Bynajmniej oczekiwałem ja, epoka IIIc.
Ja również.
Przepraszam za moją ignorancję, ale skoro już napisano tyle postów... jakiego konkretnie modelu Bipa oczekiwaliśmy, ale się nie ukazał?
Hmm... myślę, że sporo ich jest, przy czym każdego może interesować inny. Ja jako miłośnik wagonów piętrowych oczekiwałbym:
- czteroczłonowego zespołu w oliwkowym/fabrycznym malowaniu z dużym napisem POLSKIE KOLEJE PAŃSTWOWE
- czteroczłonowego zespołu w ciemnooliwkowym/"czarnym" malowaniu z lat 90-tych
- czteroczłonowego zespołu w malowaniu "jajecznica"
- czteroczłonowego zespołu w oliwkowym/szarym malowaniu z "opływowymi" dachami
- czteroczłonowego zespołu z jednym członem z dachem "opływowym" i jednym członem z dachem "prostym"
- czteroczłonowego zespołu w ciemnooliwkowym malowaniu w oznaczeniach Przewozów Regionalnych
- czteroczłonowego zespołu w niebiesko-żółtym malowaniu i oznaczeniach PKP Przewozów Regionalnych
- trójczłonowego zespołu w niebiesko-żółtym malowaniu
- dwuczłonowego zespołu w niebiesko-żółtym malowaniu w oznaczeniach PKP z żółtymi drzwiami
- dwuczłonowego zespołu w niebiesko-żółtym malowaniu w oznaczeniach PKP z niebieskimi drzwiami
- dwuczłonowego zespołu w niebiesko-żółtym malowaniu w oznaczeniach Przewozów Regionalnych
- dwuczłonowego zespołu w oliwkowym/szarym malowaniu
- dwuczłonowego zespołu w ciemnooliwkowym malowaniu i oznaczeniach Przewozów Regionalnych
Nie wiem czy były jeszcze jakieś zauważalnie różniące, na podstawie których można by wyróżnić kolejne wersje zespołów do wydania w modelu, być może tak, ale tak czy siak, wyżej wymienione się nie ukazały, a chętni zapewne by byli, nie tylko ja. Pytanie tylko w jakie cenie i ilu chętnych na daną wersję.