie powinny mieć na dachu rzędu wywietrzników nad przedziałami, ale to na razie prototyp i Robo na pewno ma tego świadomość.

Ostatnio edytowane:

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
A dlaczego był słynny i dlaczego był wybrykiem PR ?:niepewny:;)
Gdzieś z rok temu wrzucałem jego fotkę jako stopklatkę z filmu z Yt i tutaj ktoś niezbyt pochlebnie się o nim wyraził. Nie chce mi się tego szukać.
To ta fotka.
pl-preg.jpg

tu przykładowy film z tym barem:
jak siódemka pięknie się pochyla na wejściu w łuk bujając się na starych torach, a potem EN57 z prędkością ekspresu wyłania się zza krzaków :D
a tutaj ten film skąd wziąłem stopklatkę:

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.373 504 30
A cenę znam, bo zapytałem u źródła.
No to proszę podzielić się tą informacją z innymi, bo dyskutowanie o czymś, czego się nie zna, ma raczej mały sens. Powtórzę tylko, cena za 4- wagonowy zestaw "Ost-West" zbliżona do ceny 4-wagonowego zestawu "Odry" wydaje mi się zupełnie zrozumiała i niewygórowana (w stosunku do cen innych modeli).

A teraz kilka zdjęć prototypu wagonu bagażowego, pokazanego przez Robo w Poznaniu (proszę nie zwracać uwagi na "śmieci" na dachu, oprócz wywietrzników są tam ślady po jakiejś naklejce):

IMG_2102.JPG

IMG_2104.JPG

IMG_2108.JPG

IMG_2109.JPG

IMG_2110.JPG