• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Remont parowozu Piko BR-38 HO

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
To znaczy, że za późno znalazłem wątek o tym sklepie na forum, żeby nie wpłacać pieniędzy na konto, tylko wybrać metodę za pobraniem.

Nie wysłali do dnia dzisiejszego.

Dobre pytanie.
straszny brak profesjonalizmu , lecz nie mam wyboru , szczotek nigdzie indziej nie dostane ,zatem złoże zamówienie za pobraniem.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jak już jest ten sklep na tapecie to wie może ktoś czy to jest sklep stacjonarny i fizycznie istnieje ,czy magazyn a'la garaż internetowy??
[DOUBLEPOST=1423040302,1423039736][/DOUBLEPOST]Przed chwilą przejrzałem komentarze na alldrogo i 30 dni nic się nie sprzedało a komentarze mówią same za siebie te neutrale to tak naprawdę negatywy,które kosztowały wiele nerwów i tygodni ,miesięcy oczekiwania , a najlepszy był taki " towar z alldrogo doszedł a że kupiłeś Pan przez telefon poza alledrgo to tu wystawiasz negatywa > dla mnie to zwykły wałek , tak że się nie ciesz zbytnio weź za pobraniem ale szukaj dalej bo się możesz nie doczekać.

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Posiadam zwrotnice Piko Ho i sterownice do tego zasilacz FZ1 z wyjściem 16V prądu zmiennego.Ktoś może dać mi wskazówki jak wpiąć zwrotnice do sterownicy i zasilacza?
photo19.jpg

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Nie wiem czy ten rozjazd ma napęd ?? Bo te stare miały trochę inny wygląd , a może mi się tylko wydaję

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Nie wiem czy ten rozjazd ma napęd ?? Bo te stare miały trochę inny wygląd , a może mi się tylko wydaję
sprzedawca sądził że ma , od spodu jest elektromagnetyczny napęd , lecz nie wiem jak ta zwrotnicę podłączyć nie uszkadzając jej ...

Super, zwrotnice działają jak należy .
Jak chodzi o remont BR-38 w ciągu dalszym czekam na części wiązarów .Puki co dałem sobie spokój z zamówieniem u ,,makieciarza''

Ostatnio edytowane:
OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam ,dokompletowałem nowe części wiązarów i parowóz wygląda tak :
Zaczep parowozu i węglarki jest ciężko dostępny więc musiałem sobie sam dać z nim redę ( spełnia swoje zadanie).
Na pierwszym zdjęciu zaznaczyłem wodzik wahacza który jest nowej produkcji i faktycznie wygląda bardziej realistycznie niż stara produkcja wiązarów.Różnica optyczna jest nie wielka lecz zależy pod jakim kątem się patrzy gdyż nowa produkcja jest błyszcząca . Drobne pytanko w związku z tym , czy da się po oksydować starej produkcji wiązary w domowych warunkach ??
W ciągu dalszym poszukuję szczotek i gumek przyczepnościowych do parowozu.

IMG_2894.JPG
IMG_2889.JPG
IMG_2890.JPG
IMG_2892.JPG
IMG_2893.JPG

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
ten silnik posiada szczotki grafitowe , w poprzednich stronach mojego tematu zamieściłem zdjęcia z rozbiórki silnika i widać na nich szczotki.a sam silnik z pewnością je ma , lecz chyba nie bede kupował całego silnika dla 2 szczotek ??

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
to już lepszym wyjściem jest zamówienie u makieciarza towar za pobraniem , zarówno szczotki jak i gumki ...

OP
OP
luzak12

luzak12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Albo pojedz na jakąś giełdę modelarską i popytaj o te elementy.
jeździć po giełdach i tracić paliwo, złoże zamówienie u makieciarza jak nie przyjdzie w pierwszych 2 tygodniach towar to potem go nie odbiorę i tyle.
Pierw zadzwnie do gościa i dopytam o dostępność części.
[DOUBLEPOST=1423858451][/DOUBLEPOST]aha jeszcze 1 pytanie ,zauważyłem że moja BR-38 strasznie wolno jeździ , a silnik reaguje na wyższy prąd dopiero .... czy to normalne ?