• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
A propos. Kiedyś poświęciłem czas i podobny wątek zaanalizowałem pod kątem kto się najwięcej udziela.
https://forum.modelarstwo.info/threads/ile-warta-jest-pisanina-w-wątku-o-en57-firmy-robo.57525/
Ciekawe było oburzenie tych osób na mnie, za to że to zrobiłem.
Ale najfajniejsze było, jak osoby te w tym stworzonym przeze mnie wątku też się rozpisały, a do tego jeszcze oceny pozytywne sobie same nawzajem dawały. Widać osoby te uwielbiają pisanie by pisać.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.293 122 1
AM to się zachowuje jakby ktoś mu za to płacił.
O kurcze, dopiero teraz zauważyłem, że to chyba ja zostałem wywołany:)
Tak pokrótce.
Nikt mi nie płaci a raczej to ja płacę, chociażby za wyroby ROBO. Po co takie aluzje:niepewny:
Jak chciałbym być złośliwy, to także mógłbym napisać, że czytając niektóre komentarze alba na reakcje pod innymi wpisami, to można dojść do wniosku, że niektórych kolegów coś więcej łączy z ROBO niż tylko pasja modelarska.
Po drugie, jeżeli jakiś mój wpis był nierzetelny lub coś niewłaściwie podałem, to proszę go wskazać. A tak mamy sytuację, że są pretensje do osoby, że śmiała zauważyć błędy czy niedoróbki, zamiast cicho siedzieć (bo może inni nie zauważą i nie będzie kłopotu).
A tak naprawdę sprawa jest prosta, aby nie było takich wpisów... robić porządnie modele. Nic więcej:D

SantaFe

Znany użytkownik
Reakcje
670 30 7
O kurcze, dopiero teraz zauważyłem, że to chyba ja zostałem wywołany:)
Tak pokrótce.
Nikt mi nie płaci a raczej to ja płacę, chociażby za wyroby ROBO. Po co takie aluzje:niepewny:
Jak chciałbym być złośliwy, to także mógłbym napisać, że czytając niektóre komentarze alba na reakcje pod innymi wpisami, to można dojść do wniosku, że niektórych kolegów coś więcej łączy z ROBO niż tylko pasja modelarska.
Po drugie, jeżeli jakiś mój wpis był nierzetelny lub coś niewłaściwie podałem, to proszę go wskazać. A tak mamy sytuację, że są pretensje do osoby, że śmiała zauważyć błędy czy niedoróbki, zamiast cicho siedzieć (bo może inni nie zauważą i nie będzie kłopotu).
A tak naprawdę sprawa jest prosta, aby nie było takich wpisów... robić porządnie modele. Nic więcej:D
Tak, tak. Tylko jakoś jedne niedoróbki widać, a o innych już cisza.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Tak, tak. Tylko jakoś jedne niedoróbki widać, a o innych już cisza.
O jakich cisza?

Tak z ciekawości. Dlaczego pytam? Pytam, gdyż jeśli ktoś zauważa te wszystkie pierdoły i o nich tu pisze, to dziwię się, że jest coś, czego nie zauważają ;-) (sugerujesz wybiórczość zauważania).
Skoro tak to drążysz.... to myślisz, że ta wybiórczość 'zauważania' to z czego wynika? Sabotaż, głupota, złośliwość, a może chęć zwrócenia uwagi na coś?
To ciekawe z psychologicznego punktu widzenia gdyż wykluwa się zarzut w stylu "Nie miał bym pretensji, gdyby pisali o wszystkim, ale piszą tylko o tym. czy o tamtym"....
Czy może chodzi, że źle, iż piszą w ogóle? Z wpisów wyłaniających statystyki pisania widać bowiem, że kogoś boli, że ktoś za dużo pisze.
O ile zgadzam się z tym, że durne czy chamskie wpisy należy usuwać, to jednak nie wszystkie są durne. A zawsze można po prostu skorzystać z magicznej opcji - ignorować użytkownika, albo nie czytać. W kontekście wymienionych opcji jakie daje forum, trochę nie kumam tego stygmatyzowania w odrębnych wątkach piszących i dociekliwych... To forum modelarskie, które powinno się skupiać na modelach i tematach wokół modeli.... a nie forum wytykania użytkowników "lepszych i gorszych". To takie nie koleżeńskie...

Pozdrawiam i spokoju ducha życzę.

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.293 122 1
Zapowiedzi ROBO Modele z poznańskich Targów Hobby:
Zestaw 4 wagonów pasujących do pociągu OST WEST (209C, 110A, 113A, 104Af) z 1991 r. stacja Warszawa Grochów, epoka IVc - premiera grudzień 2023 r.
Zestaw III 2 wagonów do EX ODRA (209C i 2 kl.) stacja Wrocław, epoka IVa - premiera luty 2024 r.
ROBO 244210 - wagon z miejscami do leżenia 110Ac PKP IC Warszawa Grochów, epoka VI;
ROBO 260810 - bagon barowy (pełny bar) 113A PKP Poznań, epoka VI;
ROBO 272210 - wagon bagażowo-osobowy 609A PKP IC Warszawa Grochów, epoka VI;
ROBO 272310 - wagon bagażowo-osobowy 609A PKP Zamość, epoka Va;
ROBO 280310 - wagon bagażowy 209C PKP Zagórz, epoka Va;
ROBO 280320 - wagon bagażowo-rowerowy 209C PKP Gdynia, epoka Vc.
Modele mają się ukazać w pierwszym kwartale 2024 roku.