Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
śliczne dzięki za fotki ,jak znajdę chwilkę popracuje nad zbierakami prądu z wózka , widzę że masz masywne kółko na wózku a w mojej BR-75 jest delikatniejsze , ale cóz zamiast drucików spróbuję z mosiężnymi blaszkami , w razie czego zdam relacje a puki co diody mi w końcu doszły
Ta moja BR24 to stare wydanie z dodatkowym zasilaniem na środku torów, sprawna ale po torach nie pojedzie typu Piko Glas, ma nietypowe koła. Będzie zatem u mnie atrapą na bocznicy kolejowej obok rampy na której będzie stał jakiś skład pociągu. Oglądając fotkę Twojej lokomotywy to sobie pomyślałem że można by tam zastosować drucik sprężysty jakiś bardzo cienki z jakiejś sprężyny
poprawiłbym ,,póki'' lecz nie mogłem już edytować swojej wiadomości . Co do wózka to fakt ,nie wyobrażam zrobić zbieraków z mosiężnej blaszki gdyż będą zbyt duże opory toczenia kółka wózka więc mam kabelek taki mosiężny jednolity , spłaszczę go na imadle młotkiem by był płaski i z niego coś wymodzę . Co do oświetlenia , już zrobione tylko muszę dorobić plastikowe szybki na lampach i wrzucę fotkę .