• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poznań – Targi Hobby 2022 / 29-30 Października 2022 r.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 27 1
Koledzy. Czy wątek Targów to wątek o EN57 tylko? Jest do tego utworzony wątek, a Wy dalej tu ciągnięcie o tym. Pokażcie nowości, makiety cokolwiek innego. A potem wymagacie tego żeby ciągle wątki sprzątać!
Wstawiałem też inne zdjęcia modeli. Robo wzbudził małą, a może nawet dużą sensację, toteż nie dziw się, że o tym rozmawiamy.
Wątek o EN57 jest o fabrycznym modelu Piko i nikt się nie spodziewał, że będzie też inny model...
Nie moją winą jest też, że prawie nikt nie wstawia tu zdjęć, czy filmów z imprzy. Było dużo Kolegów z dobrymi aparatami.
Myślę, że najpierw chcą je w domu na kompie ogarnąć i dopiero później wstawić.
Ja będąc i oglądając wszystko wstawiałem na żywo, z imprezy. W niezbyt komfortowych warunkach. Dyskusja się na pewno rozwinie jeszcze bardziej...
Ale skoro kolega prosi o więcej, to bardzo proszę.
Ruchoma moja świeżutko ucyfrowiona u Elvisa Oko1 podczas pierwszej próby na "jego" makiecie, migawki ze szlaku,
oraz kilka fotek... (wszystko niestety z telefonu)
1-min.jpg
20221029_131458-min.jpg
20221029_143700-min.jpg
20221029_143735-min.jpg
20221029_143821-min.jpg
20221029_143854-min.jpg
20221029_144142-min.jpg
20221029_161450-min.jpg
20221029_161500-min.jpg
20221029_164659-min.jpg

JacaOstrow

Aktywny użytkownik
Reakcje
239 5 2
Cemenciarka Roco to jest to ( konkurent AM ) teraz tylko krótko poczekać.
Z rozmowy z Panem od Piko ( jestem uskrzydlony ) to samo z Panią od Robo ( wiadomo o jakim modelu była rozmowa ).
Tillig zaskoczył mnie (pozytywnie).

Poza tym pozdrawiam klub Wajcha
oraz cysternę Orlen [ :) ]

Wracając do domu mój skład ciągła EP08-1007
po drodze napotkałem w ciekawym malowaniu Škodę, 2x ET21, Traxx (Gądki) i denaturat oraz na jednym z dworców 25 pudeł z Rail Polska :)

ignacy500

Znany użytkownik
Reakcje
688 18 0
Nagrałem relacje z Tragów Hobby 2022 dla tych którzy nie dali rady dojechać, ujęcia #EN57 od Piko oraz od #ROBO i nowości od #Roco EU44 Witold Pilecki oraz wagon do przewożenia cementu

Dzięki wielkie za film. Dał możliwość zobaczenia w zarysie co i jak było.
Osobiście ujęło mnie: makieta dworca Gdańsk Oliwa oraz makieta ks. J. Grygiera "Lokomotywa i inne wiersze". Bajka!
Brawo dla Robo za podjęcie się odważnego projektu. Z jednej strony raduje, że polska firma idzie do przodu, a z drugiej...ja osobiście mam mieszane uczucia. Model wydaje się piękny, ale go nie kupię, bo zochydziła mi go codzienność.

Reakcje
110 25 2
Cemenciarka Roco to jest to ( konkurent AM ) teraz tylko krótko poczekać.
Z rozmowy z Panem od Piko ( jestem uskrzydlony ) to samo z Panią od Robo ( wiadomo o jakim modelu była rozmowa ).
Tillig zaskoczył mnie (pozytywnie).

Poza tym pozdrawiam klub Wajcha
oraz cysternę Orlen [ :) ]

Wracając do domu mój skład ciągła EP08-1007
po drodze napotkałem w ciekawym malowaniu Škodę, 2x ET21, Traxx (Gądki) i denaturat oraz na jednym z dworców 25 pudeł z Rail Polska :)

Ta cemenciarka Roco to nie żaden konkurent AM, bo to jest zupelnie inny wagon ! Poucz się trochę rozpoznawać różne pojazdy.

JacaOstrow

Aktywny użytkownik
Reakcje
239 5 2
Ta cemenciarka Roco to nie żaden konkurent AM, bo to jest zupelnie inny wagon ! Poucz się trochę rozpoznawać różne pojazdy.
Dostosuje się proszę pana :)

Wolę zaszyć się w swojej II i III epoce i zaprzestać pisania, pozostanie jedynie czytanie ewentualnie kupno uzupełniające składów oraz przekazywanie nowości po przez priv osobom które na to czekają.

Salsa

Moderator Grupy Nostalgia za para
Nostalgia Za Parą
KKMK
Reakcje
440 2 3
Czas oc
No niby po co On te słupy wystawia/prezentuje jak tego kupic nie można...
Czas oczekiwania około roku. Kupić nie można na targach, bo nie było to stoisko o charakterze handlowym. Wielu producentów tak robi, nie wszyscy na targach sprzedają, niektórzy w ogóle nie prowadzą na targach sprzedaży. Można zamówić i poczekać mniej więcej rok i się dostanie. My na makiecie NZP mamy około 40 semaforów od Kluby kupowanych w różnych okresach czasu i każde zamówienie było zrealizowane.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.578 120 86
@Salsa Ja to ująłem ogólnie. Zdaje sobie sprawę, że targi nie są miejscem sprzedaży choć nie zawsze. Ponoć można było kupić jakieś wagony.

Chodziło mi o stan ogólny - rok oczekiwania... albo dłużej...

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 27 1
@Salsa Ja to ująłem ogólnie. Zdaje sobie sprawę, że targi nie są miejscem sprzedaży choć nie zawsze. Ponoć można było kupić jakieś wagony.

Chodziło mi o stan ogólny - rok oczekiwania... albo dłużej...
Świat Modeli Rybnik sprzedawał wagony, lokomotywy i zestawy startowe.
Sprzedawano budynki kartonowe laserowo ciętę, GPM autka, jeszcze parę innych stoisk z drobiazgami.
Było też bardzo duże stoisko z samochodami w większych skalach też na sprzedaż.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 27 1
Tak, robiło wrażenie, były piękne. Jedna uwaga jednak. Według mnie aż prosiło się o choć lekką patynę na tych wspaniałych modelach.