Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Przypominam o konkursie na zrobienie modelu drzewa wzorowanego na pierwowzorze,
pierwszy etap - drzewo bez liści.
Na razie zgłosiła się jedna osoba, czy pozwolicie aby wygrała walkowerem?
Pączki na gałązkach nabrzmiewają!
Zbyszek a może ty masz jakieś ciekawe metody odnośnie drzewek bo w sklepie to albo drogie albo wyglądają jak gąbki na patyku- po prostu ciężko coś dostać co by w 100 % zadowalało człowieka :???: . Znasz może jakieś ciekawe metody odnośnie samorób ?
Siateczkę Polaka tnę nożykiem do tapet na kawałeczki 1x1 cm., delikatnie rozciągam we wszystkie strony, formując wokoło gałązki listowie,na dosłownie kroplę wikolu. Reszta, to próby, próby i jeszcze raz próby.
Te fotki też już znacie, wszystko hand made z korzeni.
Mam jeszcze jedno pytanie i prośbę.
Na ile drzewek po ok 15 cm wystarcza opakowanie polaka siateczki, a na ile heki-flor?
i gdzie mogę znaleźć dużo poradników na temat "wytwarzania" zieleni, a dokładnie
drzew ?
Rapperek, daj sobie spokój z robieniem drzewek z siatki polaka, jako siatki. Za drogi szpas, na średniej wielkości drzewko poszło 2/3 opakowania, tak, tak. Jeżeli chcesz żeby wyglądało to w miarę realistycznie. Lepiej z siateczki wytrząsać same listki na papier i tym obsypywać gałązki posmarowane klejem. Ja z siatki zrobiłem 2 drzewka, a obsypywanych kilka.
Rozpoczęła się tegoroczna plantacja komosy Zapasy z roku 2008 już się kończą, a zeszłoroczny zbiór się nie udał. Mam nadzieję, że ten rok będzie dobry 8)