• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Realistycznie drzewka

hubert rzeszów

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
chciałbym się was poradzić, czy oto te rzeczy mogły by się przydać do zrobienia drzewek

Załączniki

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 24 5
Mam pytanie do znawców tego tematu.
Chodzi o to że przymierzam sie do prac nad zielenią wysoką, co do drzewek nie mam pytań ale chodzi mi o krzaczki.I tu jest problem gdyż nie mam możliwości zobaczyć,dotknąć ani pomacać listków które chce do nich użyć ponieważ jedyną możliwoscią zakupu jest dla mnie internet.Na drzewka wiadomo skala podana i nie ma problemu ale na krzaczkach listki powinny być mniejsze i tu problem czy do TT czy N jakie bedą lepsze i bardziej bedą trzymały skale.Chodzi o posypki Polaka (nie siateczki).
Z góry dziękuje i mam nadzieje że ktoś coś napisze.

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 24 5
Tak myślałem ale nie byłem pewien.
Nie powiem, że liczyłem najbardziej na Twoją podpowiedz ale już nie chciałem Ci "zawracać gitary" na PW.
Chwała Ci , że jesteś na tym Forum.

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 24 5
Kilka zdjęć z mojej produkcji która trwa, narazie wstepne przygotowania i pierwsze próby, listki po trzech miesiącach oczekiwań dotrą około wtorku,narazie eksperymenty na bazie Zbyszka, oraz Daniela loko,którym dzieki wielkie za opisy na forum oraz PW.

Załączniki

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Nada się. Sporo drzew na skrzynkach ŁKMK jest z perukowca. Chyba nawet na starej stronie mieli tutka jak to robić, czy jest na nowej nie wiem.

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Szkoda, że zdjęcie nieostre, mam wrażenie, że gąbka pełniąca obowiązki listków jest jakaś taka grubaśna. Pokrój drzewa ładny. Moje pierwsze drzewka były gorsze.

Kagg

Paczangers roku
Reakcje
39 0 0
Terebesz napisał(a):
Szkoda, że zdjęcie nieostre
Niestety robione telefonem
Terebesz napisał(a):
mam wrażenie, że gąbka pełniąca obowiązki listków jest jakaś taka grubaśna
Może na załączonym zdjęciu bardziej będzie przypominać listki. Użyłem gąbki firmy Auhagen.
Dziękuję za opinię i załączam wyraźniejsze zdjęcie.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 171
Techniki modelarskie 29
Techniki modelarskie 42