Czy modele z poszczególnych edycji czymś się między sobą różnią?
Z tego co zaobserwowałem przeglądając zdjęcia w Internecie jak również oglądając drugą i trzecią edycję modelu "na żywo" mogę stwierdzić, iż pierwsze wydanie z roku 2019 charakteryzowało się wykonaniem części elementów z żywicy (siedzenia drugiej klasy, druga skrzynia wybiórczo-przełączająca -
opis). Druga i trzecia edycja ma te elementy wykonane z tworzywa sztucznego. Ponadto w wydaniu z 2020 roku ścianka oddzielająca przedziały od korytarza jest wykonana z jaśniejszego plastiku oraz posiada dwa pomalowane koła hamulca rączego (po obu stronach wagonu). Pierwsze wydanie również ma zaznaczone dwa koła hamulca ręcznego ale pomalowane jest tylko jedno z lewej strony (patrząc na wagon od strony korytarza). Trzecia edycja tej wady nie posiada (jedne koło hamulca po lewej stronie patrząc od strony korytarza). Oprócz powyższego wszystkie trzy wydanie różnią się malowaniem elementów (przełączników, haków itp.) wystających z nadwozia wagonu. I jeszcze jedna różnica: pierwsze wydanie z 2019 roku było zapakowane w pudełko starego wzoru (granatowe) natomiast edycje z roku 2020 i 2021 zapakowane są w pudełka aktualnie obowiązujące (czarne). To tyle z różnic, które udało mi się zaobserwować (oczywiście nie wiem czy wychwyciłem wszystkie elementy różniące te trzy wydania tego samego modelu).
I jeszcze jedna różnica mi się przypomniała: w pierwszej edycji (2019) siedzenia w 1 klasie były koloru granatowego i nie miały pomalowanych na biało zagłówków oraz nie były pomalowane na srebrno ramki w ściance oddzielającej przedziały od korytarza.
I tak na koniec, w ramach uzupełnienia,
opis bieżącej edycji (zamieszone pod informacjami zdjęcia przedstawiają wygląd modelu z drugiej edycji - 2020) a
tu kilka zdjęć z tegorocznego wydania.