• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

kaktus

Aktywny użytkownik
Reakcje
117 15 0
to drugie to secundo
A po trzecie: szkoda na Ciebie prądu. Enjoy the Silence.
Nie mogę uwierzyć, że wdałem się w polemikę z błaznem.
Polecam Ctrl+A.
Bystrzaku mój wpis nawiązuje do filmu pt. ,,Poranek Kojota”. Dlaczego mi odpisujesz, że szkoda na mnie prądu "marnując" go właśnie? Trochę masło maślane.
Może oryginał był po NG i zmieniono poszycie dachu na ryflowane gdyż po zmierzeniu grubość blachy była niższa niż dopuszczają normy lub może był jakiś inny powód.
Spoko może i tak było, ja chce zobaczyć jak model wygląda np. w złożonym składzie czy na makiecie. Nie jest problemem dla mnie wada modelu, nie byłoby takiego pytania gdyby nie brak możliwości obejrzenia modelu w sklepie. Czy wy musicie odbierać wszystko za atak? Naprawdę wolę 100 razy bardziej swojski produkt (nawet kij, że z wadą) niż wyroby zagranicznych producentów. A wy się potem dziwicie, że na Robo spada taki hejt, kiedy ja laik (nie posiadam w kolekcji żadnego produktu spod wyżej wspomnianej marki) jestem zainteresowany kupnem i potencjalnym klientem odbijam się od ściany bo nie raczyłem kupić na ślepo z pocałowaniem rączki. Jeśli ktoś mi podeśle zdjęcie to będę bardzo wdzięczny i bardziej zdecydowany zakupu:)

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
2.372 65 4
Na ROBO nie spada hejt, tylko hejt spowodowany jest nie wiedzą lub wiedzą ogólnikową i późniejszym wydziwianiem i dopasowywaniem ogólnikowej wiedzy do przedstawionego modelu. Do każdego modelu można się doczepić, tylko zanim się coś napisze, trzeba pomyśleć, czy może to nie jest kompromis pomiędzy czymś co można zaakceptować i mieć model czy lepiej ponarzekać i tego modelu nie mieć w ogóle. Podobnie było z SP45-155 że niby nie było seledynowych. Było dość dużo lokomotyw SP45 w seledynowym malowaniu, tylko mało kto ma zdjęcia oryginałów. Zobaczymy czy PIKO wyda np kolejną EP08 w odmiennym malowaniu w zupełnie jasnych brawach, czy Roco wyda EP05 w jednolitej kolorystyce jakie były w oryginale - a tych oryginałów mało już kto pamięta.
Cieszmy się że mamy wybór modeli i to typowych PKP.
Tu wtrącenie jakie już kiedyś było, w DRG połowa cystern nie odpowiada oryginałowi, oznakowanie modeli M+D dla talbotów prawie 2/3 ma złe numery bo nie ten typ wagonu, TRIX BR52-1911 DB lokomotywy jaka pozostała na PKP po II wojnie, tak można wymieniać w nieskończoność.
Wykonanie modelu to duży nakład pracy związany z przeglądem materiałów i dokumentacji. Ja też nie zauważyłem w Herisie że napisy - logo Przewozy Regionalne mają nietypową czcionkę i oba wagony leszczyńskie poszły z błędnym nadrukiem, ale wyłapałem błędy na oliwkach co Heris aby sprzedać już nadrukowane modele nadrukował łaty..