• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
4.029 72 5
Najciekawsze jest to, że te wagony z niespiesznego, to przemalowanki nowych Ygreków z zaokrąglonymi oknami....
Jeśli mnie piękne oczy nie myliły. Czy to ma sens, aby taki zestaw wypuszczać na rynek?

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
4.029 72 5
Jeśli tylko to jest kwestia przemalowania wagonu 609A z zaokrąglonymi oknami + zmiana kalkomanii z odpowiednią datą rewizji, to dla mnie to nie ma sensu. Mogę sobie złożyć niespiesznego z tego, co mam od Robo (z wyjątkiem pół-bagażowego, którego nie mam).
Kiedy skład jest spięty i tak tych dat nie widać.... :) Ale zawsze jest opcja zarobienia na tym.... Jak lud chce, niech kupuje :)

hjugytf

Znany użytkownik
Reakcje
518 52 4
Myślę, że to dobry pomysł. Zamysł jest pewnie aby zrobić to co jest faktycznie. Jeżeli faktycznie są to wagony tylko przemalowane to chyba zasadne jest aby zrobić taki skład również oparty na przemalowaniu jak koledzy opisują wyżej. Ja osobiście bym taki chciał.

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.567 12 0
Drodzy towarzysze forumowi! Jest sprawa!
Od jakiegoś czasu dłubię przy wagonie 209C, nurtuje mnie sprawa klapek rewizyjnych na boku przy drzwiach przesuwnych. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat ich ewentualnego "usuwania"? Wzoruję się na jednym zdjęciu i odnoszę wrażenie, że ich już tam nie ma (fotka z daleka i pod mocnym kątem). Z góry dzięki za wszelką pomoc w tej kwestii, bo stoję na "rozstaju dróg", a zaszpachlowanie ich to droga w jedną stronę...

Pozdrawiam!