trzy grosze ode mnie.
1. Wątek o oknach awaryjnych i ściankach znany już od tygodnia. Ja kupiłem świadomy tej wady, bo się tym zainteresowałem. Wiem co dostanę. Czy wszyscy powyżej którzy takie alarmy podnoszą już je zamówili a tu nagle jeszcze nie mając modeli w rękach - już krzyczą? Bo myślę, że nie wszyscy go już mają. Dopiero wczoraj była premiera sprzedaży, modele są w drodze. Ba, myślę że większość z kolegów powyżej nawet nie zamówiła modelu. Trzeba było się zainteresować problematyką, były prezentacje w Sosnowcu, były prezentacje na Youtube, można przed zamówieniem modeli było sprawdzić. Prawda jest taka że tu na forum ktoś zrobił kawał dobrej roboty, przeanalizował właściwie okna, ścianki i napisał co i jak.
2. Zamówiony na odległość towar można odesłać, takie mamy prawo. Nie może mieć śladów użycia i utraty wartości. Radzę delikatnie otwierać pudełka - uszkodzenie opakowania (takiego pudełka i wypraski a nie zewnętrznego) to również ślad użycia i pomniejszenie wartości.
3. Jest program naprawczy (okienka) ale myślę że skoro ktoś ma zastrzeżenia, niech nie kupuje. Poczekajcie na następną partię, na pewno będzie więcej wypustów, więcej przydziałów. Pamiętacie historię kuszetki z Gdyni i oznaczenia 2 klasy? Druga seria modelu wyszła z tą dwójką i dyskusja się skończyła.
4 grosz jest gratis. Ja tam akurat lubię takie "znaczki z wadą". Wady sam poprawiam (o ile się da) bo jestem modelarzem, a nie zbieraczem zabawek. Na ścianki nie mam jeszcze pomysłu, ale mądrzejsi ode mnie zaraz coś wykombinują, a może i Pan Robert sam coś nam zaproponuje.
Nikt nawet nie wrzuca zdjęć z realnego swojego modelu. Czekam na zdjęcia - ktoś niech wreszcie wrzuci swoje - jesli już ma.