• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.694 37 4
I co? Należy pisać co 2- tygodnie aby się dowiedzieć co będzie wydane? I nie każdy ma facebooka i on do tego nie powinien służyć. Chyba nie o to chodzi. Powinny być jakieś zapowiedzi na następny rok jak robią to normalne firmy w postaci "nowości" i można wtedy rezerwować fundusze a nie czekać na nie wiadomo co i kiedy.

krzysiek341

Ostrzeżony
Reakcje
439 294 188
I co? Należy pisać co 2- tygodnie aby się dowiedzieć co będzie wydane? I nie każdy ma facebooka i on do tego nie powinien służyć. Chyba nie o to chodzi. Powinny być jakieś zapowiedzi na następny rok jak robią to normalne firmy w postaci "nowości" i można wtedy rezerwować fundusze a nie czekać na nie wiadomo co i kiedy.
tylko robo to nie jest typowa firma jak np piko lub roco a bardziej manufaktura,poza tym jest dostepna strona internetowa tejze manufaktury i dla chcacego nic trudnego i nie trzeba co dwa tygodnie zagladac bo o tym co bedzie wydane wiadomo bylo od poczatku roku miedzy innymi na facebooku gdzie informacja podawana jest przynajmniej z 3 miesiecznym wyprzedzeniem

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.694 37 4
Jak pisałem, nie każdy ma Facebooka. A skoro do niektórych nie chce dotrzeć to dla tego jak na razie mam tylko Ryflaka z drugiej ręki. A strona www jest taka, że "można" tam znaleźć zapowiedzi. Ale to moja prywatna opinia.
Po prostu dla mnie to jest chore.

krzysiek341

Ostrzeżony
Reakcje
439 294 188
Jak pisałem, nie każdy ma Facebooka. A skoro do niektórych nie chce dotrzeć to dla tego jak na razie mam tylko Ryflaka z drugiej ręki. A strona www jest taka, że "można" tam znaleźć zapowiedzi. Ale to moja prywatna opinia.
Po prostu dla mnie to jest chore.
ja nie mam ryflaka i nie narzekam bo wiem od zeszlego roku ze beda ryflaki za normalna kase a nie po 500 zl za sztuke lub wiecej,
Zapowiedzi na stronie zazwyczaj sa umieszczane z 2 lub 3 miesiecznym wyprzedzeniem,takze nic nie jest chore tym bardziej ze np taka firma jak ACME oglosila nowe wagony PKPIC na rok 2020 a teraz mamy prawie polowe roku 2021 i dalej cisza a skoro nie masz fejsa to wystarczy napisac email lub zatelefonowac,oczywiscie trzeba chciec a nie narzekac i czepiac sie byleby sie czepic,bo jak narazie ROBO jest jedynym producentem ktory zrobil tyle roznych wagonow osobowych w tak wysokiej jakosci a w przyszlym roku planowane jest wypuszczenie modelu lokomotywy EP09 w skali h0.
Zawsze tez mozesz otworzyc wlasna produkcje i stworzyc idealna strone z zapowiedziami na nastepny rok i zobaczysz czy to wszystko takie proste jest jak ci sie wydaje i wtedy dopiero bedziesz mogl napisac czy cos jest chore czy nie jak bedziesz spedzal kilkanaście godzin w pracy zeby wszystko bylo dopiete na ostatni guzik.

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.694 37 4
Dlatego z tych powodów zbieram DRG bo to są modele i producenci przewidywalni. A nie wypusty na Hurra i w dodatku nieprzeywidywalni. Z PKP-ów mam tylko nieliczne modele, które mam na swoich zdjęciach.
A co do innych to wszyscy mają opóźnienia z powodu Covidu, a o ACME lepiej nie wspominać bo ceny kosmiczne a jakość do tej ceny mierna. A dużo osób się tym zachwyca. Heris w 111A miał pole do popisu i też dał ciała. Tak to wygląda, niestety. Modeli może i jest dużo, ale jak na Polskie warunki za dużo na raz. A my nie zarabiamy jak na zachodzie.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Tak dla uzupełnienia dorzucę jeszcze jeden, środowy, facebookowy wpis ROBO Modele dotyczący wagonów typu "Y" w malowaniu PKP Energetyka:

W oczekiwaniu na nowe przydziały Yków, które się niebawem ukażą (kuszetki) przedstawiam najnowsze przymiarki do modeli wagonów PKP Energetyka.
Do modeli zostały dodanych kilka nowych detali takich jak: sprężarka, stół roboczy, migomat, generator prądu, itp. Na zdjęciach są prezentowane modele przedprodukcyjne. Przewidziana data ukazania się modeli to 2ga połowa sierpnia. Wagony pojawią się we wszystkich przydziałów Zakładach Energetyki. Będą tez wagony w wersji z oświetleniem wnętrza.

PKPE1.jpg PKPE2.jpg PKPE3.jpg PKPE4.jpg PKPE5.jpg PKPE6.jpg PKPE7.jpg PKPE8.jpg

Źródło: facebook.com/robo.modele

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
651 5 2
To do informacji o nowościach jeszce doszła wzmianka na stronie ROBO (w ramach informacji o planowanej kusztce PKP Warszawa Szczęśliwice):

"W planach mamy też pierwszy z dwóch zestawów po 4 wagony, kóry wydany zostanie w tzw złotej serii kultowych polskich expresów."

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.371 473 107
No i super. Od dawna czekałem, aż ktoś się za taki projekt weźmie. ACME od dawna takie składy proponuje. Super i w wersji polskiej takie coś się pojawi.

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Chłopaki - zerkam tutaj i fajnie że coś się dzieje, ale poczytajcie początek tego wątku i tam tez było sporo zapowiedzi, a nie wszystko się potem ukazało. Więc czekajmy cierpliwie, niczym "niewierni Tomasze" na to, co będzie namacalne i do kupienia. :cool: